Sari la conținut
Home » Cum ne pregătim zburătoarele pentru sezonul rece?

Cum ne pregătim zburătoarele pentru sezonul rece?

pasăre care cântă; sursă foto: pawtracks.com

Cum ne pregătim zburătoarele pentru sezonul rece? În timpul trecerii la sezonul rece, pasările necesită o atenție specială pentru a-și menține sănătatea. Factorii de mediu și alimentația sunt esențiali pentru binele lor.

Unul dintre factorii de mediu importanți este temperatura. Pe măsură ce temperatura scade, este crucial să aduci colivia din balcon în interiorul locuinței. Pasările au nevoie de temperaturi de peste 20 de grade Celsius pentru a se simți confortabil.

Cum ne pregătim zburătoarele pentru sezonul rece?

Semnele că o pasăre suferă de frig includ statul înfoiat, ciocul înfundat în piept și refuzul de a mânca. Consumul excesiv de hrană poate fi, de asemenea, un semn al încercării organismului de a-și menține căldura.

Lumina este un alt factor de mediu important. Scăderea iluminării poate duce la modificări hormonale în organismul pasărilor. Asigură-te că pasărea primește cel puțin 10 ore de iluminat zilnic. Dacă camera este întunecată, poți utiliza iluminare artificială.

Umiditatea este esențială pentru starea de sănătate a pasărilor. Dacă colivia este plasată lângă surse de căldură, aerul poate deveni uscat.

Pune vase cu apă pe calorifere sau folosește umidificatoare pentru a menține nivelul de umiditate adecvat.  De asemenea, oferă pasărilor cădițe de îmbăiere cu apă călduță sau stropi-le periodic penajul.

Un rol crucial în menținerea sănătății pasărilor e alimentația

Alimentația joacă, de asemenea, un rol crucial în menținerea sănătății pasărilor în sezonul rece. Asigură-te că pasărea primește suplimente de vitamine și minerale, mai ales vitamina D, care ajută la absorbția calciului și menține oasele sănătoase.

Proteinele de calitate sunt esențiale în alimentația pasărilor, cu o atenție specială acordată proteinelor de origine animală. Introdu în dieta lor oul fiert, brânza de vaci nesărată și insecte pentru a le asigura o sursă adecvată de proteine. Oferă-le ou de găină o dată la două săptămâni și ou de prepeliță săptămânal pentru a menține penajul sănătos și imunitatea la nivel înalt.

În concluzie, având grijă de factorii de mediu și asigurându-te că pasările primesc o dietă corespunzătoare, poți menține sănătatea pasărilor tale în sezonul rece, conform animax.ro.