Sari la conținut
Home » Câinii nu pot mânca orice! Ce nu are voie câinele meu să consume?

Câinii nu pot mânca orice! Ce nu are voie câinele meu să consume?

Cele mai bune 6 alimente pentru câini!

Ce nu are voie câinele meu să consume? Un aliment care este interzis pentru câini este carnea crudă. Deși mulți oameni cred că acesta poate fi benefic și sănătos pentru patrupedele lor. Realitatea este că poate avea efecte nocive asupra sănătății lor pe termen lung.

Carnea crudă poate conține bacterii periculoase, cum ar fi Salmonella sau E. coli, care pot provoca infecții alimentare atât la câini, cât și la oameni.

Ce nu are voie câinele meu să consume?

Carnea crudă este susceptibilă să conțină bacterii periculoase, precum Salmonella sau E. coli. Reprezintă microorganisme patogene cunoscute pentru potențialul lor de a provoca infecții alimentare atât la câini, cât și la oameni.

Aceste bacterii patogene pot pătrunde în organism prin consumul de carne crudă, ducând la afecțiuni digestive și alte probleme de sănătate.

Este important să subliniem că bacteriile pot avea consecințe grave pentru sănătate, iar infecțiile alimentare asociate cu aceste organisme pot cauza simptome.

Carnea crudă este dificil de digerat pentru câini și poate cauza probleme digestive, cum ar fi vărsături sau diaree.

Un alt motiv pentru care carnea crudă este un aliment interzis pentru câini. Nu poate furniza toți nutrienții de care un câine are nevoie pentru a se menține sănătos.

Dieta lor trebuie să fie echilibrată

Dieta lor trebuie să fie echilibrată și să conțină o varietate de nutrienți, pe care carnea crudă nu îi poate asigura în mod adecvat.

De asemenea, există riscul de înecare, în special pentru câinii de talie mică. Atunci când mănâncă bucăți de carne mai mari care se pot bloca în gât sau în tractul digestiv.

Oasele crude reprezintă, o amenințare pentru câini. Deoarece pot duce la leziuni interne și pot chiar să le rupă dinții.

Pentru a evita acest aliment interzis pentru câini, este recomandat să oferi hrana specializată pentru animale de companie, care furnizează toți nutrienții esențiali pentru sănătatea lor.

Dacă dorești să le oferi carne, este mai sigur să o gătești și să consulți un medic veterinar pentru a asigura o alimentație adecvată pentru patrupedul tău, conform fanatik.ro.

Etichete: