Sari la conținut
Home » Pisica ta are un comportament negativ? Ce este de făcut?

Pisica ta are un comportament negativ? Ce este de făcut?

Pisica ta are un comportament negativ?

Pisica ta are un comportament negativ? Multe pisici dezvoltă comportamente neobișnuite sau enervante, care pot persista de-a lungul vieții lor, chiar și după ce trec de etapa de pui. Răspunsurile la întrebările și sfaturile de mai jos vă pot ajuta să înțelegeți și să abordați aceste „obiceiuri nedorite” la pisici.

Comportamentul de zgâriere este un comportament natural al pisicilor care persistă de-a lungul vieții lor. Pisicile zgârie pentru a-și menține ghearele scurte și pentru a-și marca teritoriul. O soluție este să oferiți pisicii mai multe opțiuni de zgâriere, cum ar fi stâlpi de zgâriat așezați lângă mobilier.

Pisica ta are un comportament negativ?

Puteți face stâlpii de zgâriat mai atractivi prin a-i freca cu o perie de sârmă în prealabil. Dacă pisica nu folosește stâlpii, există covoare speciale pentru zgâriat pe care le puteți pune pe mobilier pentru a-l proteja.

Comportamentul de atacare a gleznelor și mâinilor este adesea învățat la vârsta de pui, când pisoiul folosește mâinile și picioarele pentru a se juca. Acest obicei poate persista în timp, dar este important să nu vă jucați cu mâinile sau picioarele cu pisica.

Folosiți jucării, cum ar fi undițe sau mingi, pentru a vă juca cu ea în loc. În plus, asigurați-vă că pisica are suficiente activități de divertisment pentru a preveni enervarea.

Unii câini vor continua să folosească litiera în loc să facă nevoile afară din diverse motive. Acest comportament poate fi cauzat de lipsa unei zone adecvate în aer liber sau de prezența altor animale înfricoșătoare în afara casei.

Frământarea cu labele este un comportament juvenil

Este recomandabil să oferiți întotdeauna o litieră pentru pisică, în special pentru pisicile în vârstă sau în condiții meteorologice nefavorabile.

Frământarea cu labele este un comportament juvenil observat adesea la puii care frământă sânul mamei lor pentru a stimula fluxul de lapte.

Acest comportament poate persista la pisicile adulte, indicând o stare de confort. Deși poate părea ciudat, este, de fapt, un semn că pisica se simte fericită și relaxată.

Este important să înțelegeți că multe comportamente ale pisicilor sunt naturale și pot persista în timp. Cu puțină răbdare și înțelegere, puteți gestiona aceste obiceiuri pentru a asigura o relație armonioasă cu pisica, conform e-vet.ro.