Sari la conținut
Home » Fii atent la aceste semne. Animalul de companie îți transmite că nu-i place cum te porți cu el

Fii atent la aceste semne. Animalul de companie îți transmite că nu-i place cum te porți cu el

Programul zilnic de mișcare al câinilor

Să iubești un câine poate fi o experiență atât de plină de satisfacții, dar nimic nu se compară cu a ști că puiul tău de blană te iubește și el.

Fie că inițiază îmbrățișări, vă aduce „cadouri” sau vă face o primire de neuitat atunci când veniți acasă de la serviciu, ei știu exact cum să vă facă să vă simțiți apreciați.

@dr.adamchristman52 6 Things Your Dog Would Hate You For! #dogtips #dogparents #vettok #dogsoftiktok #dogsareawesome #dogsrule #dachshundtok #dachshundsoftiktok ♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Medicul veterinar explică cum să te comporți cu animalul de companie

Cu toate acestea, probabil că există câteva lucruri pe care le faci și care nu îi plac câinelui tău. Medicul veterinar Adam Christman le descompune pe toate cu ajutorul teckelilor săi cu părul sârmos și, sincer… au sens!

Așa cum a menționat Dr. Christman, câinii pot arăta semne subtile de anxietate chiar și în situații pe care noi le considerăm grozave. Ceea ce nouă ni se pare o sesiune dulce de îmbrățișare poate fi stresant pentru un animalul de companie, așa că de aceea este important să știm cum arată stresul canin.

Potrivit Veterinary Centers of America, indicatorii de stres pentru câini pot arăta de fapt asemănător cu ceea ce fac oamenii atunci când sunt anxioși. S-ar putea să observați pași, mușchi încordați, pupile dilatate și ochi măriți. Vă sună familiar?

Semne care indică faptul că animalul de companie este anxios

Alte semne de stres la câini includ: tremuratul întregului corp; gâfâială; scânceteli sau lătrat; clipitul rapid; urechile lipite de cap; pierderea crescută a firelor; salivarea, lăcrimarea sau lingerea; coada între picioare; modificări ale posturii corpului, cum ar fi ghemuirea; evitarea sau ascunderea; pierderea controlului vezicii urinare sau al intestinelor; refuzul hranei sau al apei.

Bineînțeles, este important să ne amintim că aceste semne pot fi și simptome ale unor afecțiuni fizice la câini. În cazul în care comportamentul îngrijorător durează mai mult de o zi, ar putea fi momentul să faceți o programare la medicul veterinar.
Acum, însă, că ai aceste sfaturi de la Dr. Christman, vei putea să te asiguri că puiul tău nu se confruntă cu niciun stres acasă. Amândoi veți fi mai fericiți pentru asta!