Sari la conținut
Home » Util pentru iubitorii de câini. Reguli pentru a nu-ți pierde animalul de companie

Util pentru iubitorii de câini. Reguli pentru a nu-ți pierde animalul de companie

pui de câini; sursă foto: Daily Paws

Util pentru iubitorii de câini care doresc să nu-și piardă animalul de companie. Una dintre cele mai mari temeri ale unui părinte de câine va fi întotdeauna pierderea acestuia. Pierderea unui animal de companie este ca și cum ai pierde o persoană iubită și este o experiență prin care nimeni nu ar trebui să treacă vreodată.

Chiar dacă credeți că sunteți cel mai grijuliu părinte de animale de companie din lume, este întotdeauna inteligent să vă asigurați că aveți o listă de verificare pentru a preveni pierderea animalului dvs. de companie, pentru orice eventualitate.
Iată 10 sfaturi vitale pentru a vă asigura că nu vă veți pierde prețiosul cățeluș.

1. Util pentru iubitorii de câini. Microciparea câinelui

Datorită tehnologiei microcipurilor, mulți oameni s-au reîntâlnit cu câinii lor pierduți. În cazul în care câinele își pierde zgarda și ajunge să se piardă, un medic veterinar poate scana microcipul, care conține datele de contact și informațiile principale ale veterinarului sau ale adăpostului.

Procesul de implantare a microcipului este complet nedureros, iar câinele dumneavoastră nu va avea nicio idee că este acolo. Este doar de mărimea unui bob de orez. Un medic veterinar va injecta microcipul sub pielea câinelui și va rămâne acolo pe toată durata vieții acestuia.

De asemenea, este important pentru că, dacă altcineva vă revendică câinele, puteți dovedi în mod legal că vă aparține.

2. Puneți o zgardă cu plăcuțe de identificare a câinelui

Util pentru iubitorii de câini să poată identifica animalul de companie pierdut. Deși poate părea evident, unii oameni uită cât de vital este ca animalul de companie să aibă nu doar o zgardă sigură, ci și o plăcuță de identificare. Gulerele lejere pot cădea și, în timp, se pot rupe și se pot uza. Este important să verificați zgarda câinelui pentru a vă asigura că este încă în formă adecvată.

De asemenea, nu vreți să vă sugrumați câinele, așa că asigurați-vă că găsiți un echilibru egal între siguranță și confort.  Plăcuțele de identificare permit cuiva să vă identifice foarte ușor câinele și să obțină imediat datele de contact ale acestuia, la vedere.

Puteți cumpăra etichete personalizate online sau le puteți confecționa la magazinul local de animale de companie la un preț accesibil. Puteți, de asemenea, să vă scrieți numărul de telefon pe zgardă, în sine, ca măsură de precauție.

3. Învățați-l comenzi precum „vino” și „stai”

Două comenzi esențiale pe care câinele tău trebuie să le știe sunt „vino” și „stai”. Cu aceste două comenzi, probabilitatea ca animalul de companie să se piardă este mult mai mică.

Indiferent dacă vă scoateți câinele la plimbare, petreceți timp în parc sau mergeți la plimbare cu mașina, există posibilitatea ca acesta să vadă ceva ce i se pare interesant sau captivant și să o ia la fugă. În cazul în care cunoaște aceste comenzi și vă recunoaște ca fiind liderul lor, va fi mai probabil să se oprească.

Cunoașterea acestor comenzi nu numai că vă poate împiedica câinele să se piardă, dar ar putea chiar să îi salveze viața. De exemplu, ați putea ajunge să îl împiedicați să fugă pe o stradă plină de mașini. Este important să vă învățați câinii aceste comenzi încă de când sunt pui, dacă este posibil. Câinii mai în vârstă pot învăța în continuare comenzile, de asemenea. Cu toate acestea, cu cât începe mai devreme antrenamentul, cu atât mai bine.

4. Țineți-vă câinele în lesă

Dacă aveți un câine, asta înseamnă că trebuie să dețineți o lesă pentru câini. A avea o lesă este o parte fundamentală a faptului de a avea un câine. Iar păstrarea câinelui în lesă este una dintre cele mai bune modalități de a preveni pierderea cățelului tău.

Există o varietate de stiluri de lese pentru diferite tipuri de câini și diferite medii, așa că asigurați-vă că găsiți lesa potrivită atât. Dacă ieșiți la o plimbare în parc, unde ar putea fi prezenți și alți câini, ar trebui să aveți o lesă mai scurtă, cu mai mult control, astfel încât să vă puteți regla câinele cu mai multă ușurință dacă, de exemplu, acesta încearcă să se ia după un alt câine.

5. Asigurați-vă curtea și casa

Unul dintre cele mai frecvente moduri în care un câine se pierde este atunci când scapă din curte. Au existat o mulțime de cazuri în care oamenii au găsit câini care se plimbau prin cartier și i-au confundat cu câini vagabonzi când, de fapt, tocmai au ieșit din greșeală de pe proprietatea lor.

Dacă vă lăsați câinele în curte, asigurați-vă că ați verificat de două ori gardul din jurul proprietății dumneavoastră. Vreți un gard de înălțimea potrivită în funcție de mărimea câinelui dumneavoastră, astfel încât să nu poată sări peste el.
Chiar dacă nu poate sări gardul, câinele ar putea totuși să sape pentru a ieși. O modalitate bună de a preveni acest lucru este cu pietre sau sârmă care căptușesc partea de jos a gardului. De asemenea, pentru a împiedica câinele să se strecoare prin gard, verificați dacă există panouri libere prin care câinele dumneavoastră poate trece.

6. Asigurați-vă că îl sterilizați sau castrați

Nu numai că sterilizarea este importantă pentru a preveni suprapopularea și pentru a împiedica mai mulți câini să ajungă în adăposturi, dar este, de asemenea, esențială pentru a împiedica animalele de companie să se rătăcească și să se piardă.

Atunci când masculii nu sunt castrați, aceștia au o tendință mai mare de a căuta femelele din cauza comportamentului sexual natural. Acest lucru înseamnă că un câine necastrat are mai multe șanse să se rătăcească de acasă și să se piardă încercând să caute câini femele, ceea ce duce la un risc mai mare de a fi lovit de mașini.

Sterilizarea câinelui dumneavoastră înlătură acest instinct, făcându-l mai calm și mai de încredere, prevenind alte probleme de comportament. Femele vor beneficia, de asemenea, de operația de sterilizare, deoarece mai puțini masculi vor încerca să se împerecheze cu ele. Masculii agresivi pot determina o cățea să fugă, așa că este mai bine să eliminați această tentație.