Sari la conținut
Home » Lesă vs ham. Care accesoriu este mai eficient atunci când îți plimbi câinele

Lesă vs ham. Care accesoriu este mai eficient atunci când îți plimbi câinele

Vă scoateți câinele la plimbare? Cățelul dumneavoastră ar putea avea obiective diferite pentru această ieșire. Chiar dacă oamenii au tendința de a se plimba în ordine pe un trotuar sau pe o potecă, câinilor le place să își urmeze nasul din miros în miros.

În timp ce oamenii au un ritm deliberat, câinii își variază viteza în accese și porniri pe măsură ce asimilează mirosurile din jurul lor înainte de a trece la următorul. Pur și simplu așa este!

Toate acestea pot duce la o relație de dragoste-ură atunci când vine vorba de plimbările împreună, mai ales dacă patrupedul tău are obiceiul de a te târî pe trotuar de fiecare dată când ieșiți pe ușă.

Cum să oprești cu ușurință câinii să tragă de lesă cu ușurință

Câinii au o tendință naturală de a trage în direcția opusă față de presiunea care este aplicată pe anumite părți ale corpului lor. De exemplu, atunci când ei simt tragerea lesei pe gât, au tendința de a trage în față. Atunci când îi împingeți pe spate și le cereți să stea jos, ei se împotrivesc. De aceea, faptul de a avea o configurație perfectă pentru plimbări poate face o mare diferență pentru amândoi.

Pasul 1: Folosiți un ham de piept

Un ham permite ca lesa să se atașeze la o clemă de pe pieptul câinelui în loc de zgarda din jurul gâtului său și va ajuta la prevenirea tragerii. Folosiți-l în combinație cu zgarda tradițională a câinelui dumneavoastră, astfel încât acesta să poarte întotdeauna elementele de identificare atunci când sunteți afară.

Pasul 2: Nu întăriți comportamentul câinelui

Deși poate fi tentant, nu țipați la câinele dumneavoastră și nu trageți de lesă pentru a-l pedepsi atunci când începe să tragă. Acest tip de reacție poate de fapt să întărească în mod negativ comportamentul câinelui . În schimb, data viitoare când începe să tragă, stați nemișcat pentru câteva minute. Nu vă reluați plimbarea până când nu se întoarce spre dumneavoastră și nu dă mai multă libertate în lesă.

Pasul 3: Fiți imprevizibil

O altă tactică eficientă este de a inversa direcția ori de câte ori începe să tragă. Opriți-vă și spuneți „hai să mergem” sau „pe aici” în timp ce începeți să mergeți în altă direcție. Lăudați-vă câinele de fiecare dată când se supune solicitării dumneavoastră și vi se alătură lângă dumneavoastră. Acesta este momentul în care dulciurile sunt utile!

Pasul 4: Încorporează opriri de miros pe traseul tău

În timp ce comportament câinelui în lesă este important, asigurați-vă că identificați câteva locuri mirositoare de-a lungul drumului unde are voie să se oprească, să adulmece și să-și lase cartea de vizită.

Nu numai că aceasta este o modalitate excelentă de a-i răsplăti comportamentul bun, dar și procesarea tuturor mirosurilor pe care le asimilează este o stimulare mentală excelentă. În plus, pauzele pentru oliță trebuie să aibă loc la un moment dat!

Pasul 5: Recompensați comportamentul bun

Pe măsură ce vă străduiți să vă antrenați prietenul canin în lesă, folosiți mărțișoare mici pentru a-i recompensa progresul. Va învăța rapid că a fi în lesă este distractiv, dar și delicios! Reduceți încet numărul de dulciuri pe care i le dați pe măsură ce se comportă mai bine în lesă, dar nu vă zgârciți niciodată cu laudele.

Pasul 6: Mai presus de toate, aveți răbdare

Pornirea, oprirea, schimbarea direcției și monitorizarea constantă a progresului câinelui poate fi frustrantă. Am înțeles! Să te asiguri că ești în starea de spirit corectă înainte de a ieși pe ușă este la fel de important ca și echipamentul pe care îl folosești, recompensa pe care o dai și consecvența dresajului.

Cele mai bune accesorii pentru a împiedica câinii să tragă în lesă

Așa cum am discutat anterior, un ham cu piept poate ajuta la descurajarea tragerii, menținând în același timp presiunea de pe gâtul câinelui tău, dacă încă nu a reușit să stăpânească chestia cu „nu trage”.

Poți alege un ham cu o clemă frontală standard, care îți poate conduce câinele înapoi spre tine dacă începe să tragă, sau un ham cu cleme atât pe piept, cât și pe spate pentru un sprijin și mai mare împotriva tragerii.

Fiecare iubitor de câine și fiecare expert are mărcile sale preferate de lesă și ham, dar nu vă fie teamă să încercați câteva pentru a vedea ce se potrivește cel mai bine corpului câinelui dumneavoastră. Pentru câinii care sunt experți în smucitură, stați departe și de lesele retractabile.

Din fericire, cu răbdare și consecvență, vă veți bucura de plimbările zilnice la fel de mult ca și animlaul de companie. Plimbarea este o activitate care oferă beneficii mentale, fizice și emoționale pozitive atât pentru oameni, cât și pentru canini. Fericirea este o stare de spirit contagioasă care ne aduce beneficii tuturor, potrivit pawtracks.com.