Sari la conținut
Home » Fierul, o componentă importantă pentru dieta câinelui. Alimentele recomandate de specialiști

Fierul, o componentă importantă pentru dieta câinelui. Alimentele recomandate de specialiști

sursă foto: rover.com

Multe forme de viață au nevoie de fier pentru a supraviețui, de la animale sălbatice, precum balenele albastre uriașe și leii africani, până la animale domestice, precum câinii și pisicile. Fierul are multe calități importante, așa că este abundent în diferite surse de hrană.

Majoritatea alimentelor comerciale pentru câini acoperă fierul ca fiind unul dintre cerințele alimentare, dar nu toate rețetele pentru câini sunt la fel. Câinii au, de asemenea, cerințe alimentare unice, așa că este important ca patrupedul dumneavoastră să primească suficient fier.

De ce este important fierul pentru câini?

Fierul este important pentru o dietă echilibrată, un nutrient esențial de care câinele tău are nevoie pentru a supraviețui și a fi sănătos. Este necesar pentru producția de celule roșii din sânge, deci este o parte crucială a sistemului circulator. Globulele roșii răspândesc oxigenul în toate părțile corpului, de la plămâni.

De asemenea, fierul este o componentă importantă a mai multor funcții enzimatice. Câinii cu niveluri de fier mai mici decât cele normale vor începe să prezinte simptome care pot arăta ca și alte afecțiuni, așa că programați-vă o programare la medicul veterinar dacă credeți că patrupedul are o deficiență nutrițională de orice fel.

De cât fier are nevoie câinele meu?

Un câine adult trebuie să mănânce o anumită cantitate de fier pentru a funcționa corect, care se bazează pe greutatea sa. Câinii de talie mică au nevoie de mai puțin fier decât cei de talie mare, așa că va trebui să vă dați seama de cât de mult fier are nevoie câinele dumneavoastră zilnic.

Un câine adult are nevoie de aproximativ 2-2,5 mg de fier sau 0,5 mg pe kg de greutate corporală. În timp ce deficiența de fier poate pune în pericol viața, rețineți că prea mult fier în sânge poate duce la otrăvire cu fier.

Semne și simptome ale anemiei

Anemia la câini este, de obicei, un semnal de alarmă pentru alte afecțiuni, deși pot apărea și carențe de fier prin alimentație deficitară. Dacă observați orice simptome care seamănă cu un comportament anemic, apelați imediat la veterinar, deoarece ar putea indica o problemă de sănătate mai mare.

Iată cinci surse excelente de fier pentru dieta câinelui

1.Sardine în conservă

Sardinele sunt bogate în fier, proteine și acizi grași esențiali, oferind multiple beneficii nutriționale câinelui dumneavoastră. Sunt la limita inferioară a conținutului de mercur și sunt disponibile aproape peste tot, ceea ce le face o modalitate ușoară și ieftină de a crește aportul de fier.

Dacă nu vă deranjează mirosul, sardinele sunt un adaos perfect la dieta câinelui dumneavoastră. Este important să rețineți că sunt un tip de hrană bogată în grăsimi și s-ar putea să nu fie cea mai bună opțiune pentru câinele dumneavoastră.

2.Ficat de vită

Porție pentru câini: Nu mai mult de 5% din dieta câinelui dumneavoastră. Cel mai bine servit ca răsfăț sau săptămânal. Consultați-vă cu medicul veterinar cu privire la hrănirea cu ficat, mai ales dacă are afecțiuni de sănătate declanșate de alimentație. Nu gătiți niciodată ficatul cu ceapă sau condimente, care sunt toxice pentru câini.

Una dintre cele mai bune surse de fier, proteine și mai multe alte substanțe nutritive este ficatul de vită. Multe recompense pentru câini conțin ficat, deoarece este atât de dens în nutrienți, dar puteți opta și pentru a hrăni cu ficat proaspăt.

Este o alternativă excelentă la sursele de fier pe bază de pește, care pot face ca respirația câinelui să miroasă a pește. Cu toate acestea, prea mult ficat poate provoca hipervitaminoză A, deoarece ficatul este foarte bogat în vitamina A. Fiți atenți atunci când hrăniți câinele cu ficat în proporție de peste 5% din dieta sa cu ficat pentru a preveni acest lucru.

3.Gălbenuș de ou

Porție pentru câini: Nu mai mult de 1 gălbenuș de ou pe zi pentru câinii mari, ½ gălbenuș pentru câinii mijlocii și ¼ gălbenuș pentru câinii mici. Consultați-vă cu medicul veterinar pentru a vă asigura că este o opțiune bună ca sursă de fier.

Gălbenușul unui ou mare conține o mulțime de vitamine și minerale importante, inclusiv fier, proteine și acizi grași esențiali. Multe animale carnivore și omnivore, cum ar fi vulpile, mănâncă ouă, așa că nu este de mirare că și câinii se bucură de ele.

Ouăle sunt în mod natural bogate în grăsimi care conțin acizi grași, dar pot adăuga, de asemenea, prea multă grăsime în dieta câinelui dumneavoastră. Atâta timp cât monitorizați aportul de grăsimi al câinelui dumneavoastră, gălbenușul de ou poate fi o modalitate excelentă de a suplimenta aportul de grăsimi al câinelui dumneavoastră.

4.Carne roșie

Dimensiunea porției pentru câini: Pentru suplimentarea fierului, începeți cu cantități mici zilnic. Pentru câinii mici, nu mai mult de câteva cuburi micuțe pe zi. Pentru câinii mai mari, 4 până la 5 cuburi pe zi. Înainte de a vă hrăni câinele cu carne de vită, asigurați-vă că acesta nu are alergii alimentare sau afecțiuni declanșate de proteinele din carne de vită.

În caz de îndoială, apelați la carnea roșie pentru un plus de fier în dieta câinelui dumneavoastră. În timp ce o mulțime de alimente comerciale pentru câini se bazează pe pui și păsări de curte ca surse de proteine slabe, unele rețete conțin carne roșie, cum ar fi carnea de vită sau de bizon.

Este una dintre cele mai ușoare modalități de a crește aportul de fier al câinelui dumneavoastră, dar nu este potrivită pentru toți câinii. Cu toate acestea, carnea de vită este bogată în grăsimi, așa că este important să monitorizați cât de multă grăsime primește zilnic câinele dumneavoastră, potrivit petkeeen.com.