Sari la conținut
Home » Comportamentul câinelui: cerșitul la masă. Reguli genearale pentru animalul de companie

Comportamentul câinelui: cerșitul la masă. Reguli genearale pentru animalul de companie

Orice proprietar de câine a fost nevoit să se confrunte cu cerșetoria companionului. Vă așezați la masă, iar acolo sunt acei ochi de cățeluș, care vă imploră în tăcere să vă împărțiți mâncarea. De parcă ar fi flămânzi. Deși uneori poate fi îndrăgit, cerșitul constant poate deveni o pacoste și poate încuraja un comportament rău.

Identificați cauza principală care determină comportamentul câinelui

Înainte de a aborda eficient cerșetoria câinelui tău, este important să înțelegi de ce o face. Câinii cerșesc adesea pentru mâncare pur și simplu pentru că au învățat că astfel obțin ceea ce își doresc… mâncarea ta! De fiecare dată când cedați la acei ochi rugători, întăriți comportamentul câinelui de cerșetorie. Deși poate că nu intenționați acest lucru, acest lucru îi încurajează să cerșească și mai mult.

De asemenea, modul în care îi hrăniți – puțin și nu de fiecare dată – este o parte a problemei. Odată ce vă hrăniți câinele de pe masă o singură dată sau îl lăsați să se învârtă în jurul dumneavoastră în speranța că scăpați o bucată de mâncare, îi întăriți intermitent comportamentul. Acesta este cel mai puternic tip de întărire și îl face pe câinele dumneavoastră să se întoarcă pentru mai mult în speranța de a obține acea bucată gustoasă pe care știe că va veni, în cele din urmă.

Fiecare proprietar de câine a avut de-a face cu câinii lor care cerșesc. Te așezi să te bucuri de o masă și acolo sunt acei ochi de cățeluș, care te imploră în tăcere să împarți mâncarea. De parcă ar fi flămânzi. Deși uneori poate fi îndrăgit, cerșitul constant poate deveni o pacoste și poate încuraja un comportament rău.

Implementarea unor reguli stricte la ora mesei

Acest lucru înseamnă să îi țineți departe de zona în care mâncați și să nu le permiteți să cerșească lângă masă. Acest lucru îi arată câinelui că există o diferență între mesele dvs. și ale lor. Hrănindu-vă câinele doar în timpul orelor de masă desemnate și în zona lor de masă, veți stabili o limită clară.

Prin menținerea unor ore de hrănire consecvente, vă asigurați că câinele dumneavoastră se simte satisfăcut și este mai puțin înclinat să caute mâncare în plus. Nu uitați, inconsecvența vă poate deruta câinele și poate întări cerșitul, așa că este important să respectați regulile pe care le-ați stabilit. În timp, regulile stricte privind orele de masă pot împiedica câinele dumneavoastră să cerșească pentru mesele dumneavoastră.

Distragerea atenției câinelui dumneavoastră în timpul mesei

Țineți-vă câinele ocupat în timp ce mâncați. Ați putea folosi jucării de puzzle umplute cu dulciuri pentru câini, deoarece acestea nu numai că îi distrag atenția, dar îi implică și creierul și simțurile.

De asemenea, ați putea lua în considerare posibilitatea de a vă ține câinele într-o altă cameră sau în cușca lui în timpul meselor pentru a întări și mai mult limitele.

3. Exersarea comenzilor de bază

Exersarea comenzilor de bază poate fi un instrument eficient. Învățându-vă câinele comenzi precum „Șezi”, „Stai” sau „Lasă-l”, stabiliți o linie clară de comunicare și control asupra comportamentului său. De exemplu, dacă animalul de companie. începe să cerșească la masă, o comandă fermă „Lasă-l” îi poate semnala să se oprească.

Cu toate acestea, este esențial să exersați aceste comenzi în mod constant și în diverse contexte, astfel încât câinele dvs. să le înțeleagă și să se supună în mod regulat. Exersarea regulată a comenzilor de bază nu numai că promovează obediența generală, dar oferă și o metodă directă de descurajare a cerșetoriei

4. Folosiți întărirea pozitivă

Este esențial să vă amintiți întotdeauna să vă răsplătiți câinele atunci când arată un comportament bun. Dacă câinele dvs. reușește să treacă prin timpul mesei fără să cerșească, după aceea (și departe de locul unde mâncați) lăudați-l sau oferiți-i o recompensă sigură pentru câini.

Întărirea pozitivă, inclusiv recompensele sau laudele, ar trebui să fie folosite pentru a vă recompensa câinele că face ceea ce doriți să facă. Aveți grijă să nu vă recompensați câinele (fie cu dulciuri, fie cu laude) în timp ce acesta cerșește. Așteptați până când se îndepărtează de masă sau de zona în care mâncați, este calm și nu cerșește (și nu tocmai a terminat de cerșit).

5. Implică-i pe toți din familie

Toată lumea din casă trebuie să fie pe aceeași lungime de undă atunci când vine vorba de cerșitul câinelui dumneavoastră. Asigurați-vă că toată lumea înțelege regulile și se angajează să nu cedeze. Consecvența din partea tuturor membrilor familiei este crucială pentru ca acest dresaj să funcționeze.

Să spunem că urmați aceste linii directoare, dar un membru al familiei continuă să îi dea câinelui dvs. resturi de la masă. Chiar dacă respectați regulile, câinele dvs. nu va înțelege de ce sunteți supărat de cerșetorie când altcineva din gospodărie se oferă bucuros să împartă farfuria.
Nu uitați că ruperea unui obicei de cerșetorie nu se va întâmpla peste noapte. Cu răbdare, consecvență și tehnicile potrivite, vă puteți ajuta câinele să înțeleagă că cerșitul nu este acceptabil. Rezultatul va fi un câine mai disciplinat și ore de masă mai liniștite pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră, potrivit lovetoknowpets.com.