Sari la conținut
Home » Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze

Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze

câinii

Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halitoză sau respirație urât mirositoare. Câinii nu sunt chiar cunoscuți pentru respirația lor proaspătă, dar dacă are o respirație cu adevărat oribilă, poate fi un semn de ceva mai grav.

Câinii au respirație urât mirositoare dintr-o multitudine de motive. Uneori este doar un caz de igienă orală și un regim de periaj poate elimina problema. Alteori, poate fi un semn că ceva în intestinul, ficatul sau rinichii câinelui nu este în regulă. Iată câteva dintre cele mai frecvente motive pentru care câinele tău are o respirație urât mirositoare.

Boala parodontală

Boala parodontală, cunoscută și sub numele de boala gingivală, este unul dintre cei mai comuni vinovați din spatele respirației urât mirositoare. De fapt, câinii sunt de cinci ori mai predispuși decât oamenii să aibă boli gingivale, iar motivul este simplu: câinii nu se spală pe dinți la fel de des ca oamenii.

Dacă animalul de companie prezintă semne de boală parodontală (sau chiar dacă nu este așa), este o idee bună să adopți un regim de igienă orală pentru câinele tău. La fel ca oamenii, câinii ar trebui să aibă dinții spălați de două ori pe zi. Învățând cum să spălați dinții unui câine nu va ajuta doar să scăpați de respirația urât mirositoare, ci va ajuta la sănătatea câinelui dumneavoastră în general.

Obiceiuri alimentare proaste

Câinii pot fi scârboși. Dacă are obiceiul de a mânca lucruri mai puțin gustoase, cum ar fi rahat, gunoi sau carcase de animale mici, respirația lor va mirosi urât. Dacă câinele dumneavoastră are coprofagie, denumirea științifică pentru mâncatul rahatului, există modalități de a scăpa de acest obicei neplăcut. Asigurați-vă că vă monitorizați câinele în permanență, inclusiv atunci când îl lăsați să iasă în curtea din spate.

Îi place câinelui tău să sape în litieră pentru gustări? Asigurați-vă că aceasta se află într-un loc la care numai pisoiul dumneavoastră poate ajunge. Să mănânce fecale de pisică nu este doar scârbos, ci poate fi și periculos pentru sănătatea câinelui tău.

Boala gastrointestinală

Dacă sistemul digestiv al câinelui dumneavoastră este dereglat, acest lucru ar putea duce la o respirație urât mirositoare. Simptomele bolii gastrointestinale la câini includ, de asemenea, lipsa poftei de mâncare, vărsături și letargie. Boala gastrointestinală este tratabilă, dar necesită diagnosticul și tratamentul unui medic veterinar.

Tratarea respirației urât mirositoare
Cel mai bun mod de a trata respirația urât mirositoare a câinelui este de a folosi măsuri preventive. Asigurați-vă că periați dinții câinelui dumneavoastră de două ori pe zi. Dacă patrupedul nu este un fan al periajului, discutați cu medicul veterinar despre opțiunile pentru a menține igiena orală a câinelui sub control. Mestecatul dentar poate ajuta, dar nu ar trebui să fie singura formă de curățare orală pentru câinele dumneavoastră.