Sari la conținut
Home » Vrei cele mai tari poze cu animalul de companie. Uite cum să le obții

Vrei cele mai tari poze cu animalul de companie. Uite cum să le obții

câine din rasa pug; sursă foto: New York Post

Știm cu toții cât de greu poate fi să le facem o poză cățeilor noștri. Nu vor niciodată să se uite la aparatul foto sau la telefon! Blițurile arată oribil, iar lumina naturală poate fi atât de întunecată încât nu poți spune unde se termină câinele tău și unde începe canapeaua.

Este atât de greu să surprinzi adorabilitatea caninului tău cu un simplu aparat foto sau cu telefonul.

Cum poți face cele mai bune fotografii ale câinelui tău

Dacă sunteți în căutarea unor fotografii de acțiune, faceți ședința foto înainte de alergarea zilnică de cinci kilometri. Dacă doriți un portret senin, faceți-o după. Lasă-ți câinele să se obișnuiască cu aparatul foto

Declicul și blițul unui aparat foto reprezintă ceva nou pentru câini. Lăsați câinele să adulmece bine aparatul foto, apoi începeți să fotografiați cu dezinvoltură împrejurimile. Dacă aveți un aparat foto cu film, puteți face acest lucru înainte de a încărca filmul. Odată ce  s-a obișnuit cu aparatul foto și începe să-și facă propriile lucruri, începeți să faceți fotografii.

Ideea este să păstrați lucrurile naturale și relaxate. Ce nu trebuie să faceți: luați o tonă de dulciuri, împingeți brusc aparatul foto în fața câinelui și repetați „Mami o să-ți facă o poză!” pe un ton ridicat.

câini

Aceasta este prima regulă a fotografiei, indiferent de subiect. Cu cât faceți mai multe, cu atât mai mari sunt șansele de a obține câteva fotografii uimitoare. Aduceți întotdeauna o baterie suplimentară.

Opriți blițul

Majoritatea fotografilor amatori se descurcă cel mai bine cu lumina caldă și naturală a soarelui. Pentru a evita fotografiile spălăcite, fotografiați dimineața sau seara, în zilele ușor înnorate sau la umbră într-o zi luminoasă.

Pentru fotografii în interior, veți avea probabil nevoie de un bliț. Veți obține o fotografie cu un aspect mai natural dacă folosiți un bliț în afara camerei și îl orientați în sus, astfel încât lumina să ricoșeze din tavan. Dacă este ziuă, deschideți perdelele și lăsați lumina să inunde camera.

Aplecați-vă la nivelul câinelui. Îngenunchează, stai jos, ghemuiește-te sau fă orice trebuie să faci pentru a fi ochi în ochi cu câinele tău. Fundalurile simple, cum ar fi o plajă cu nisip alb sau copaci verzi, fac ca câinele tău să iasă în evidență.

Dacă aveți un aparat foto de tip point-and-shoot, puneți câinele la cel puțin o duzină de metri în fața fundalului, astfel încât să fie mai bine focalizat decât ceea ce se află în spatele lui și, bineînțeles, fiți atenți la crengile de copac care par să crească din capul câinelui. Fiți atenți și la culori! Nu folosiți fundaluri negre pentru câini negri, fundaluri maro pentru câini maro și așa mai departe.

Cu fotografia de animale de companie, serendipitatea este numele jocului

Un prieten cu o jucărie care scârțâie va fi de folos dacă doriți o poză de față sau un profil regal. Totuși, țineți cont de personalitatea câinelui. „Unii câini se agită foarte repede atunci când jucăriile lor sunt în preajmă, așa că poate avea un efect opus celui pe care l-ați intenționat”, potrivit dogtime.com.

O mulțime de fotografii cu tot corpul făcute de la 3 metri distanță pot deveni foarte plictisitoare. Apropiați-vă astfel încât câinele dumneavoastră să umple întregul cadru. Apropiați-vă și mai mult, astfel încât să obțineți efectul complet al acelui nas lung și umed.

Câini și pisici

Fotografiați-vă câinele cu capul în față, din profil, la unghiuri de 45 de grade. Și nu vă lăsați prins de perfecțiune; uneori, acea fotografie cu coada câinelui în afara cadrului este cea pe care o veți avea atârnată pe perete ani de zile.

„Cu fotografia de animale de companie, serendipitatea este numele jocului. Cele mai bune fotografii sunt adesea cele spontane”, , spune un expert în arta fotografiatului.