Sari la conținut
Home » Băi cu nisip pentru hamsteri. Simplu, eficient și recomandat

Băi cu nisip pentru hamsteri. Simplu, eficient și recomandat

Hamsterii sunt rezistenți la efectele alcoolului

Hamsterii și-au câștigat reputația de animale de companie curate și ușor de îngrijit. De obicei, se spală singuri, mai ales noaptea, și se bucură ocazional de o baie de nisip pentru a se menține curați.

Totuși, acest lucru nu înseamnă că părinții animalelor de companie ar trebui să ignore curățenia hamsterului lor. Unele specii, cum ar fi tipurile cu părul lung sau hamsterul Teddy Bear, pot necesita ajutor suplimentar pentru toaletare, mai ales pe măsură ce îmbătrânesc și pot fi mai puțin mobili.

Cum să faceți baie unui hamster

Majoritatea hamsterilor nu au nevoie de o baie suplimentară cu apă și săpun. Cu toate acestea, este posibil ca animalul de companie să aibă nevoie de ajutor ocazional pentru a-și curăța partea din spate pentru a preveni acumularea de materii fecale sau pete de urină. Puteți curăța partea din spate cu o cârpă de spălat caldă și umedă.

Dacă medicul veterinar vă instruiește să îi faceți hamsterului dvs. o baie adevărată cu apă și săpun, țineți cont de următoarele sfaturi:

Asigurați-vă că temperatura apei este suficient de caldă pentru a nu provoca hipotermie, dar nu trebuie să fie arzătoare. Testați apa pe încheietura mâinii sau pe cotul interior. Ar trebui să fie călduță și să fie inofensivă.

Folosiți un șampon adecvat pentru hamsteri și clătiți cu apă caldă, dar aveți grijă să nu-i intre săpun în gură sau în ochi. Spălați-vă hamsterul într-o încăpere caldă, cum ar fi o baie, fără curenți de aer.

Folosiți un recipient rezistent la apă ușor de curățat, care are laturile înalte pentru a evita ca hamsterul să scape. Umpleți apa până la nivelul umerilor hamsterului dumneavoastră, astfel încât acesta să poată sta în picioare fără să fie nevoit să înoate sau să se teamă.

Uscați-vă rapid hamsterul cu un prosop după baie. Puneți hamsterul înapoi în incinta sa doar atunci când este cald și uscat.

Băi cu nisip pentru hamsteri

În timp ce hamsterii nu se bucură de obicei de o baie tradițională, multor hamsteri (în special rasele pitice) le plac băile obișnuite cu nisip. Hamsterii din sălbăticie vor folosi nisipul, în loc de apă, pentru a se menține curați, iar acesta are multe beneficii naturale.

Băile cu nisip ajută la diminuarea uleiurilor naturale și a murdăriei care s-ar fi putut acumula în blana hamsterului dumneavoastră. De asemenea, acestea pot descuraja paraziții. Băile cu nisip sunt, de asemenea, o modalitate fantastică de a crește îmbogățirea mediului și de a vă ține hamsterul ocupat cu jocuri noi și distractive.

cercetare covid

Pentru a-i oferi hamsterului o baie de nisip, umpleți o farfurie mică și plasați-o în interiorul incintei. Farfuria ar trebui să fie suficient de mică pentru ca hamsterul să se poată urca în ea, dar suficient de mare pentru ca acesta să se rostogolească și să facă baie.

Când hamsterul a terminat de făcut baie, îndepărtați nisipul din cușcă. O baie de nisip tipică durează aproximativ 15-20 de minute, dar poate dura mai mult dacă hamsterul se bucură cu adevărat de ea. O baie de nisip poate fi aplicată de câteva ori pe săptămână.

Nevoile de toaletare ale hamsterilor

Blana hamsterilor trebuie periată în mod regulat, în special rasele cu părul lung. În timp ce vă periați hamsterul, acordați o atenție deosebită părului mat. Hamsterii necesită, de asemenea, tăierea periodică a unghiilor, mai ales pe măsură ce îmbătrânesc, potrivit petmd.com.

Cel puțin o dată la câteva săptămâni, inspectați-vă hamsterul pentru orice excrescențe ale pielii și verificați-i partea din spate pentru depistarea acumulărilor de fecale sau a petelor de urină. În cele din urmă, dinții hamsterului au nevoie de o îngrijire specială și trebuie verificați în mod regulat de către părintele animalului de companie.

Deoarece dinții lor cresc continuu, hamsterii au nevoie de lucruri pe care să le roadă și să le mestece pentru a se asigura că se uzează în mod corespunzător. Atunci când hamsterii nu pot mesteca, dinții lor pot deveni nealiniați sau malocluziați. Acest lucru poate duce la apariția abceselor și chiar face imposibil pentru hamsteri să mănânce și să depoziteze hrana în mod normal.

Deși ar putea fi tentant să încercați să tăiați singuri dinții hamsterului dumneavoastră, este esențial ca această procedură să fie efectuată de un medic veterinar. Tăierea incorectă a dinților hamsterului poate provoca fracturi, abcese ale rădăcinilor dentare și expunerea pulpei, ceea ce poate fi foarte dureros.

Cu o alimentație bună, o curățare adecvată și jucării adecvate pentru roadere și îmbogățire, hamsterii ar trebui să necesite puțină atenție veterinară în afara unui examen anual de sănătate.