Sari la conținut
Home » Păsările de companie, în cușcă sau afară? Riscurile la care îți expui animalul de companie

Păsările de companie, în cușcă sau afară? Riscurile la care îți expui animalul de companie

Unul dintre cele mai triste lucruri asupra cărora proprietarii de păsări pot fi probabil de acord ține de faptul că acestea nu pot zbura, și nu pentru că nu vor ci pentru că sunt ținute într-o colivie. La urma urmei, au fost puse pe acest pământ pentru a-și întinde aripile și a se bucura de priveliștile de sus. Dacă aveți orice tip de pasăre domestică, s-ar putea să vă întrebați dacă viața în cușcă trebuie să fie veșnică.

Înainte de a trece în revistă toate aspectele negative, vrem să spunem că unele rase pot fi cu siguranță scoase dintr-o incintă în timpul zilei. Cu toate acestea, pasărea ta ar trebui să aibă întotdeauna un cămin și să nu fie lăsată fără unele elemente necesare.

De ce ar trebui ca păsările să trăiască fără cușcă?

Imaginează-ți asta ești echipat cu aripi superbe și funcționale pentru a zbura peste copacii pământului. Apoi, dintr-o dată, te afli în captivitate. Ești înghesuit într-o incintă mică din care te uiți prin gratii de sârmă. Nu ai niciuna dintre libertățile tale și petreci mult timp singur. Ți se pare o viață amuzantă?

Nici pasărea ta nu crede la fel. Cu toate acestea, unele păsări trebuie neapărat să trăiască într-un anumit tip de incintă dacă sunt animalul tău de companie.

Selectarea unei specii pe care o puteți lăsa să se plimbe în voie, nu va fi decât în beneficiul ei și va consolida relația voastră împreună. O cușcă ar trebui să fie în mod absolut un loc de liniște și alinare, nu de constrângere.

Specii de păsări în libertate vs. specii de păsări în cușcă

Există tone de specii de păsări care se întind pe pământ. Pasionații au gusturi diferite în privința păsărilor. Chiar dacă aceasta nu este o listă exhaustivă de păsări, vă puteți face o idee generală despre dacă o anumită pasăre este compatibilă cu un trai fără colivie.
Multe păsări incompatibile sunt mici și zburătoare.

Aceste păsări reprezintă pericole datorită mărimii și tendințelor lor. Păsările mici se pot răni ușor și pot fi dificil de prins (chiar și cu aripile tăiate). Mulți proprietari de animale de companie permit unor păsări mai mari, cum ar fi papagalii, să umble liber prin casă.

Cu toate acestea, chiar dacă alegeți să faceți acest lucru, ar trebui să aveți întotdeauna o incintă folosită în timpul nopții, când acestea merg la culcare. Toate păsările diurne caută în mod natural un refugiu în orele de noapte. Dar, în timpul zilei, este perfect sigur să vă lăsați păsările să se percheze după bunul plac cu condiția să luați măsurile de siguranță adecvate, potrivit petkeen.com.

Pericole pentru animalul de companie

Atunci când pasărea dvs. este afară, este extrem de important să puneți în aplicare măsuri de siguranță. Păsările se pot agita de colo-colo, intrând în tot felul de lucruri nu foarte bune. Dar tot ce va fi nevoie este un pic de protecție proactivă a păsărilor și totul ar trebui să fie bine.

Ventilatoarele pot fi foarte periculoase pentru păsările de companie. Acestea sunt creaturi extrem de fragile, și chiar și un ventilator la nivel scăzut poate provoca afecțiuni serioase! Le pot rupe aripile sau chiar mai rău. O ușă deschisă poate fi un lucru foarte periculos pentru păsările domestice. Este nevoie doar de câteva secunde pentru ca animalul de companie să zboare afară. Asigurați-vă că toți membrii gospodăriei știu de fiecare dată când pasărea iese din incinta lor.

Asigurați-vă că aragazul este complet rece ori de câte ori pasărea se află în încăpere. Chiar și temperaturile ușor calde le pot afecta clauza fragilă. Păsările, în special speciile mai mici, se pot panica atunci când zboară. Deoarece o casă este atât de închisă, fără o cale de zbor deschisă, ele pot deveni frenetice rapid. Dacă încep să zburde frenetice, pot muri rapid din cauza suprasolicitării. Asigurați-vă întotdeauna că orice interacțiune este pașnică și calmă pentru ca pasărea dumneavoastră să se simtă confortabil.