Sari la conținut
Home » Top 12 cele mai populare animale de companie. Companionul dumneavoastră pe ce loc se află?

Top 12 cele mai populare animale de companie. Companionul dumneavoastră pe ce loc se află?

Probabil că vei ghici câteva dintre cele mai populare animale pe care oamenii le țin ca animale de companie, dar unele s-ar putea să te surprindă!

Înainte de a începe prezentarea, scrieți ce animale de companie credeți că se află în top trei. Sau, puteți chiar să o faceți pentru toate cele 12! Apoi, la final, vedeți câte ați nimerit.

1. Câinii

Cunoscuți ca fiind „cel mai bun prieten al omului”, câinii sunt iubiți pentru loialitatea, compania și capacitatea lor de a oferi sprijin emoțional.

sursă foto: ro.pinterest.com
sursă foto: ro.pinterest.com; câini în ipostaze amuzante

Aceștia vin într-o varietate de rase, fiecare cu propriile caracteristici și temperamente unice, ceea ce permite potențialilor stăpâni să găsească perechea perfectă pentru stilul lor de viață.

2. Pisici

Pisicile sunt cunoscute pentru faptul că nu necesită multă întreținere și sunt independente, oferind în același timp companie. Mulți oameni apreciază natura lor jucăușă, dar relaxată, precum și instinctele lor de vânătoare, care le pot menține gospodăria liberă de dăunători

3. Peștii

Peștii sunt liniștitori din punct de vedere vizual și relativ ușor de îngrijit, ceea ce îi face o alegere populară pentru cei care au mai puțin spațiu sau pentru cei care nu pot avea animale de companie mai active.

Pesti acvariu: Foto credit: unsplash.com

De asemenea, ei oferă un punct de intrare în posesia unui animal de companie pentru copii.

4. Păsări

Multe specii de păsări pot forma legături puternice cu proprietarii lor. Ele pot fi jucăușe, interactive, iar unele specii, cum ar fi papagalii, pot imita vorbirea umană. Penele lor colorate adaugă, de asemenea, la atractivitatea lor ca animale de companie.

5. Iepurii

Iepurii sunt adesea iubiți pentru aspectul lor drăguț și pentru natura lor jucăușă și curioasă. Ei pot fi dresați la litieră și au personalități unice, deși necesită o îngrijire specifică pentru a-i menține sănătoși și fericiți. La fel ca în cazul câinilor, există anumite rase mai potrivite pentru viața de familie decât altele.

6. Hamsteri

Hamsterii sunt populari, în special pentru familiile cu copii, deoarece sunt mici, drăguți și relativ ușor de îngrijit. De asemenea, nu au nevoie de mult spațiu, ceea ce este benefic pentru persoanele care locuiesc în apartamente.

7. Porcușorii de Guineea

Porcușorii de Guineea sunt cunoscuți pentru natura lor prietenoasă și blândă. Sunt animale sociabile care se bucură de companie, ceea ce poate fi foarte satisfăcător pentru proprietarii lor. De asemenea, sunt cunoscuți ca fiind buni cu copiii.

doi porcușori de Guineea; sursă foto: fera.ro
doi porcușori de Guineea; sursă foto: fera.ro

8. Reptile (broaște țestoase, șerpi, șopârle)

Reptilele pot fi fascinante de privit și de interacționat cu ele, iar multe dintre ele au nevoi zilnice mai puțin intense decât mamiferele. Cu toate acestea, ele necesită adesea habitate și diete specifice în funcție de specie.

9. Dihorii
Dihorii sunt jucăuși și curioși, iar mulți proprietari se bucură de poznele lor răutăcioase și distractive. Pot fi dresați să folosească o cutie de gunoi și, deși au un miros distinct, curățarea regulată poate ține acest lucru sub control.

10. Șobolani

În ciuda reputației lor, șobolanii pot fi animale de companie excelente datorită inteligenței și sociabilității lor. Pot fi învățați trucuri, sunt în general animale curate și pot forma legături puternice cu stăpânii lor.

11. Hamsteri

Șoarecii sunt mici, relativ ușor de îngrijit și pot fi distractive de privit. La fel ca șobolanii, sunt inteligenți și pot învăța chiar să alerge prin labirinturi sau să facă trucuri simple. Trebuie doar să fiți conștienți de faptul că aceste animale de companie mici au o durată de viață scurtă.

12. Caii

Deși nu sunt potriviți pentru toată lumea din cauza mărimii lor și a spațiului de care au nevoie, caii pot forma legături profunde cu proprietarii lor.

sursă foto: Newport Academy
caii și terapia foto Newport Academy

Călăreților le place să își călărească și să își exerseze caii, bineînțeles, dar mulți oameni se bucură și de frumusețea și grația lor pură.

Ce animale de companie aveți?

Ai ghicit care sunt animalele de companie corecte? Și, dintre aceste animale de companie, care sunt cele pe care le aveți în gospodăria dumneavoastră?

Este probabil să aveți cel puțin unul. Dacă nu aveți niciun animal de companie și vă gândiți să alegeți unul dintre cele 12, scoateți un pix și o bucată de hârtie și începeți să vă documentați. Află ce animal de companie este cel mai potrivit pentru tine!