Sari la conținut
Home » Florile roșii sunt mai atractive. Plăcerea păsărilor

Florile roșii sunt mai atractive. Plăcerea păsărilor

Cum să îți ajuți pasărea să scape de depresie?

Florile roșii sunt mai atractive. În ochii păsărilor, fructele roşii etalează o diversitate coloristică mai redusă în comparaţie cu florile roşii. Aceasta este concluzia unui nou studiu realizat de Academia Chineză de Ştiinţe (CAS), informează Xinhua.

Culoarea este un element crucial în interacţiunea dintre animale şi plante. Roşu este un semnal coloristic puternic pentru păsări şi permite analiza interacţiunilor plantă-animal. Și oferă un bun prilej de studiu a diferenţelor dintre polenizarea florilor şi răspândirea seminţelor.

Florile roșii sunt mai atractive: Florile roșii sau fructele roșii?

Florile roșii sunt mai atractive: O acvilă
Florile roșii sunt mai atractive: O acvilă de câmp care stă liniștită în natură

Studiul a fost condus de cercetători de la Kunming Institute of Botany din cadrul CAS. Lor li s-au adăugat oamenui de știință de la instituţii din Germania şi Statele Unite.

Oamenii de ştiinţă au desfăşurat comparaţii de culoare între 94 de flori roşii polenizate de păsări şi 99 de fructe roşii dispersate de păsări. Au comparat diversitatea de culoare atât în spaţiul spectral, precum şi în spaţiile vederii colorate a păsărilor.

Diferențe esențiale

Studiul a ajuns la concluzia că există diferenţe semnificative între flori şi fructe. Mai exact, în ceea ce priveşte diversitatea coloristică, proprietăţile spectrale şi percepţia culorilor. Fructele roşii au o diversitate coloristică mai redusă decât florile roşii, au nuanţe mai roşii şi mai puţine reflexii secundare.

Modele aviare de vedere în culori au ilustrat că fructele nu sunt mai ostentative decât florile cromatic vorbind. Cercetarea a fost publicată în revista Functional Ecology, potrivit agerpres.

Florile roșii sunt mai atractive: Le place roșul, dar la mașini

Halfords a publicat un studiu din care reiese că vopseau de culoare roşie „atrage” cel mai mult păsările. Pe locul doi se află maşinile de culoare albastră. E vorba despre preferința la a face pe… ele! Pentru realizarea acestui stiudiu au fost observat 1.140 de maşini din Anglia. Se pare că maşinile verzi sunt cel mai puţin „atacate” de păsări, conform studiul realizat de Halfords.