Sari la conținut
Home » Cum procedezi dacă animalul de companie sughiță neîncetat. Primul pas: identificarea cauzei

Cum procedezi dacă animalul de companie sughiță neîncetat. Primul pas: identificarea cauzei

sursă foto: thenews.co.ro

În calitate de iubitor al câinilor, asigurarea faptului că aceștia sunt mulțumiți și sănătoși este întotdeauna o prioritate de top.

Cu toate acestea, poate fi alarmant dacă nu știți ce să căutați atunci când prezintă semne de disconfort sau de suferință, cum ar fi sughițul sau înghițirea constantă. Mai jos, vom explica posibilele cauze ale acestor două comportamente.

Înțelegerea sughițului

Sughițul și înghițirea sunt acțiuni distincte care pot apărea independent sau împreună la câini.
Să explorăm mai întâi sughițul. Există multe motive pentru care câinii fac acest lucru, de la cauze minore la cauze grave. Înțelegerea celor mai tipice patru factori declanșatori te poate ajuta să oprești mai repede sughițul.

1. Mănâncă sau bea prea repede

Câinele tău își înghite vreodată mâncarea și apa? Acest comportament este principalul motiv pentru care câinii înghit aer, iritând diafragma și declanșând sughițul. Pentru a aborda această problemă: Luați în considerare utilizarea unui bol cu alimentație lentă pentru a preveni sughițul câinelui în primul rând.

2. Alergiile sau infecțiile respiratorii

În cazul în care alergiile sau o infecție irită căile respiratorii, poate rezulta sughițul. Un astfel de exemplu este strănutul inversat. Alergiile, iritanții, emoțiile, activitatea fizică sau infecțiile nazale pot provoca această afecțiune respiratorie. Veți auzi un zgomot de sforăit sau de claxonat atunci când câinele dumneavoastră inhalează aer prin gură și nas.

Reacțiile provocate de aceste probleme nu sunt întotdeauna grave, dar pot fi alarmante și inconfortabile pentru câine. Medicul veterinar este cea mai bună persoană cu care puteți vorbi pentru medicația sau suplimentele adecvate. Puteți ajuta prin evitarea sau eliminarea alergenilor sau a iritanților din mediul înconjurător al câinelui dumneavoastră.

3. Stresul sau emoțiile

Supraexcitația sau o dispoziție nervoasă poate duce la sughiț la unii câini. Pentru a vă ajuta câinele să se calmeze:
Asigurați-i un loc sigur, liniștit și relaxant, cum ar fi o ladă sau un pat confortabil. Adăugați jucăriile lor preferate pentru confort.

Utilizați suplimente de calmare, cum ar fi feromonii Adaptil, muzica sau aromoterapia pentru a calma nervii.
Recompensează-ți câinele pentru că este calm (dulciurile sau laudele funcționează cel mai bine).

4. Probleme gastrointestinale: gastrita, refluxul și ulcerul

Problemele digestive precum gastrita, refluxul, ulcerul, paraziții sau corpurile străine pot declanșa cu ușurință sughițul la câini. O trecere temporară la o dietă fadă, ușor de digerat, ar putea fi, de asemenea, necesară până când își revin.

Din nou, medicul veterinar poate diagnostica și trata problemele gastrointestinale în mod corespunzător…
Motive pentru care câinele dumneavoastră poate înghiți.

În afară de cel mai aparent motiv pentru a înghiți pentru a muta lichidele și mâncarea mestecată prin gură în sistemul digestiv câinii pot înghiți din alte trei motive probabile.

1. Probleme dentare

Câinii cu probleme dentare, cum ar fi carii, infecții, leziuni sau creșteri, sunt predispuși să înghită mai des. Puteți ajuta la menținerea sănătății dentare a câinelui dumneavoastră prin spălarea regulată a dinților și prin oferirea de produse de mestecat sau jucării dentare.

2. Corpuri străine pe cale orală

Câinii înghit uneori mai frecvent atunci când ceva rămâne blocat în gură. Dacă suspectați un corp străin oral, verificați-le gura pentru obiecte vizibile, dar consultați medicul veterinar pentru îndepărtarea acestuia dacă este necesar.

3. Tulburări esofagiene

Problemele de înghițire pot proveni de la probleme esofagiene, cum ar fi inflamația, stenoza, diverticulul sau cancerul, pe care medicul veterinar le poate diagnostica și trata. Luați în considerare hrănirea cu mese moi, care se înghit fără probleme.

Cum să vă ajutați animalul de companie atunci când sughiță și înghite

Sughițul și înghițirea sunt două probleme care pot fi enervante și inconfortabile pentru animalul de companie, dar și mai mult atunci când sunt combinate. Iată câteva lucruri simple pe care le puteți face acasă (cu îndrumarea medicului veterinar) pentru a-i face să se simtă mai bine.

Un masaj blând

Un masaj delicat poate ajuta la relaxarea diafragmei sau a pieptului câinelui dumneavoastră și la oprirea sughițului. Intenția este de a-i relaxa și de a-i distrage atenția de la disconfortul lor. Masajul poate, de asemenea, să îmbunătățească circulația sângelui și să reducă stresul, care pot fi factori care contribuie. Așezați mâna pe diafragma sau pe pieptul câinelui dumneavoastră și aplicați o presiune ușoară. Masează-le gâtul și burta cu o mișcare circulară și blândă. Vorbiți cu ei cu o voce liniștitoare sau puneți o muzică relaxantă.

2. Hrăniți-l cu mese mici și frecvente

Așa cum am menționat anterior, mâncatul prea mult sau prea repede poate declanșa sughițul și înghițirea – atât la oameni, cât și la câini. Pe lângă utilizarea unui bol cu alimentație lentă, ai putea spori beneficiile oferindu-i câinelui tău mese mai ușoare și mai frecvente.

Făcând acest lucru nu numai că încetinește ritmul de mâncat, prevenind consumul excesiv de aer; de asemenea, previne supraîncărcarea stomacului animalului companie și provocarea refluxului acid.
Încercați să împărțiți aportul zilnic de hrană al câinelui în patru sau cinci mese mai mici.

3. Evitați alergenii sau iritanții

Unii câini sughiță atunci când au o reacție alergică sau o infecție care le afectează respirația. Polenul, praful, mucegaiul, fumul, substanțele chimice și alți iritanți pot inflama sau agrava căile respiratorii din organism. Discutarea suplimentelor sau a medicamentelor pentru ameliorarea simptomelor cu medicul veterinar ar fi o idee bună.

De asemenea, este posibil să fie nevoie să evitați sau să eliminați sursa alergenului sau a infecției din mediul înconjurător al animalului dumneavoastră de companie. Iată câteva sfaturi:

Țineți-vă câinele în casă atunci când există mult polen sau când aerul este nesănătos. Aspirați și curățați-vă casa în mod regulat pentru a elimina praful și mucegaiul. Evitați să folosiți substanțe chimice sau parfumuri dure în preajma animalului dumneavoastră de companie. Spălați-le frecvent așternutul și jucăriile.

5. Cereți sfatul medicului veterinar

Sughițul și înghițiturile sunt de obicei inofensive și temporare la câini, dar acum știți că uneori pot semnala o afecțiune gravă care afectează sistemul nervos, cum ar fi convulsii, rabie sau bolii de Carré.

Prin urmare, dacă simptomele câinelui tău durează mai mult de o oră sau sunt însoțite de alte semne îngrijorătoare, este mai bine să contactezi medicul veterinar cât mai repede. Un profesionist calificat poate identifica problema de bază și poate oferi medicația sau tratamentul adecvat, potrivit pethelpful.com.