Sari la conținut
Home » Cum procedezi dacă animalul de companie capătă o arsură solară. Sfaturile unui medic veterinar

Cum procedezi dacă animalul de companie capătă o arsură solară. Sfaturile unui medic veterinar

incendiu

Ce se întâmplă atunci când animalul de companie primește prea mult soare? Același lucru care li se întâmplă și oamenilor săi. Îl doare! Așadar, este important să știi ce să faci dacă câinele tău ia prea mult soare.

Nu numai că vremea caldă poate provoca un accident vascular cerebral din cauza căldurii, dar îi poate provoca și arsuri solare câinelui dumneavoastră. După cum știm cu toții, arsurile solare nu sunt o glumă și pot fi destul de dureroase atât pentru tine, cât și pentru cățelușul tău.

Deși, în mod evident, este cel mai bine să evitați să aibă o arsură solară în primul rând, vestea bună este că, de obicei, nu este niciodată prea gravă. Așadar, ar trebui, desigur, să încercați să vă împiedicați câinele să se ardă, dar dacă o face, nu este sfârșitul lumii. există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a face procesul puțin mai puțin dureros pentru câine.

Ce rase de câini sunt predispuse la arsuri solare?

Deși este posibil ca orice câine să se ardă la soare dacă este expus la soare suficient de mult timp, există unele caracteristici specifice care fac ca anumite rase de câini să fie mai predispuși la arsuri. Câinii albi și câinii cu blană (sau pete) de culoare deschisă, câinii fără păr și cei cu blană rară sau subțire sunt cei mai predispuși să sufere de arsuri solare.

Rase precum Pitbulls, Greyhounds și Chinese Crested sunt deosebit de susceptibile. Este destul de ușor să vă dați seama. Evident, o blană mare, închisă și grea ar trebui să protejeze un cățeluș de razele aspre, în timp ce orice câine cu blana de lucru și de culoare deschisă are potențialul de a se arde.

Remedii la domiciliu

Există o serie de remedii de casă există pentru tratarea oricărei arsuri solare minore la câine. O baie rece sau o compresă rece poate fi liniștitoare pentru cățel, dar nu va ajuta de fapt la vindecare. Aceste tehnici sunt folosite pentru a oferi câinelui dumneavoastră o ușurare foarte necesară.

Același lucru se poate spune și despre o baie cu fulgi de ovăz, din comerț sau făcută în casă, care oferă, de asemenea, o ușurare liniștitoare a arsurilor solare dureroase. Gelul de aloe vera este, de asemenea, excelent, deoarece calmează zona și ameliorează durerea, dar va ajuta și arsurile să se vindece mai repede. Mai mult decât atât, este complet sigur în cazul în care cățelul tău îl linge de pe piele sau de pe blană.

Uleiul de vitamina E calmează, vindecă și, de asemenea, ajută la prevenirea oricăror cicatrici. Așadar, există câteva opțiuni de remedii de casă disponibile care vă vor ajuta cățelul să treacă peste unele arsuri ușoare. Cu toate acestea, dacă arsurile solare sunt mai grave decât atât, merită să treceți la nivelul următor și să obțineți niște medicamente adevărate.

Medicamente fără prescripție medicală

Așa este, puteți obține, de asemenea, remedii fără prescripție medicală pentru arsurile solare ale câinelui. Ei bine, nu în mod specific pentru câini. Cu toate acestea, o mulțime de medicamente fără prescripție medicală pentru arsuri solare la oameni vor funcționa foarte bine. Deși sunt concepute pentru oameni, aceste remedii nu vor irita pielea câinelui dumneavoastră. Aveți grijă doar să nu le aplicați pe zonele la care animalul de companie poate ajunge cu limba, deoarece ar putea fi dăunătoare dacă sunt ingerate.

Un con ar putea fi înțelept, în funcție de puterea substanței. Spray-urile topice, cum ar fi Solarcaine și Lanacane, conțin anestezic local, care va ajuta la reducerea oricărei dureri pe care o simte companionul dumneavoastră canin. Acestea merită cu siguranță luate în considerare dacă arsurile solare ale cățelului dumneavoastră sunt puțin mai severe decât de obicei.

Cu toate acestea, ca în cazul oricărei urgențe medicale pentru animale de companie, dacă arsurile solare ale cățelului dumneavoastră sunt deosebit de grave, atunci există o persoană pe care trebuie să o căutați…

Când trebuie să solicitați sfatul unui medic veterinar

În cea mai mare parte, o arsură solară este doar o afecțiune minoră. Cu toate acestea, ocazional, poate fi mai gravă și va necesita atenția unui medic veterinar cu experiență. Dacă există bășici sau dacă arsura solară pare să fi afectat mai mult de un strat de piele, este posibil să fie nevoie ca câinele dumneavoastră să consulte un medic veterinar. De asemenea, dacă pare să aibă dureri mari, este întotdeauna mai bine să cereți sfatul unui medic veterinar.

Dacă aveți îndoieli, duceți-vă întotdeauna câinele la un control. Cel mai bine este să fii prea precaut când vine vorba de sănătatea și bunăstarea prietenului tău cu patru picioare. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla este ca medicul veterinar să dea câinelui dumneavoastră un certificat de sănătate curat și să vă ofere câteva soluții alternative pentru a-i calma durerile cauzate de arsurile solare. Acesta nu este deloc un lucru rău.

Prevenție

În mod ideal, este mai bine să vă preveniți câinele pentru a obține arsuri solare în primul rând, mai degrabă decât să căutați tratament după ce se întâmplă. Din fericire pentru tine, este foarte simplu să eviți ca potaia ta să aibă o arsură solară. În primul rând, trebuie să știți care părți ale câinelui dumneavoastră sunt cele mai predispuse la arsuri solare: nasul, pleoapele, vârful urechilor, burta și în jurul gurii.

Asigurați-vă că aplicați o cremă de protecție solară sigură pentru câini în aceste zone înainte de a vă scoate câinele la soare în zilele deosebit de aspre de vară. Crema de protecție solară ar trebui să aibă un SPF de cel puțin 15, dar de preferință mai mare. Produsele special concepute pentru câini sunt întotdeauna cele mai bune. Asigurați-vă că crema de protecție solară nu conține oxid de zinc sau PABA.

De asemenea, vă puteți înfășura câinele într-un tricou, care îi va proteja corpul de soarele aspru (dar nu și fața). Intervalul dintre orele 9.00 și 15.00 este cel mai periculos pentru a face arsuri solare, așa că încercați să vă țineți câinele în casă în aceste ore. Plimbările de dimineață devreme sau seara târziu sunt ideale pe vreme caldă. Trageți jaluzelele și trageți perdelele în casă, astfel încât cățelul dvs. să nu-și poată petrece toată ziua lenevind în acel loc însorit de pe podeaua sufrageriei. Da, câinele tău poate face arsuri solare în interior și nu, nu este distractiv să te confrunți cu ele.

Arsurile solare se mai întâmplă și dacă animalul de companie are una, nu este nimic de care să vă fie rușine. După cum tocmai ați citit, există o mulțime de soluții disponibile pentru a vă ajuta cățelul să se simtă mai bine. Trebuie doar să fiți precauți și să judecați cu atenție dacă patrupedul este deosebit de sensibil la soare. Nu este sfârșitul lumii și nu ar trebui să vă împiedice prea mult viața fericită alături de câinele dumneavoastră potrivit petguide.com.