Sari la conținut
Home » Câteva noțiuni de siguranță. Ce trebuie să faci dacă un câine fără lesă se apropie de tine

Câteva noțiuni de siguranță. Ce trebuie să faci dacă un câine fără lesă se apropie de tine

câine Amstaff; sursă foto: antena3cnn.ro

Întâlnirea cu un câine fără lesă poate fi o situație stresantă, mai ales dacă nu sunteți sigur de intențiile sau de temperamentul câinelui. Fie că ieșiți la plimbare, faceți jogging sau pur și simplu vă bucurați de timpul petrecut în aer liber, este important să fiți pregătit pentru astfel de întâlniri.

Vă vom oferi sfaturi practice despre cum să gestionați situația în cazul în care un câine fără lesă se apropie de dumneavoastră. Urmând aceste indicații, puteți contribui la asigurarea siguranței dumneavoastră și a câinelui.

Rămâneți calm și evitați mișcările bruște

Atunci când vă confruntați cu un câine fără lesă, este crucial să rămâneți calm și calm. Câinii sunt foarte perspicace și pot simți frica sau anxietatea, ceea ce poate agrava situația. Rețineți că majoritatea câinilor sunt curioși din fire și s-ar putea să se apropie mai degrabă din curiozitate decât din agresivitate. Iată trei sfaturi de care să țineți cont atunci când un câine fără lesă se apropie de dumneavoastră:

1. Stați nemișcat și evitați contactul vizual: Dacă un câine fără lesă se apropie de dumneavoastră, rezistați impulsului de a fugi sau de a face mișcări bruște. În schimb, stați nemișcat, cu brațele pe lângă corp și evitați contactul vizual direct. Procedând astfel, comunicați o postură neamenințătoare, reducând astfel șansele ca câinele să devină mai agitat.

2. Întoarceți-vă într-o parte: Câinii interpretează adesea privirea directă ca o provocare sau o amenințare. Pentru a părea mai puțin intimidant, întoarceți-vă corpul într-o parte, păstrând în același timp câinele în viziunea periferică. Această poziție semnalează că nu sunteți interesat de confruntare și poate dezamorsa situația.

3. Țineți mâinile joase și nemișcate: Câinii au un simț ascuțit al limbajului corporal. Țineți-vă mâinile jos și evitați să faceți gesturi bruște. Mișcările rapide ar putea speria sau provoca câinele, ceea ce ar putea duce la un răspuns agresiv.

Folosiți comenzi verbale și un limbaj corporal pozitiv

În unele cazuri, utilizarea comenzilor verbale de bază și a limbajului corporal pozitiv vă poate ajuta să stabiliți controlul și, eventual, să preveniți orice comportament nedorit din partea câinelui care nu este ținut în lesă. Urmați aceste sfaturi:

Vorbiți cu o voce fermă, dar calmă, pentru a vă afirma autoritatea. Utilizați comenzi simple, cum ar fi „stai” pentru a transmite că dețineți controlul asupra situației. Rămâneți încrezător și evitați să ridicați vocea, deoarece aceasta poate escalada tensiunea.

Strigătul sau gesturile agresive pot exacerba situația și pot provoca câinele. Păstrați un comportament calm și calm și proiectați un aer de asertivitate fără a escalada în agresivitate. Mențineți o postură deschisă, cu umeri relaxați și expresii faciale neutre. Evitați să vă întoarceți cu spatele la câine, deoarece acest lucru ar putea fi interpretat ca o oportunitate de a se apropia din spate.

Creați o barieră și solicitați asistență

Dacă un câine fără lesă persistă să se apropie de în ciuda încercărilor de a dezamorsa situația, ar putea fi necesar să creați o barieră și să căutați asistență. Urmați următoarele orientări:

Dacă nu reușiți să creați o barieră sau dacă animalul continuă să se apropie agresiv, începeți să vă retrageți încet cu fața spre câine. Îndepărtați-vă cu calm și evitați să întoarceți spatele câinelui, deoarece mișcările bruște îl pot provoca și mai mult.

Dacă nu sunteți în măsură să gestionați singur situația în siguranță, căutați persoane din apropiere sau apelați la ajutor. Alertați autoritățile locale sau controlul animalelor, furnizându-le o descriere și locația câinelui fără lesă, potrivit dogtime.com.