Sari la conținut
Home » Cât timp rezistă animalul de companie fără o pauză de toaletă? Aflați cât timp puteți lăsă câinele singur

Cât timp rezistă animalul de companie fără o pauză de toaletă? Aflați cât timp puteți lăsă câinele singur

A avea grijă de un câine înseamnă să ai și un program. Vă aranjați orele de lucru și ieșirile sociale în funcție de momentul în care puteți ajunge acasă.

Câinii se bucură de compania oamenilor lor, dar asta nu înseamnă că a-i lăsa singuri acasă este rău sau periculos.

Luați în considerare vezica urinară

Prima întrebare pe care și-o pun majoritatea oamenilor în legătură cu lăsarea câinelui singur acasă este: cât timp poate rezista câinele meu fără o pauză de toaletă? Potrivit experților, în general, câinii au nevoie să facă pipi între trei și cinci ori pe zi. Dar momentul pauzelor pentru oliță variază de la un câine la altul, iar cățeii și persoanele în vârstă au nevoie de pauze mai frecvente.

Cât timp poate un câine „rezista” înainte de a avea nevoie de o pauză pentru oliță? Iată care sunt limitele de timp obișnuite pentru câinii din diferite etape de viață:Cățeluși: o oră pentru fiecare lună de vârstă (deci un cățeluș de trei luni poate aștepta trei ore pentru a face pipi).

Câini adulți cu vârsta de un an și peste: până la opt ore, dar ideal ar fi să nu depășească șase ore
Câini seniori cu vârsta de opt ani și peste: în funcție de mărime și sănătate, între două și șase ore.
Desigur, estimările de mai sus variază în funcție de mărimea, sănătatea și obiceiurile câinelui.

Asigurați o pauză la fiecare patru șase ore

Dar orice câine forțat să își rețină urina prea mult timp este expus riscului de infecții ale tractului urinar, pietre sau cristale. În plus, reținerea urinei pentru prea mult timp este pur și simplu inconfortabilă și poate duce la accidente în casă.

De dragul siguranței și al confortului, asigurați o pauză de oliță la fiecare patru-șase ore. Zilele de lucru standard durează între opt și zece ore, așa că, dacă nu puteți ajunge acasă la prânz pentru a scoate câinele la plimbare, angajați un plimbător de câini pentru o îngrijire fără griji.

Dincolo de pauzele pentru oliță, câinele dumneavoastră are nevoie de activitate fizică în timpul zilei. Oricare ar fi nivelul de energie și de condiție fizică al câinelui dumneavoastră, exercițiile fizice îl ajută: Să rămână sănătos
Să digere mesele; Să-și stimuleze mintea; Să ardă calorii; Să evite plictiseala (și comportamentele distructive induse de plictiseală).

Nevoile variază în funcție de animalul de companie

Nevoile individuale de exerciții fizice variază în funcție de vârsta, rasa și nivelul de sănătate al câinelui dumneavoastră. Câinii de herghelie și câinii sportivi au adesea nevoie de o activitate mai intensă și mai îndelungată; rasele cu energie mai scăzută și câinii mai bătrâni se pot descurca cu mult mai puțin (sursa). Dar fiecare câine are nevoie să își întindă picioarele de câteva ori pe zi.

În general, câinii sănătoși au nevoie de aproximativ 60 de minute de activitate moderată în fiecare zi, dar aceasta nu trebuie să fie continuă. Înainte de a vă lăsa câinele singur acasă pentru o perioadă lungă de timp, petreceți 20-30 de minute ducându-l la o plimbare rapidă sau la o sesiune de joacă. Obosiți-l pentru ca timpul petrecut singur să fie mai relaxant.

Apoi, o partidă de joacă la prânz (cu dumneavoastră sau cu un plimbător de câini) vă va ajuta să vă rupeți ziua și, bineînțeles, petreceți timp de calitate împreună când sunteți acasă pentru noapte!

Dacă animalul de companie se comportă anxios sau distructiv după ce a petrecut timp singur, este posibil să aibă nevoie de exerciții mai frecvente și mai intense. Discutați cu medicul veterinar pentru a determina o rutină de fitness ideală pentru animalul dumneavoastră de companie.