Sari la conținut
Home » Pisica a rămas blocată în motorul mașinii? Află ce poți face

Pisica a rămas blocată în motorul mașinii? Află ce poți face

pisica se ascunde în compartimentul motor al mașinii; sursă foto: lito_lakwatsero/Shutterstock

În fiecare an auzim povești despre pisica cuiva care a rămas blocată în compartimentul motor al mașinii. Odată ce motorul unei mașini pornește, lucrurile pot lua rapid o întorsătură nefastă pentru o pisică ascunsă sub capotă.

Vibrațiile și vuietul brusc al motorului mașinii pot face ca o pisică ascunsă să sară sau să cadă în ventilator sau în cureaua și polițele ventilatorului. Rezultatele sunt adesea dezastruoase pentru pisică, provocând traume, lacerații.

Pisica se ascunde la roată; sursă foto: Vitawin/Shutterstock
Pisica se ascunde la roată; sursă foto: Vitawin/Shutterstock

De ce se ascund pisicile în motoarele mașinilor?

Potrivit experților de la Embrace Pet Insurance, pisicile și pisoii, în special cei vagabonzi, vor căuta adăpost în lunile mai reci și sunt frecvent atrași de căldura motoarelor. Pisicile se vor așeza adesea între motor și capotă, ceea ce le oferă adăpost pentru vremea aspră sau protecție împotriva prădătorilor.

Specialiștii în comportamentul animalelor spun că pisicile sunt, de asemenea, atrase de compartimentul motor al unui vehicul, deoarece acesta oferă un loc întunecat și liniștit pentru a dormi.

Pisica se bucură de o călătorie cu mașina; sursă foto: Popel Arseniy/Shutterstock
Pisica se bucură de o călătorie cu mașina; sursă foto: Popel Arseniy/Shutterstock

S-ar putea crede că, dacă o pisică poate intra în compartimentul motorului unei mașini, ar putea, de asemenea, să găsească o cale de ieșire. Cu toate acestea, atunci când se sperie pisicile se pot strecura în spații și mai înguste și sfârșesc prinse în capcană.

Cum pot împiedica pisica să se urce în motorul unei mașini

Dacă descoperiți o pisică în această situație, sunați la poliția locală sau la pompieri pentru ajutor. Nu este neobișnuit ca un mecanic să fie chemat pentru a ajuta la eliberarea pisicilor prinse sub capota mașinilor.

Cel mai bun mod de a împiedica animalul de companie să se urce în compartimentul motor este să o împiedicați să umble liberă. Experții de la Humane Society of the United States spun că pisicile de interior trăiesc mai mult și tind să fie mai sănătoase.

În plus, ținerea animalului de companie ca pisică de interior previne prădătorii, rănile, paraziții și bolile transmisibile din aer liber. Dacă locuiți cu o pisică care cere mereu să iasă afară, accesul la o terasă sau o plimbare prin cartier în ham reprezintă o modalitate sigură de a ieși afară.

Pisica adorabilă în mașină; sursă foto: dimmitrius/Shutterstock
Pisica adorabilă în mașină; sursă foto: dimmitrius/Shutterstock

Dacă pisica are voie să iasă afară, iată câteva sfaturi pentru a o ține departe de motorul mașinii. Ori de câte ori este posibil, parcați-vă mașina într-un garaj închis. Puneți o husă de înaltă calitate peste vehiculul. Folosiți o alarmă cu senzor de mișcare pentru a descuraja pisica să se ducă sub capota mașinii dumneavoastră.

Rețineți că, deși puteți lua măsuri pentru a vă descuraja pisica să se urce în compartimentul motor al mașinii dumneavoastră, aceasta se poate ascunde în continuare sub capota unui alt vehicul din cartier.

Cum știu dacă pisica mea este în motorul mașinii mele?

Este simplu: verificați! Există câteva modalități de a scoate o pisicuță de sub capotă. Apărătorii animalelor de la Alley Cat Allies recomandă să verificați sub capotă și între roți. În primul rând, aruncați o privire pentru a vedea dacă există semne evidente.

o pisică șofer; sursă foto: pawlicy.com
o pisică șofer; sursă foto: pawlicy.com

Țineți cont de faptul că o pisicuță mică s-ar putea ascunde. Apoi, bateți de câteva ori în capotă, urcați în mașină și claxonați. Luați în considerare posibilitatea de a porni mașina, fără a activa motorul pentru a porni. Poate cu radioul pentru o măsură bună.

Acest lucru îi va arăta chiar și celei mai nervoase pisici că vorbești serios. În general, probabil că veți avea mai mult noroc implementând măsuri preventive și apoi să speriați pisica.

Dacă găsiți un ”infractor recidivist” în fiecare dimineață, puteți pune și alte elemente de descurajare în zona generală. Luați în considerare posibilitatea de a vorbi cu proprietarul său și găsiți o soluție comună. Pașii de aici vor dura doar câteva minute și pot salva viața unei pisici, potrivit pawtracks.com.