Sari la conținut
Home » ATENȚIE! Sfaturi prețioase de la veterinari. Cum să cureți ochii câinelui tău pentru a evita riscul infecțiilor

ATENȚIE! Sfaturi prețioase de la veterinari. Cum să cureți ochii câinelui tău pentru a evita riscul infecțiilor

ATENȚIE! Sfaturi prețioase de la veterinari. Cum să cureți ochii câinelui tău pentru a evita riscul infecțiilorMedicii veterinari spun că cel mai bun prieten al omului are nevoie de o îngrijire specială a ochiilor, cu atât mai mult cu cât câinele face parte dintr-o rasă pretenţioasă  cum ar fi:Mops, Bulldog, Shih Tzu etc.Problemele oculare pot fi doar de natură estetică  sau de sănătate (infecţii, conjunctivite, cherry eye, cataractă etc). Important este să mergi la medic pentru a i se pune un diagnostic corect.

 Uite cum se analizează aparatul vizual al câinelui:

Se duce patrupedul lângă o fereastră şi, la lumina naturală a zilei, se inspectează globul ocular astfel:

  • Trebuie să fie clar, iar zona din jurul irisului trebuie să fie albă.
  • Ochii trebuie să fie umezi, dar să nu lăcrimeze în exces.
  • Pupilele trebuie să fie egale, de asemenea şi globul ocular.

Dacă patrupedul are urdori mari, schimbări de culoare, de formă sau inflamaţii, e necesar să mergi la veterinar pentru un tratament cu antibiotic.

Cum se face îngrijirea corectă şi toaletarea ochilor

Câinele maidanez sau din rasa europeană a fost expus, de-a lungul a zeci de generaţii, unor schimbări generale ale metabolismului şi a sistemului său de protecţie, fiind supus unor condiţii foarte grele de supravieţuire. Drept urmare, câinele de rasă este mai sensibil, va avea în permanenţă nevoie de intervenţii.Aşadar, dacă ai un câine de rasă, trebuie să procedezi astfel:–          se ia o dischetă de vată umezită în apă călduţă-          se sterge un ochi, de la exterior spre interiorul feţei, cu o apăre gentilă, continuă-          dacă mai rămân urdori, repetă procedura-          la celălalt ochi se procedează la fel, doar că se foloseşte o dischetă nouă, niciodată aceeaşi.