Sari la conținut
Home » Alergiile la câini: Scheme simple certificate de medicul veterinar

Alergiile la câini: Scheme simple certificate de medicul veterinar

Alergiile la animalele de companie sunt mistificatoare. Ei nu ne pot spune ce s-a întâmplat, dar este o agonie să îi privești cum stau acolo și se scarpină excesiv. Așadar, ce poți face pentru a-i ajuta să nu se mai scarpine non-stop și să ajungă să își trăiască din nou viața fericită alături de tine?

Dr. Millie Rosales, un dermatolog veterinar din Miami, specializat în probleme de piele și urechi la câini și pisici, are câteva răspunsuri pentru tine.

Medicul veterinar recomandă următoarele tratamente

Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a combate simptomele de alergie ale câinelui dumneavoastră. Aici, Dr. Rosales scrie recomandările ei pentru cinci opțiuni de tratament pentru alergii la câini, care să vă ajute să vă aducă ușurare cățelului dumneavoastră.

1. Apoquel

„Este o pastilă care ajută în cazul mâncărimilor. Mâncărimea poate însemna o mulțime de lucruri diferite: scărpinat, lins, mestecat, mușcat, frecat, chiar și scuturat din cap. Este pentru mâncărimi legate de alergii, mai degrabă decât pentru mangă sau alte afecțiuni ale pielii.

Și da, câinii cu blană deschisă au tendința de a face mai mult alergii. Apoquel este grozav pentru mâncărimi, dar nu ajungeți la sursă. Cred că nu are rost să ții un câine pe Apoquel pentru tot restul vieții, fără a lua în considerare prevenirea sursei mâncărimii”, a declarat medicul veterinar Rosales.

2. Cytopoint- un medicament recomandat pentru câini

„O mulțime de câini cu alergii de mediu au infecții ale pielii. Injecțiile Cytopoint fac parte dintr-o clasă de medicamente numite biologice.

Este un anticorp – un anticorp de câine – care neutralizează o citokină, care este o proteină din corpul câinelui care provoacă mâncărime. Dezavantajul este că este dozat în funcție de greutate și vine în fiole individuale, așa că poate fi scump pentru câinii mari.”

3. Dieta recomandată pentru animalul de companie

„Nu există o dietă care să prevină alergiile câinelui tău. Există acest sentiment de: „Oh, dacă fac fără cereale…” Cerealele nu sunt cel mai frecvent lucru la care un câine este alergic – aceasta este o concepție greșită comună. Există teste de sânge pentru alergii alimentare care sunt total nesigure.

Dacă un câine are o alergie alimentară, singurul mod în care putem evalua acest lucru este prin intermediul unui test de dietă. Medicul veterinar vă va prescrie o dietă sau vă va recomanda o dietă gătită acasă.

Practic, trebuie să hrănim animalul de companie cu o sursă de proteine la care nu a fost expus anterior. Văd o mulțime de câini cu alergii la pui, dar asta pentru că puiul se găsește în multe alimente pentru câini, tratamente, chiar și în pasta de dinți.

Ei sunt expuși la o mulțime de pui. Pentru dietele prescrise, folosesc mult iepure și cartofi. Cred că dietele cu hrană crudă pentru câini sunt controversate – eu personal nu sunt un fan al lor. Problema mea cu ele sunt bacteriile și problemele gastrointestinale”, a adăugat medicul veerinar.

4. Imunoterapia sau injecțiile pentru alergii

„Imunoterapia este pentru alergiile de mediu. Este similară cu cea a oamenilor care fac un test de înțepături pe piele. Acesta vă va spune ce anume face ca animalul dumneavoastră de companie să fie alergic. Este vorba de stejari sau de ambrozie?

Apoi se va formula un vaccin, oral sau injectabil, pe baza alergiilor exacte. Imunoterapia este unul dintre cele mai bune tratamente pe termen lung pentru câinii cu alergii de mediu. Oferă organismului animalului de companie șansa de a dezvolta o toleranță și schimbă modul în care sistemul lor imunitar reacționează la alergeni.

Poate că va scăpa un animal de companie de medicamente în totalitate sau îi va permite să nu mai fie nevoit să le ia atât de des”, a explicat dr. Millie Rosales.

Cum funcționează tratamentele pentru alergii la câini?

„O reacție alergică apare la câini deoarece sistemul lor imunitar reacționează exagerat atunci când apără organismul de polen și alți alergeni. Adesea, medicii veterinari vor prescrie antihistaminice și corticosteroizi pentru a reduce simptomele alergiilor. Antihistaminicele reduc reacțiile alergice la câini prin blocarea eliberării de histamină în interiorul mastocitelor, care este sursa acelui efect incredibil de mâncărime.

Steroizii, pe de altă parte, reduc răspunsul sistemului imunitar și inflamația în reacție la alergeni. Dar există și dezavantaje în cazul acestor tratamente. Antihistaminicele pot provoca somnolență și chiar, în unele cazuri, hiperactivitate. Steroizii pot provoca creșterea apetitului, creșterea în greutate, sensibilitate la infecții și afectarea organelor, potrivit thewildest.com.