Sari la conținut
Home » Capre, ca animale de companie?! Nu erau ținute doar în fermă?

Capre, ca animale de companie?! Nu erau ținute doar în fermă?

sursă foto Youtube

Deși sunt considerate în mod tradițional animale de fermă, caprele sunt, de asemenea, animale de companie bune. Un favorit peren în grădinile zoologice, natura lor curioasă și prietenoasă le face să fie niște companioni amuzanți.

Există peste 300 de rase distincte de capre, dar varietățile de capre pitice sau pigmee sunt cel mai des ținute ca animale de companie.

Caprele sunt una dintre cele mai vechi specii domestice din întreaga lume și sunt încă crescute pentru lapte, carne, blană și piele. Sunt animale de turmă, așa că au nevoie de cel puțin un partener și de o curte mare împrejmuită în care să se plimbe. Din aceste motive, caprele necesită un nivel avansat de îngrijire.

Puteți ține caprele ca animale companie?

Atâta timp cât caprele sunt ținute în condiții de curățenie, spațioase, cu acces la apă proaspătă și hrană adecvată, există foarte puține întrebări cu privire la etica deținerii lor. Caprele au trăit ca animale domestice în compania oamenilor timp de mii de ani, așa că sunt bine adaptate la acest rol.

Există peste 300 de rase de capre în lume, iar acestea sunt de toate mărimile – unele cu coarne, altele fără. Diferitele rase de capre au, de asemenea, temperamente diferite, așa că este o idee bună să cercetați acești factori atunci când alegeți ce rasă să cumpărați. Luați în considerare ce rasă s-ar potrivi cel mai bine mediului de acasă și familiei.

Trebuie să fiți pregătit pentru un angajament pe termen lung atunci când creșteți capre. Acestea au nevoie de atenție ca orice alt animal de companie. De asemenea, trebuie să vă gândiți cine poate avea grijă de capre atunci când sunteți plecat.

Comportamentul și temperamentul caprelor

Caprele sunt animale de turmă, așa că nu ar trebui să fie ținute niciodată ca animale solitare. O pereche (sau mai multe) de capre va fi un bun plus pentru familia potrivită. Majoritatea caprelor de companie tind să le placă atenția, mângâierea din partea stăpânilor lor și chiar să mănânce din mâna dumneavoastră.

Încercați să le oferiți caprelor cantități egale de afecțiune, deoarece sunt animale inteligente care pot deveni geloase și moderat agresive dacă o capră este favorizată în detrimentul celorlalte.

Cazare

Caprele sunt cele mai potrivite pentru fermele rurale sau casele cu suprafețe de teren. Va fi necesar un spațiu mare (o curte mare sau o pășune), în funcție de rasă și de numărul de capre. Dacă locuiți într-un oraș, este posibil ca legile să vă împiedice să dețineți capre, deoarece acestea vor fi probabil clasificate ca specie agricolă.

Rasele mai mici de capre, cum ar fi pigmeii, au nevoie de cel puțin 135 de metri pătrați pentru fiecare exemplar. Rasele mai mari de capre standard, cum ar fi Nubians, au nevoie de două ori mai mult spațiu, așa că planificați în consecință.

Suprafața pătrată a spațiului trebuie înmulțită cu numărul de capre pe care le aveți, deoarece acestea au nevoie de spațiu pentru a se mișca una în jurul celeilalte. Gardul împrejmuitor al incintei, cu o înălțime de cel puțin 1,5 metri, este, de asemenea, o necesitate pentru toate caprele, deoarece acestea sunt foarte agile și sunt bune săritoare.

Spațiul de locuit are nevoie de zone care să ofere atât soare, cât și umbră, precum și protecție împotriva ploii, zăpezii și vântului. Adăposturile sau grajdurile pentru capre ar trebui, în mod ideal, să fie lipsite de curenți de aer și să aibă uși care se pot închide pentru a proteja caprele de prădători pe timp de noapte.

În cazul în care adăpostul sau grajdul are ferestre, acestea ar trebui să fie mai înalte decât capul celei mai înalte capre atunci când stă în picioare pe picioarele din spate. În caz contrar, fereastra ar trebui să fie acoperită cu gratii pentru a împiedica caprele să treacă cu capul prin fereastră sau să încerce să se cațere și să se rănească.

Ce mănâncă și ce beau caprele?

În ciuda reputației lor, caprele sunt pretențioase la mâncare. Ele preferă să mănânce hrană care nu a fost murdară sau care nu a căzut pe jos, așa că folosiți un alimentator deasupra solului. Deși au tendința de a se hrăni cu iarbă, buruieni și arbuști, curtea standard nu va avea suficient frunziș pentru întreaga dietă a unei capre.

Suplimentați-le dieta cu fân, cereale și verdețuri. Dacă aveți de gând să țineți caprele în apropierea grădinilor, asigurați-vă că evitați plantarea de trandafiri și alte plante toxice, cum ar fi azalee, rododendron, laur de munte și ferigi.
Caprele mănâncă un volum mare de hrană în fiecare zi. Fiți pregătiți să trageți baloți de fân grei. De asemenea, au nevoie de cereale bogate în proteine și de suplimente de minerale, în special de cupru. Acesta este adesea furnizat sub formă de pulbere vrac sau sub formă de sare de cărămidă comprimată.

Caprele au nevoie, de asemenea, de multă apă curată, împrospătată zilnic. Consultați un medic veterinar specializat în animale exotice sau de fermă cu privire la cele mai bune alimente pentru capra dumneavoastră; nu presupuneți că alimentele etichetate pentru alte animale de curte sunt sigure pentru capre, potrivit thesprucepets.com.