Sari la conținut
Home » Ce fructe pot mânca porcușorii de Guinea? Atenție la dietă!

Ce fructe pot mânca porcușorii de Guinea? Atenție la dietă!

Porcușorii de guineea mușcă?

Ce fructe pot mânca? Porcușorii de Guineea sunt erbivori care adoră să ronțăie o varietate de plante, inclusiv fructe. Prea mult dintr-un singur lucru le poate deregla însă dieta. De asemenea, trebuie să fii atent să nu le oferi rozătoarelor tale ceva ce nu pot digera.

Acești mici prieteni au sisteme naturale delicate, deci trebuie să fii atent. Iată câteva recomandări de care trebuie să ții cont.

Ce fructe pot mânca: Cu ce ar trebui să hrănești porcușorul de Guineea?

Ce fructe pot mânca: Porcușor de Guinea
Ce fructe pot mânca: Porcușor de Guinea cu stăpânul său

Dieta porcușorului tău trebuie să includă trei grupe alimentare majore: fân, granule comerciale și fructe și legume. Elementul cel mai important este fânul, care trebuie să fie păstrat în cușcă în permanență. Asta înseamnă că trebuie să-l înlocuiești pe măsură ce îl mănâncă sau când se murdărește.

În plus, trebuie să suplimentezi fânul cu fructe și legume gustoase. De fapt, ar trebui să oferi aproximativ o cană de verdeață pentru porcușorul tău în fiecare zi. De asemenea, le poți oferi răsfățuri precum afine, mere și kiwi.

Dar, la fel cum tu poți trăi doar cu prăjituri, la fel și animalul tău de companie nu ar trebui să aibă prea mult fructe dulci.

Cât de des le poți oferi răsfățuri?

Legumele verzi precum pătrunjelul și busuiocul ar trebui să fie o gustare de zi cu zi. Gustările dulci – mai rar. Cel mai bine este să creezi un tabel pentru a urmări când și-a avut micuțul desertult. Astfel, nu îl vei supraîncărca accidental cu răsfățuri și nu îl vei expune la probleme digestive precum diareea.

De asemenea, amestecă alimentele speciale pe care le primește pentru a se bucura de varietate și a consuma mai multe nutrienți. Amintește-ți că, la fel ca noi, porcușorii de Guineea nu sintetizează singuri vitamina C. Așa că au nevoie de ea în dieta lor. Altfel, ar putea fi expuși riscului de a dezvolta scorbut.

Ce fructe pot mânca: Este sigur să mănânce mere?

Merele pot fi fructul preferat atunci când vrei să îți răsplătești animalul de companie. Unul întreg este probabil prea mult pentru micuțul tău prieten. Așa că începe cu o felie și vezi dacă îi place.

Fiecare animal de companie are preferințe diferite și s-ar putea să descoperi că preferă altceva. Cum ar fi o afină frumoasă și dulce.

Trebuie să introduci alimentele noi încet pentru a menaja sistemul digestiv fragil. Începe cu unul sau două mere pe săptămână și adaugă-le treptat în dieta lui.

Pot să mănânce mere cu coajă?

Înainte de a oferi acea măr animalului tău, va trebui să faci câteva lucruri. În primul rând, nu îl lăsa să mănânce sâmburii de mere sau orice parte a miezului. Păstrează însă coaja, deoarece fibra este bună pentru animalul tău (și o va savura).

În plus, fructul trebuie să fie foarte proaspăt, bine copt și dulce. Evită merele verzi și merele sălbatice, care ar putea fi dure pentru stomacul lui, deoarece sunt foarte acre. Îi poți da și mere uscate, cu condiția să monitorizezi cu atenție aportul său de zahăr (deoarece acestea sunt adesea mai dulci ă).

Ce fructe pot mânca: Păstrează varietatea în dietă

Să îi oferi animalului tău o viață bună înseamnă și să îi servești mâncăruri bune. De aceea, ar trebui să variezi și dieta lui. Fânul și salatele zilnice cu căpșuni pentru desert sunt elementele de bază ale dietei lui.

Amintește-ți: porcușorii de Guineea nu ar trebui să mănânce niciodată pâine sau unt adevărat. Iar ciupercile, salata iceberg și ceapa trebuie, de asemenea, evitate. Niciun porcușor nu poate procesa mâncare nesănătoasă. Iar prea multă sare îl va face să se simtă rău (chiar dacă pare că o vrea). Prin echilibrarea dietei lui, îl ajuți să trăiască o viață lungă și sănătoasă, potrivit pawtracks.com.