Sari la conținut
Home » Așa devii cel mai cool stăpân de pisici. Animalul de companie te va iubi enorm

Așa devii cel mai cool stăpân de pisici. Animalul de companie te va iubi enorm

Întotdeauna ai știut că îți plac pisicile. Oricare ar fi motivul, a venit în sfârșit momentul să adopți prima ta pisică. Iată zece sfaturi importante pentru proaspeții părinți de pisici, care vor spori călătoria pufoasă și minunată care urmează!

1. Alegeți un medic veterinar și un bun cat sitter

Unul dintre primele lucruri pe care va trebui să le faci este să găsești un medic veterinar excelent pentru pisica ta, de preferință în apropiere. Întrebați-vă prietenii care dețin pisici pentru recomandările lor de veterinari locali sau verificați site-urile de directoare veterinare.

În timpul primului control al pisicii dumneavoastră, nu uitați să întrebați dacă veterinarul observă ceva în legătură cu sănătatea pisicii dumneavoastră de care ar trebui să fiți la curent.

2. Pregătiți camera pentru viitoarea pisică

Cel mai bun mod de a vă ajuta noua pisică să se adapteze frumos la casa dvs. este ca ea să se instaleze într-un loc desemnat. Această cameră sau zonă închisă ar trebui să conțină litiera sa, patul, mâncarea și jucăriile.

De obicei, pisicile au nevoie de timp pentru a se încălzi la oameni și medii noi, așa că este important să aveți un spațiu rezervat pentru noul membru felin al familiei dumneavoastră, mai ales dacă aveți alte animale de companie sau copii în gospodărie.

3. Nu uitați: este în regulă dacă pisica se ascunde de dumneavoastră

Este normal ca o pisică să se ascundă sub pat și să dispară pentru perioade lungi de timp. Dacă acesta este cazul, stați lângă pisica dumneavoastră și așteptați ca aceasta să se apropie de dumneavoastră. Dacă nu o face, încercați din nou mai târziu.

Asigurați-vă că lăsați mâncare și apă pentru pisica dumneavoastră și, dacă vi se pare că nu mănâncă timp de câteva zile, contactați medicul veterinar pentru sfaturi.

4. Fiți pregătit să vă îngrijiți pisica în mod constant

Vei începe să vezi păr de pisică peste tot. Toate pisicile au nevoie de toaletare într-o oarecare măsură, așa că investește în instrumente de toaletare fiabile, deoarece te vei trezi folosindu-le pe pisica ta în fiecare săptămână.

5. Socializează-te des cu pisica ta

O mulțime de oameni cred că pisicile sunt antisociale, dar asta nu înseamnă că nu au nevoie de timp de joacă. Stai cu pisica ta în fiecare zi și lasă-l să se obișnuiască cu diferite situații și medii sociale. Dacă aduceți acasă un pisoi, acest lucru este deosebit de important, deoarece vârsta cuprinsă între două și 12 săptămâni este considerată perioada principală de socializare.

6. Curățați-i litiera în fiecare zi

Cutiile de litieră sunt convenabile, dar pot deveni murdare dacă nu le curățați. O simplă curățare zilnică pe alocuri va fi de ajuns, iar multe formule de litieră facilitează strângerea și aruncarea oricăror deșeuri în toaletă. Pisica vă va iubi pentru că îi oferiți un loc frumos și curat în care își poate face nevoile, iar dumneavoastră veți aprecia faptul că nu trebuie să mirosiți dezordinea pe care o lasă în urmă.

7. Investește într-un postament pentru zgâriat

Mobila, draperia și covorul vă vor mulțumi pentru asta. Pisicile au nevoie de o priză pentru impulsurile lor de zgâriere, așa că este inteligent să le oferiți un postament de zgâriere.

Este, de asemenea, o modalitate excelentă pentru pisici de a face exerciții și de a se întinde zilnic. Vedeți aici cele mai bune posturi de zgâriat pentru pisici.

8. Cunoașteți ingredientele din hrana pisicii

Înainte de a vă lăsa ademenit să cumpărați hrană pentru pisici prezentată în reclame adorabile, luați un moment pentru a citi lista de ingrediente. Multe dintre aceste alimente pentru pisici de marcă de consum masiv includ conservanți, precum BHT, BHA și etoxiquin, și ingrediente de umplutură, precum subproduse din carne, făină de carne și făină de porumb.

Fiți atenți la alimentele aprobate de American Feed Control Officials (AAFCO) și discutați cu medicul veterinar despre ce mărci de hrană sunt cele mai bune pentru nevoile nutriționale ale pisicii dumneavoastră.

9. Nu uitați că vă puteți dresa animalul de companie

Întărirea pozitivă este modalitatea ideală de a-ți dresa pisica și vei fi surprins să afli cât de multe poate învăța! Nu o pedepsiți pentru un comportament rău, în schimb, recompensați-o pentru un comportament pe care doriți să îl încurajați.

Dacă pisica pare stresată și se comportă fără motiv, vizitați medicul veterinar pentru a vă asigura că nimic nu este în neregulă din punct de vedere medical cu animalul de companie.

10. Cumpără-i pisicii tale niște jucării distractive

Pisicile adoră să se joace cu jucării! De la șoricei de pâslă până la mingi cu clopoței, există o mulțime de jucării care sunt pretexte minunate pentru ca tu să stai cu pisica ta. Le va face plăcere la fel de mult ca și ție. Consultați lista noastră cu cele mai bune jucării pentru pisici ale anului, potrivit rover.com.