Sari la conținut
Home » Alimente pentru oameni bune și pentru câini. Fructe și legume pe care le poți include în dieta câinelui

Alimente pentru oameni bune și pentru câini. Fructe și legume pe care le poți include în dieta câinelui

Program dehrănire pentru câini; sursă foto: vetpet

A-i da câinelui tău mâncare pentru oameni este un subiect foarte dezbătut. Mulți oameni au auzit de-a lungul anilor că patrupedul trebuie să mănânce hrană pentru câini și că, dacă îi dați resturi de mâncare sau mâncare pentru oameni, se va îmbolnăvi și va avea diaree. Acest lucru este, desigur, total ridicol.

Dieta naturală a unui câine nu trebuie să fie neaparat compusă din resturile care ne rămân nouă la masă. Desigur, acest lucru nu înseamnă să îi dai animalului de companie mâncare de la fast-food sau resturile tale, dar nu ar trebui să îți fie teamă să îi dai cățelușului tău alimente reale, integrale, așa cum mănânci tu în fiecare zi.

Cum să adăugați alimente umane în dieta câinelui

Pentru a-ți menține câinele sănătos și fericit, cu siguranță îi poți da zilnic alimente umane. Țineți cont de faptul că fiecare câine este unic și individual. Unii pot avea alergii sau pot fi sensibili la anumite alimente. Așadar, luați-o ușor la început.

De asemenea, este important să rețineți că orice aliment care nu face parte din dieta normală a câinelui ar putea provoca tulburări de stomac. Așadar, începeți cu puțin și mergeți mai departe. Trebuie să monitorizați nivelul de grăsimi și de sodiu din tot ceea ce mănâncă câinele dumneavoastră, precum și sensibilitatea proprie a câinelui la anumite alimente.Iată câteva alimente pe care le puteți adăuga în dieta câinelui dumneavoastră și care vor fi benefice pentru sănătatea acestuia.

Câteva felii de măr pot ajuta de fapt la împrospătarea respirației câinelui tău. Cu toate acestea, miezul unui măr este potențial toxic, așa că asigurați-vă că îl țineți departe de amestec. Afinele sunt o gustare de vară excelentă pentru câini. Doar puneți-le în congelator pentru câteva ore și cățelul dvs. are acum o gustare înghețată pentru a-i răcori în căldura verii.

Legume bune pentru dieta câinelui

Broccoli este o sursă excelentă de fibre și vitamina C atunci când este administrat cu moderație.Morcovii cruzi pot fi greu de digerat pentru un câine, așa că cel mai bine este să îi gătești sau să îi deshidratezi.
Dacă patrupedul dumneavoastră nu are intoleranță la lactoză, puțină brânză cu un conținut scăzut de grăsime nu-i va face rău. Brânza de vaci cu conținut scăzut de grăsimi este cea mai bună.

Pui fiert! Aceasta vine cu o avertizare: fără oase! Oasele de pui sunt rele pentru câini. Dar puiul dezosat, atunci când este gătit, este o sursă excelentă de proteine. Dacă sunteți vreodată la ananghie, poate fi și o masă de înlocuire excelentă.

Untul de arahide este plin de grăsimi sănătoase pentru inimă și de vitaminele B, E și niacină. Ce câine nu adoră un pic de unt de arahide îndesat într-un Kong? Cel mai bine este să obțineți unt de arahide nesărat și cu conținut scăzut de zahăr, dacă puteți.

Cu toate acestea, verificați întotdeauna ingredientele din untul de arahide și evitați xilitolul. Acesta este un îndulcitor care este toxic pentru câini. Dacă untul de arahide îl conține, alegeți o altă marcă înainte de a-l da câinelui dumneavoastră. Dovleacul este un ajutor digestiv care poate ajuta și în cazul diareei la câini. Este întotdeauna bine să păstrați o conservă de dovleac în dulap.

Aportul de acizi grași și omega 3

Toată lumea are nevoie de acizi grași omega-3, chiar și câinii! Somonul va ajuta la menținerea blănii câinelui tău strălucitoare și sănătoasă și, de asemenea, ajută la stimularea sistemului imunitar. Somonul trebuie să fie gătit sau puteți folosi ulei de somon. Dacă nu vă place să mâncați pielea somonului, cățelul dumneavoastră o va adora!

Un ou amestecat este un mare aport de proteine și majoritatea câinilor nu le pot rezista. Dacă câinele dvs. nu se simte bine sau are probleme cu mâncatul, aceasta ar putea fi o modalitate excelentă de a le aduce niște proteine.

Pepenele roșu este un tratament răcoritor și sănătos care vă poate ajuta cățelul să rămână hidratat. Asigurați-vă doar că este fără semințe!

Introduceți întotdeauna alimentele umane încet și cu moderație. De asemenea, nu uitați că doar pentru că câinelui dvs. îi place un aliment (ne uităm la dvs., ciocolată) nu înseamnă că este în regulă să îl mănânce și cățelul dvs. Unele alimente sunt periculoase, sau chiar mortale, pentru câini. De asemenea, este posibil ca și cățelul dumneavoastră să aibă o alergie despre care nu știați. Dacă suspectați o alergie alimentară, discutați cu medicul veterinar.