Sari la conținut
Home » PORCUŞORII DE GUINEEA

PORCUŞORII DE GUINEEA

  • de

Sunt originari din America de Sud, de unde au fost aduși în secolul al XVI-lea, de cuceritorii spanioli, în Europa.

Specialiştii spun că sunt ideali pentru cei care își doresc „un animal de companie de talie mică, sociabil, liniștit și nu foarte zgomotos”!

Sunt, de asemenea, animale de companie ideale pentru copii. Porcușorul de Guineea scoate diverse sunete care exprimă starea lui de spirit. Sunt comunicativi, curioși, au un auz și o memorie foarte bune, astfel încât pot recunoaște, de exemplu, vocea stăpânului, potrivit Agerpres.

main guineea

În mediul natural din America de Sud, porcușorii de Guineea se hrănesc cu frunze și tulpini de plante verzi sau uscate, cu semințe și rădăcini. Fiind un animal erbivor, porcușorul de Guineea are nevoie de hrană vegetală bogată în fibre.

De asemenea, îi trebuie asigurate apă și fân la discreție și se recomandă ca dieta să nu fie modificată brusc.

Are nevoie de hrană bogată în vitamina C. Necesarul zilnic de hrană variază în funcție de greutate, vârstă și starea fiziologică. Este un animal corpolent, cu o lungime, la maturitate, de 25-40 cm și cu o greutate cuprinsă între 500 și 1.500 de grame. Blănița poate să fie scurtă, lungă sau foarte lungă și poate avea o singură culoare sau o combinație de două sau trei culori (negru, roșcat, alb, bej).