Sari la conținut
Home » Cele mai bune specii de păsări pentru începători. Canari sau papagali?

Cele mai bune specii de păsări pentru începători. Canari sau papagali?

Când vine vorba de păsări, multe specii pot fi un animal de companie excelent. Toate sunt unice în felul lor, ceea ce este cea mai bună parte. De asemenea, necesită mai puțină îngrijire și întreținere decât alte animale de companie, cum ar fi câinii sau pisicile, și sunt mai independente, așa că nu trebuie să interacționați atât de mult cu ele.

Cu toate acestea, dacă te decizi să adaugi unul dintre acești prieteni cu pene în familia ta, te vei bucura de compania pe care ți-o oferă ani la rând. Iată o listă cu cele mai bune specii de păsări pentru începătorii care au nevoie de un animal de companie.

Specii de păsări ideale pentru începători

1.Conuri sau papagali mici

Conurii sunt un termen liber pentru diferite specii de păsări mici, în special papagali care se găsesc în America de Sud și Centrală. Cuvântul „conure” este derivat din termenul portughez „Conuro”, care înseamnă papagal. Există mai multe tipuri de conuri, printre care Conura cu obraz verde, Papagalul cu coroană lila, Conura Jenday, Conura Sunburst și Papagalul Nanday, pentru a numi doar câteva.

Aceste păsări sunt animale de companie ideale pentru că vorbesc bine și sunt foarte energice. De asemenea, pot trăi până la 30 de ani, așa că aveți destul timp să vă legați de ele. Singurul dezavantaj este că, deoarece conurii sunt mai mari (având o lungime medie de 15 centimetri), au nevoie de o cușcă mare sau de o volieră în care să poată zbura liber.

Hrănirea

Conurii au nevoie de o dietă de fructe cu coajă tare, legume crude și pelete. Sunt, de asemenea, foarte murdare, așa că așteptați-vă să petreceți ceva timp curățându-le cușca sau voliera; totuși, dacă nu vă deranjează acest lucru, atunci aceasta este pasărea potrivită pentru dumneavoastră. Păstrați întotdeauna apă proaspătă în cușca sau voliera lor, astfel încât să poată bea în voie.

Dresaj

Tehnicile de dresaj pentru pasărea dumneavoastră sunt, de asemenea, relativ simple. Asigură-te doar că păstrezi cușca sau voliera într-o cameră liniștită, fără distrageri, astfel încât să se poată concentra. Sunt suficient de inteligenți pentru a învăța trucuri cu ajutorul unor instrumente de antrenament de bază, cum ar fi clicurile.
Unii conuri pot fi învățați să imite vorbirea umană, să danseze și multe altele!

2.Cocostârci sau cockatiels

Cockatiels sunt păsări ciudate, recunoscute după creasta lor. Sunt originari din Australia continentală, deși popularitatea lor i-a transportat pe tot globul.  Cockatiels sunt animale de companie pline de viață, deoarece sunt pline de energie.

Le place să interacționeze cu oamenii, așa că îi puteți învăța cu ușurință trucuri precum vorbitul, cântatul, fluieratul etc. De asemenea, sunt destul de ușor de hrănit, deoarece tot ce beau este apă, iar tot ce trebuie să mănânce sunt semințe și legume. Asigurați-vă că le păstrați cușca curată în permanență și că le înlocuiți jucăriile în mod regulat, deoarece acestor păsări le place să mestece lucruri.

Pentru a vă ajuta noul animal de companie să se acomodeze mai repede la noua sa casă, luați în considerare posibilitatea de a obține un suport pentru păsări sau o colivie suplimentară și păstrați-o într-o cameră din casă. Așezați-i cușca în apropierea televizorului sau a computerului, unde să vă poată vedea în timpul zilei și să se obișnuiască cu fața, vocea și mirosul dumneavoastră.

