Sari la conținut
Home » Sunt aricii animale de companie potrivite? Află pentru ce trebuie să fii pregătit

Sunt aricii animale de companie potrivite? Află pentru ce trebuie să fii pregătit

Sunt aricii? Da, aricii pot fi animale de companie potrivite. Dar doar pentru cei care nu cer un companion care să fie foarte afectuos. Și care sunt nu au nimic împotriva faptului că animalul lor doarme în timpul zilei și aleargă noaptea.

Aricii sunt foarte liniștiți, nu ocupă mult spațiu și sunt animale de companie destul de ușor de întreținut. Ceea ce îi face animale de companie potriviți pentru mulți oameni.

Dar să începem cu…

Sunt aricii: Ce mănâncă aricii?

Sunt aricii: Un arici
Sunt aricii: Un arici drăgălaș care te privește

Aricii nu mănâncă semințe sau fân așa cum fac majoritatea celorlalte animale de companie ținute în cușcă. Ei mănâncă hrană specială sub formă de crochete, insecte, fructe și alte alimente.

Aricii sunt clasificați ca omnivori. Acest lucru înseamnă că, dacă dorești un arici ca animal de companie, trebuie să fii dispus să îl hrănești unele insecte, dar și cu produse proaspete și crochete speciale. Această varietate în dietă este esențială pentru menținerea sănătății lor.

Le place să trăiască singuri

Unele animale de companie, cum ar fi porcușorii de Guineea, se descurcă mai bine când trăiesc cu prieteni, dar aricii preferă să trăiască singuri.

Acest lucru înseamnă că, atunci când decizi să ai un arici ca animal de companie, nu trebuie să ai doi sau trei pentru a le asigura fericirea.

Un singur arici are nevoie doar de un spațiu închis care măsoară 60/120 cm. Dar cuștile mai mari sunt, de asemenea, apreciate de aceste creaturi deoarece petrec ore întregi în sălbăticie explorând și fac exerciții.

Sunt aricii: Sunt foarte activi

Aricii nu par a fi animale foarte atletice, dar sunt extrem de activi. În sălbăticie, aricii parcurg aproximativ 3 km pe zi. Deci cu siguranță nu sunt animale sedentare.

Aricii de companie au nevoie de mult exercițiu nu numai pentru sănătatea lor mentală, ci și pentru sănătatea lor fizică. Ceii care nu primesc o cantitate adecvată de exercițiu în fiecare zi au tendința să devină obezi. Astfel că petrecerea mult timp în afara cuștii și o roată de exerciții în cușcă sunt adesea necesare.

Sunt treji în timpul nopții

Aricii sunt animale nocturne, ceea ce înseamnă că sunt mai activi noaptea decât în timpul zilei. Ariciul tău va petrece cea mai mare parte a zilei dormind. Astfel că, dacă vrei să petreci timp cu ei, orele serii sunt momentul în care vor fi treji pentru a mânca și a face exerciții.

cest lucru poate să nu fie ideal pentru cineva care se culcă devreme. Dar dacă lucrezi în timpul zilei și ai timp liber seara, acest program ar putea coincide cu programul normal al unui arici.

Sunt aricii: Aricii mușcă?

Aricii pot avea până la 44 de dinți, dar ei nu mușcă în mod obișnuit. Dacă un arici este speriat sau înspăimântat, el se va rostogoli într-o minge țepoasă înainte de a mușca pe cineva.

Dacă mușcătura se produce, este probabil pentru că sunt extrem de iritați sau speriați. Dar este puțin probabil ca un arici să atace și să încerce să muște pe cineva.

Cum procedăm cu acele?

Acele mici nu acoperă întregul lor corp și nu sunt întotdeauna în poziții care provoacă înțepături. Astfel că aricii sunt siguri de atins sau apucat în anumite momente.

Acele sunt foarte ascuțite, dar atunci când un arici este relaxat, acești spini vor sta plați. Acest lucru înseamnă că, atâta timp cât nu îi mângâi acele în sens invers, nu te vor înțepa.

Cu toate acestea, atunci când un arici se rostogolește într-o minge, spinii lor stau în picioare și poziția corpului lor ascunde burtica moale. Deci nu este momentul cel mai potrivit pentru mângâiat, conform thesprucepets.com.