Sari la conținut
Home » Parcul Național Retezat a devenit casa unei noi generații de capre negre!

Parcul Național Retezat a devenit casa unei noi generații de capre negre!

  • de

Parcul Național Retezat a devenit casa unei noi generații de capre negre!

Angajații rezervației naturale urmăresc cu atenție apariția caprelor negre!

Potrivit informațiilor Mediafax, în Parcul Național Retezat a apărut o nouă generație de capre negre, care acum se află sub atenta monitorizare a angajaților rezervației naturale:

„Noua generație de capre negre din Parcul Național Retezat. În această etapă a vieții lor, caprele negre sunt încă curioase și zilele lor sunt adevărate aventuri. Lenuța Bogdan, ranger în cadrul administrației parcului le studiază comportamentul în cadrul activităților de monitorizare efectuate în această perioadă”, au anunțat reprezentanții Romsilva.

Parcul Național Retezat a devenit casa unei noi generații de capre negre!

Parcul Național Retezat este administrat de compania națională Romsilva. Capra neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa, inclusiv din România.

Capra-neagră are o înălțime între 110 și 130 cm, are o coadă scurtă (maximum 7 cm), având înălțimea la greabăn de 75 cm, cântărind între 30 și 50 de kg. Are un corp relativ scund, picioare musculoase cu copită despicată, un gât relativ lung terminat cu un cap scurt prevăzut la ambele genuri cu două coarne inelate și încovoiate spre înapoi.

În timpul verii capra-neagră are o culoare spălăcită brun-roșcată, partea inferioară a corpului fiind alb-gălbui, având pe spate o dungă neagră. Iarna culoarea caprei este brun închis, brun negricios, fiind alb pe abdomen și picioare, capul fiind de culoare albă-gălbuie, pe creștet având o dungă de culoare închisă.