Hrănirea

Cocteilurile trebuie hrănite cu pelete pentru a le ajuta să crească puternice, alături de legume și fructe proaspete, cum ar fi mere, portocale, struguri, fructe de pădure, pepene galben și morcovi. De asemenea, pot beneficia de spray de mei ca răsfăț, dar asigurați-vă că nu exagerați, deoarece spray-urile de mei sunt foarte bogate în calciu, ceea ce poate cauza probleme renale pentru cacaduși.

Dresaj

Deoarece cockatielilor le place să interacționeze cu oamenii, îi puteți învăța cu ușurință trucuri precum vorbitul sau fluieratul după un timp de practică. Cu toate acestea, dacă doriți ca el să facă trucuri mai complexe, este mai bine să achiziționați un instrument de dresaj, cum ar fi clicuri sau fluierături.

Canarii

Canarii sunt un animal de companie de marcă pentru începători, deoarece sunt destul de ușor de îngrijit. Mănâncă în princicanaripal fructe și legume în loc de pelete și necesită o atenție minimă, deoarece tot ce trebuie să faci este să le cureți cușca în mod regulat.

Canarii nu au tendința de a trăi mai mult de 10 ani, ceea ce nu este nimic în comparație cu papagalii mari, care pot trăi până la 100 de ani! Acesta este un angajament mult mai mic de luat, dar duce, de asemenea, la o suferință mai rapidă.

Aceste păsări sunt, de asemenea, creaturi foarte sociabile, așa că, dacă vreți ca ei să fie fericiți, atunci faceți-vă rost de un amic, deoarece au nevoie de companie în cea mai mare parte a timpului.

Deși păsările canar sunt destul de mici, au o voce cântătoare foarte frumoasă, la fel ca și omologii lor papagali. Cu toate acestea, există o modalitate de a vă face canarul să cânte: Doar puneți-l pe un leagăn și asta îi face de obicei să meargă!

Hrănirea

Canarii au o slăbiciune pentru fructe și legume, așa că îi puteți hrăni cu semințe, alături de fructe proaspete și bunătăți din legume. Asigurați-vă că alegeți o dietă bine echilibrată, care să includă multe vitamine și minerale, împreună cu toți nutrienții lor.

Dresaj

La fel ca majoritatea păsărilor de companie, canarii sunt suficient de inteligenți pentru a învăța trucuri de bază, cum ar fi cântatul sau fluieratul, după un timp de antrenament. Dacă doriți trucuri sau cântece mai complicate, atunci luați în considerare achiziționarea unor instrumente de dresaj, cum ar fi clichetele sau dispozitivele de fluierat.

4.Papagalii

Budgerigar, cunoscut și sub numele de budgie, este o pasăre de companie de dimensiuni mici, foarte ușor de îngrijit. Sunt destul de accesibile și vin în diferite culori, astfel încât puteți găsi cea care se potrivește perfect pentru casă.
Ar trebui să îi oferiți o mulțime de jucării noului prieten, deoarece le place să mestece lucruri. Curățarea cuștii va fi o cerință constantă, pentru a îndepărta resturile care ar putea dăuna animalului dumneavoastră de companie.

Hrănirea

Papagalii au nevoie de un amestec echilibrat și variat de pelete, semințe amestecate, frunze verzi și legume. Dacă vă îngrijorează faptul că se plictisește în cușcă, plasați câteva elemente de îmbogățire, cum ar fi jucării puzzle din lemn, care îl fac să muncească pentru a-și obține hrana!

Dresaj

Dresarea unui papagal nu este la fel de dificilă ca și în cazul unor specii mai mari, dar totuși sunt destul de inteligenți. Își pot învăța numele destul de repede și le place să interacționeze cu oamenii. Dacă doriți să vă învățați papagalul trucuri sau cântece (precum canarii), atunci luați în considerare cumpărarea unui dispozitiv de fluier sau a unui clicker, astfel încât să le învețe mai repede. De asemenea, îl puteți lăsa să vă privească cum faceți trucuri, astfel încât să vă imite, conform petkeen.com.