Sari la conținut
Home » Medic veterinar: Cum ne protejăm animalele de companie pe timp de caniculă

Medic veterinar: Cum ne protejăm animalele de companie pe timp de caniculă

Medic veterinar: Cum ne protejăm animalele de companie pe timp de caniculă. Temperaturile ridicate afectează și animalele de companie. De aceea specialiștii ne sfătuiesc să luăm câteva măsuri de protecție. Medicul veterinar Andrei Popa, a oferit câteva sfaturi pentru a le ajuta să treacă mai ușor peste aceste perioade.

Conform medicului veterinar animalele de companie suferă de caniculă mai mult decât oamenii.

Sfaturi pentru protejarea animalelor de companie de caniculă

Catel racorindu-se la ventilator

”Pentru pisici, apă la discreție, care să fie puțin mai rece decât temperatura camerei. Un cub, două de gheață nu strică niciodată, o ventilație corespunzătoare.

La cățel, în casă, aceleași recomandări.

Problema la căței este că, la momentul în care ieșiţi cu el afară, se pot răni la pernuţe, se pot arde datorită faptului că asfaltul și betonul se încing foarte tare.

Aerul condiționat poate ajuta atâta timp cât nu este pus să bată direct pe animalul nostru de companie şi cât nu ajungem la niște temperaturi de 16-17°, pentru că atunci disconfortul e la fel de mare ca cel provocat de căldură.” a menționat pentru RRA, medicul veterinar Andrei Popa.

Rețele de recompense răcoroase pentru câini pe vreme de caniculă

Există anumite recompense răcoroase pe timpul caniculei pe care cățeii le vor savura. Aceste rețete sunt toate realizate cu ingrediente sigure pentru câini, însă, cel mai bine este să limitați cantitatea de dulciuri pe care o mănâncă la doar 10% din aportul zilnic, spune Jenna Stregowski, RVT și editor de sănătate și comportament al animalelor de companie de la Daily Paws. Mai mult decât atât ar putea anula echilibrul nutrienților din dieta lor și ar putea duce la obezitate.

In articolul, ”Recompensele ideale pentru vremea caniculară. Animalul de companie te va iubi și mai tare” găsiți câteva rețete originale de tratamente congelate pentru câini de la Daily Paws.