Sari la conținut
Home » Primul ajutor pentru câinii care se sufocă. Pașii recomandați de medicul veterinar

Primul ajutor pentru câinii care se sufocă. Pașii recomandați de medicul veterinar

sursă foto: thenews.co.ro

Este destul de ușor să recunoști semnele de sufocare la câinele tău. Este posibil ca acesta să se agite sau să se dea cu labele la față. Limba lor poate deveni albastră sau poate fi chiar inconștient.

Un câine care se sufocă este o urgență și ar trebui să fiți pregătit să îl duceți la medicul veterinar cel mai apropiat cât mai curând posibil. Cu toate acestea, există câțiva pași de urmat înainte de a vă urca în mașină. Iată câteva sfaturi pentru gestionarea câinilor care se sufocă.

Primal pas recomandat de medicul veterinar: eliberați-i gura și gâtul

Înainte de a face orice altceva, curățați traheea câinelui dumneavoastră. Există câteva modalități de a realiza acest lucru. Deschideți gura câinelui punându-vă mâna peste botul acestuia, cu degetul mare pe o parte și degetele pe cealaltă.

Apăsați buzele câinelui înăuntru astfel încât să le acopere dinții și depărtați-i maxilarele. Inspectați vizual gura câinelui și treceți degetul de-a lungul liniei gingivale, glisându-l înapoi spre gât, în timp ce simțiți dacă există vreun obiect străin. Curățați orice salivă sau voma pentru a vă asigura că nu forțați accidental mai mult material în jos în căile respiratorii.

Dacă puteți vedea obiectul, încercați să îl scoateți. Dacă nu puteți ajunge la el și câinele este suficient de mic încât să îl puteți ridica, încercați să îl ridicați de picioarele din spate. Apoi, scuturați-l viguros în timp ce îi bateți pe spate.

Ce faci dacă animalul de companie este prea mare pentru a-l ridica

Dacă animalul de companie este prea mare pentru a-l ridica, întindeți-l pe o parte pe o suprafață solidă și puneți mâna imediat în spatele cutiei toracice. Apăsați ușor în față și în jos, rapid și ferm, până când expulzați obiectul.

Dacă tot nu puteți disloca obiectul din gâtul câinelui, transportați-l imediat la cel mai apropiat medic veterinar. Încercați să puneți pe cineva să sune înainte la veterinar. Anunțați clinica despre natura urgenței, pentru ca aceasta să fie pregătită.

În cazul în care îndepărtați obiectul și câinele nu respiră, verificați dacă are puls, plasându-vă degetele în mijlocul pieptului, la aproximativ 5 cm în spatele cotului său.

Dacă nu puteți detecta pulsul, trebuie să începeți măsurile de prim ajutor. Continuați resuscitarea cardio-respiratorie în timp ce vă transportați câinele la cel mai apropiat medic veterinar, potrivit dogtime.com.