Sari la conținut
Home » Câinele este supraponderal sau obez? Trei moduri simple prin care să puneți animalul de companie la slăbit

Câinele este supraponderal sau obez? Trei moduri simple prin care să puneți animalul de companie la slăbit

sursă foto: ro.pinterest.com

Sănătatea și condiția fizică este la fel de importantă pentru câini ca și pentru oameni. Un câine care are o greutate adecvată are un risc mai mic pentru o serie de probleme de sănătate, inclusiv boli de inimă, diabet și probleme articulare sau musculare.

Dacă animalul de companie este supraponderal sau obez, ar trebui să consultați un medic veterinar pentru a forma un plan de scădere în greutate specific nevoilor câinelui dumneavoastră. Grija pentru bunăstarea companionului dumneavoastră canin este o modalitate excelentă de a vă întări legătura și de a promova longevitatea. Iată trei modalități cheie de a vă încuraja câinele să slăbească sau să prevină creșterea excesivă în greutate.

1. Faceți exerciții fizice și jucați-vă

Este important să dezvoltați o rutină de exerciții fizice care să ardă calorii, dar care să nu suprasolicite câinele dumneavoastră. Țineți cont de rasa câinelui dvs. și de starea actuală de sănătate.

Câinii brahicefalici, sau cu nasul scurt, pot avea probleme de respirație dacă exercițiile fizice sunt prea riguroase.  De asemenea, unele rase de câini sunt mai bine construite pentru distanță decât altele. Un Bulldog francez nu va putea merge la fel de departe ca un Border Collie.

Din nou, consultați-vă cu medicul veterinar. Luați-o încet. Încercați să ieșiți la o plimbare scurtă sau să vă angajați în câteva minute de joacă la un moment dat. Pe măsură ce câinele pierde în greutate și se obișnuiește cu exercițiile fizice, ar putea fi momentul să creșteți intensitatea, distanța sau durata antrenamentului. Este, de asemenea, o modalitate distractivă de a crea legături cu câinele dvs. și de a vă consolida relația.

2. Reduceți cantitatea de resturi de masă și de tratamente

Este tentant să vă răsfățați câinele, dar majoritatea alimentelor umane nu sunt adecvate pentru o dietă canină. Hrănirea animalului de companie cu gustări din punga de junk food sau cu resturi de la masă adaugă calorii inutile la dieta lor.

Răsfățurile pentru câini sunt ușor de răsfățat în exces. Bunătățile nu ar trebui să reprezinte mai mult de 10% din dieta câinelui dumneavoastră. Încercați să vă încadrați într-o alocare zilnică. Rămâneți puternic și rezistați acestor ochi de cățeluș.

3. Alegeți o dietă adecvată pentru nevoile specifice ale câinelui

Pe lângă reducerea resturilor și a tratațiilor, ar trebui să vă asigurați că hrana principală a câinelui este măsurată și oferă nutrienții potriviți. Adaptați dieta câinelui atât la mărimea, cât și la rasa acestuia. Fiecare câine este un individ, așa că determinarea nevoilor alimentare unice ale câinelui dvs. nu este întotdeauna ușoară.

Un Shih Tzu de 12 kilograme nu va avea aceleași cerințe nutriționale ca un Mastiff de 250 de kilograme. De asemenea, alegeți hrană de calitate pentru câini care să țină cont de individualitatea câinelui dumneavoastră. Unele mărci de hrană pentru câini fac hrană pentru câini specifică anumitor rase de câini și nevoilor lor unice.

Dacă câinele dumneavoastră este supraponderal, asigurați-vă că abordați pierderea în greutate într-un mod sigur și adecvat. Oricât de mult i-ar plăcea câinelui dvs. dulciurile, acesta va fi mult mai fericit dacă va putea trăi o viață mai lungă și mai sănătoasă alături de cel mai bun prieten uman al său, potrivit dogtime.com.