Sari la conținut
Home » Vrei un iepure animal de companie? Iată ce trebuie să știi înainte

Vrei un iepure animal de companie? Iată ce trebuie să știi înainte

Hai la expoziția de iepuri!

Vrei un iepure animal de companie? Dacă te-ai decis că vrei un iepure ca animal de companie, trebuie să știi că ai  nevoie de multe lucruri: adăpost, hrană, curățenie, timp de joacă, îngrijire și facturi de la veterinar. Înțelegerea fiecărei părți a puzzle-ului îți va permite să îl ajuți pe micuțul tău prieten să trăiască cea mai bună viață.

Iată câteva recomandări utile despre deținerea unui iepuraș:

Vrei un iepure animal de companie: Care sunt cele mai bune adăposturi pentru iepurași?

Vrei un iepure animal de companie: Un iepure care stă
Vrei un iepure animal de companie: Un iepure care stă în frunze

Ai mai multe opțiuni când vine vorba de casa iepurașului tău. Și multe alegeri de făcut, începând cu locația cuștii în sine.

În primul rând, trebuie să stabilești dacă va fi un iepuraș de interior, unul de exterior sau o combinație. Doar foarte puține zone permit o existență completă în aer liber. Și oricum există riscul de prădători și alte pericole naturale.

Probabil că ar trebui să optezi către un mediu interior. Cu programarea și supravegherea atentă a timpului de joacă în aer liber.

După ce ai selectat mediul și zona din casa ta, va trebui să cumperi un adăpost potrivit. Asigură-te că iepurașul tău are suficient spațiu pentru a se mișca. Ceea ce înseamnă o cușcă de cel puțin 90 x 90 cm. Una cu mai multe etaje va face lucrurile și mai bune, iar tu poți adăuga jucării și accesorii.

Nu uita că vei dori probabil să incluzi o zonă pentru nisip. Care să fie separată cât mai mult posibil de zona de hrană și de joacă. Apropo de acest aspect, va trebui să cureți cușca zilnic. Și să o speli temeinic o dată pe săptămânăală.

Cu ce trebuie să se hrănească?

Există motive întemeiate pentru existența granulelor pentru iepuri. Dar nu dorești să reprezinte majoritatea dietei iepurașului tău.

În schimb, fânul poate servi ca aliment de bază. Atât pentru valoarea sa nutrițională, cât și pentru a-i ajuta pe aceștia să-și mențină dinții în formă. Aceștia nu se opresc niciodată din creștere și vor deveni rapid o problemă .

În plus față de asta, vei dori să adaugi gustări. Care pot lua forma legumelor și a frunzelor verzi. În timp ce morcovii arată bine la televizor, nu pot deveni o gustare zilnică. În cele din urmă, asigură-te că apa de băut este proaspătă și o schimbi foarte des, zilnic cel puțin.

Vrei un iepure animal de companie: Cum îngrijesc iepurașul?

Hai să vorbim rapid și despre facturile de la veterinar. Când ieii un iepuraș dulce de la magazinul de animale de companie, va trebui să meargă imediat la veterinar.

Va trebui să revii la cabinet la fiecare șase luni, în funcție de vârstă. Iar iepurașii trăiesc aproximativ o decadă.

Ai grijă de problemele dentare și digestive, care chinuie iepurașii și stăpânii lor. De asemenea, dacă ai mai mulți iepurași, poți întreba medicul veterinar dacă îi poți steriliza. Dacă nu, vei avea mai mulți iepurași decât ai preconizat.

În plus, trebuie să le oferi stimulare și exercițiu. Contrar opiniei populare, acești mici săritori sunt isteți și au nevoie de mult timp pentru a se juca sau a interacționa cu tine și jucăriile lor. Mulți stăpâni creează un țarc mai mare pentru a le permite mai mult timp să țopăie. Atenție! – majoritatea iepurașilor nu se bucură să fie ridicați, așa că încearcă să găsești alte modalități de a interacționa cu ei.

De asemnea, nu încerca să îi faci unui iepuraș un baie. Bazează-te pe instinctul lui de curățarea plus periaj o dată pe săptămână pentru a-i menține blana moale în formă, recomandă pawtracks.com.