Sari la conținut
Home » Cele mai colorate păsări de pe Pământ. Primele trei locuri

Cele mai colorate păsări de pe Pământ. Primele trei locuri

Cât de sociabili sunt papagalii?

Cele mai colorate. Lumea găzduiește multe specii magnifice de păsări, în jur de 10.000 mai exact. Fiecare dintre ele este unică și specială în felul ei, cu propriul impact asupra ecosistemului. Unele pot fi numite cele mai colorate păsări de pe Pământ.

Da, este de asemenea adevărat că există ceva special la păsările strălucitoare, colorate, cu un penaj incredibil.

Cele mai colorate păsări

Cele mai colorate: Un papagal care mușcă
Cele mai colorate: Un papagal care își mușcă stăpânul de deget

Animalele, în general, se vor amesteca adesea în fundal , nu vor în evidență pentru a evita prădătorii. Totuși, multe specii de păsări continuă să afișeze pene colorate spectaculoase.

Culorile strălucitoare ale păsărilor nu sunt doar pentru spectacol, ele ajută într-o varietate de moduri. La atragerea unui partener, la identificarea aceleiași specii sau a aceluiași sex. Sau ca semnal de avertizare pentru potențialii prădători.

Fazanul auriu (Chrysolophus pictus)

Cu culoarea sa aurie strălucitoare, fazanul auriu nu poate fi confundat! Este cunoscută și sub numele de fazan chinezesc sau fazan curcubeu. Această pasăre primește numele de la cuvântul grecesc antic khrusolophos (cu creastă de aur). Numele speciei sale este latin, de la pictus, care înseamnă „pictat”.

În timp ce femelele fazanilor aurii sunt maro sau gri, masculii se mândresc cu o varietate de culori strălucitoare. Spatele și capul lor sunt de un galben Burțile lor sunt roșii. De-a lungul restului corpului, au marcaje negre, albe și albastre.

Cele mai colorate: Sabreul violet (Campylopterus hemileucurus)

Sabreul violet arată ca și cum ar purta o mantie făcută din pietre prețioase. La prima vedere, poate părea o pasăre neagră obișnuită. Cu toate acestea, în lumina potrivită, vei putea vedea penajul irizat cu care se mândrește.

Aripile lor sunt de obicei de un negru solid, dar restul corpului lor este verde strălucitor, violet și albastru. Toate amestecate perfect! Pot fi găsite în Mexic și Panama.

Pasărea colibri cu gât de foc (Panterpe insignis)

Pasărea colibri cu gâtul de foc este o pasăre frumoasă originară din Panama și Costa Rica. Face parte dintr-un grup de păsări cunoscute sub numele de „bijuteriile de munte” din familia Trochilidae. Ca și alte specii de colibri, colibriul cu gât de foc este o pasăre mică. Adulții ajung să aibă doar aproximativ 11 centimetri lungime și cântăresc mai puțin de 7 grame.

Din profil, nu ai putea spune că colibriul cu gâtul fioros este una dintre cele mai colorate păsări din lume. Are un cap albastru închis care se îmbină cu un corp verde strălucitor. Aripile sale sunt, de asemenea, de o culoare albastru închis spre negru. Partea din față a gâtului este cea care le dă numele, potrivit factanimal.

Din față, aceste păsări colibri au un gât roșu aprins. Acesta se amestecă în nuanțe de galben și albastru înainte de a se întâlni cu verdele majoritar trupului lor. Aproape că arată ca o imagine termică în infraroșu!

Etichete: