Sari la conținut
Home » Cele mai mici animale de companie care sunt cele mai bune tovarășe cu pene. Papagali ușor de întreținut

Cele mai mici animale de companie care sunt cele mai bune tovarășe cu pene. Papagali ușor de întreținut

Din cuprinsul articolului

De ce să alegi o pasăre de companie mică în locul unei specii mai mari? Păsările mici sunt niște animale de companie excelente din mai multe motive. Sunt adesea mai ușor de gestionat datorită proporțiilor lor mai mici, sunt mai liniștite și sunt indiscutabil adorabile. Dacă sunteți în căutarea celei mai bune păsări mici de companie pentru a o adăuga familiei sau ca prim animal de companie cu pene, luați în considerare una dintre aceste păsări minunate.

  1. Finch – un animal de companie ideal

Pintenii sunt cea mai mică pasăre pe care o poți păstra cu succes ca animal de companie, cu o lungime cuprinsă între 3 și 5 centimetri și o greutate mai mică de un gram. Cu toate acestea, aceste păsări mici sunt incredibil de sociabile, așa că ai în vedere să aduci acasă cel puțin o pereche de finch.

Pasărea Finch; sursă foto: lovetoknowpets.com
Pasărea Finch; sursă foto: lovetoknowpets.com

În ciuda dimensiunii lor mici, au nevoie de cuști relativ mari, cu mult spațiu orizontal pentru a zbura și a plana. Finchinii nu sunt păsări de companie drăgălașe. Nu se descurcă bine cu manipularea și preferă să socializeze cu păsări de același fel decât cu oameni.

  1. Papagalul de Pacific

Papagalul este denumit cu drag „papagalul de buzunar”, deoarece sunt suficient de mici pentru a încăpea în buzunar. La doar 10 – 15 cm, aceștia sunt cei mai mici papagali pe care îi puteți păstra ca animal de companie. Papagalii sunt păsări inteligente și curajoase care pot fi dresate să vorbească, deși nu sunt cele mai bune vorbitoare.

Cel mai bine este să fie ținute singure, deoarece acești papagali mici pot deveni teritoriali și pot ataca colegii de cușcă sau chiar alte animale de companie din casă. Există mai multe tipuri de papagali, dar papagalul Pacific este cel mai des ținut ca animal de companie, precum și cel mai disponibil.

  1. Canarul

Este posibil să ai propria ta pasăre Tweety cu un canar mic ca animal de companie. Această pasăre veselă este strâns înrudită cu cinteza și este aproape la fel de mică, având o lungime de doar 15 – 15 cm. Canarii au nevoie de cuști de dimensiuni moderate pentru a putea zbura pe orizontală, dar nu sunt sociabili, așa că un singur canar se descurcă perfect de unul singur.

canar; sirsă foto: lovetoknowpets.com
canar; sirsă foto: lovetoknowpets.com 

Cu toate acestea, nu vă așteptați să vă țineți canarul de companie în brațe, pentru că nu le place deloc să fie mânuiți. Ceea ce vă puteți aștepta sunt ciripituri melodice și urlete de la această mică pasăre de companie.

  1. Lovebird

Lovebirds nu sunt cea mai bună alegere pentru proprietarii de păsări începători, dar sunt animale de companie mici excelente pentru cei cu experiență în creșterea păsărilor. Aceste păsări mici au o lungime de doar 5 până la 7 centimetri, dar cu siguranță au la fel de multă personalitate ca multe dintre speciile mai mari. Porumbeii sunt plini de viață și ocazional agresivi.

Lovebird; sursă foto: lovetoknowpets.com
Lovebird; sursă foto: lovetoknowpets.com

Ei trebuie să fie manipulați în mod regulat pentru a-i menține îmblânziți. Este o concepție greșită comună că porumbeii iubirii trebuie ținuți în pereche. O porumbiță singură poate prospera dacă i se acordă suficientă atenție umană.

  1. Porumbelul de diamant

Porumbelul este o pasăre adesea trecută cu vederea care poate fi un animal de companie incredibil. Porumbeii diamant sunt unul dintre cele mai mici tipuri de porumbei și ating între 15 și 20 de centimetri atunci când sunt complet crescuți. Sunt, de asemenea, foarte liniștiți, făcând „răcnete” plăcute, pe care cei mai mulți proprietari le consideră calmante.

Porumbeii diamant sunt păsări docile, deși au corpuri relativ delicate, așa că toate manipulările trebuie făcute cu grijă. Dacă sunteți interesat de un porumbel care este ușor mai rezistent, dar mai mare decât porumbelul diamant, ați putea explora varietatea ringneck.

  1. Papagalul

Sunteți în căutarea unei păsări de companie mici care poate vorbi? Nu căutați mai departe de perușcă. Uneori numită budgerigar sau pur și simplu budgie, perușca este o pasăre mică foarte populară din mai multe motive. Sunt păsări excelente pentru începători și sunt perfecte pentru spații de locuit mici, deoarece nu au nevoie de cuști excesiv de mari (minimum 30 de centimetri pe 18 centimetri pe 18 centimetri pentru o pereche).

Aceste animale de companie prietenoase se bucură, de asemenea, să fie ținute în brațe. Deși puteți păstra un singur papagal, aceste păsări mici și sociale preferă să fie ținute în perechi sau grupuri, astfel încât să aibă o companie constantă.

  1. Papagalul Senegal

Cuvintele „mic”, „calm” și „papagal” s-ar putea să nu sune ca și cum ar avea ce căuta în aceeași propoziție, dar papagalul Senegal întruchipează toate aceste calități. Acești mici papagali de companie ating aproximativ 10 cm lungime de la cap până la vârful cozii.

Chiar dacă inteligentul papagal Senegal poate învăța să vorbească, nu sunt zgomotoși, așa că sunt o alegere excelentă pentru casele liniștite. Cu toate acestea, aceste animale de companie reprezintă un angajament pe viață, deoarece pot trăi până la 40 de ani.

  1. Caique cu cap negru

Caicul cu cap negru năzdrăvan este o pasăre mică cu o personalitate enormă. Mulți pasionați de păsări îi numesc „Papagalul dansator”, deoarece le place să țopăie și să se balanseze.

Dacă năzdrăvăniile lor clovnești nu sunt canalizate în antrenamente productive și îmbogățire, caicul poate deveni distructiv. Chiar dacă sunt mici, cu o lungime de aproximativ 15 – 20 cm, fiți pregătiți să petreceți mult timp cu această pasăre de companie amuzantă, potrivit lovetoknowpts.com