Sari la conținut
Home » Comportament greșit al câinelui. De ce trebuie să îl corectăm?

Comportament greșit al câinelui. De ce trebuie să îl corectăm?

Comportament greșit al câinelui

Comportament greșit al câinelui. Cu toții ne străduim să fim proprietari buni pentru animalele noastre de companie, dar, uneori, involuntar, încurajăm comportamente greșite la câini.

Aceste comportamente pot dezvolta treptat pe măsură ce câinele crește sau pot apărea într-un singur episod în care câinele învață că acel comportament „funcționează”.

Comportament greșit al câinelui

Comportamentele greșite încurajate de stăpânii de câini includ:

Câinele sare pe oameni: La început, săritul unui câine poate părea adorabil. Cu toate acestea, câinele poate crește și săritul devine nepotrivit și chiar periculos. Pentru a opri acest comportament. Evitați să-l încurajați cu atenție atunci când sare pe voi. Folosiți o lesă dacă câinele sare pe oaspeți. Astfel, câinele poate învăța să interacționeze cu oamenii fără a sari pe ei.

Câinele cere mâncare: Este dificil să rezistați privirii de cățel care pare a spune „Mor de foame.” În loc să împărțiți mâncarea cu câinele, hrăniți-l în același timp cu mesele dvs. oferindu-i o jucărie umplută cu mâncare. Dacă câinele insistă, ignorați-l.

Câinii învață rapid că o lesă tensionată înseamnă să meargă înainte

Câinele trage în lesă: Câinii învață rapid că o lesă tensionată înseamnă să meargă înainte. Opriți-vă din mers atunci când câinele trage și așteptați până când revine lângă pentru a continua. Folosiți recompense pentru a-l motiva să meargă lângă.

Câinele latră pentru a cere ceva: Dacă câinele latră pentru a obține ceva, învățați-l să stea liniștit înainte de a-i oferi ceea ce vrea. Ignorați lătratul și oferiți-i ceea ce dorește doar atunci când se comportă adecvat.

Este important să înțelegem și să corectăm aceste comportamente greșite la câini, deoarece ele pot deveni problematice pe măsură ce câinele crește.

Cu răbdare și consistență, puteți schimba aceste obiceiuri și să aveți o relație sănătoasă cu câinele.

Rescriind aceste comportamente, vă puteți asigura că relația cu animalul de companie este una fericită și plină de armonie, conform e-vet.ro.