Sari la conținut
Home » Câinii cu cea mai puternică mușcătură! Raportul dintre forță și nivelul de agresivitate al câinilor

Câinii cu cea mai puternică mușcătură! Raportul dintre forță și nivelul de agresivitate al câinilor

câine din rasa Amstaff sursă foto: observaornews.ro

O mușcătură mai puternică indică, de obicei, un câine mai sălbatic. Tosa Inu și Kangal sunt câini mari, musculoși, cu mușcături puternice. În timp ce Tosa are o forță de mușcătură ușor mai mare decât Kangal, ambele rase pot provoca răni grave sau chiar moartea dacă atacă o persoană.

Câinii cu mușcături mai puternice sunt mai periculoși, deoarece pot provoca mai multe daune. Un câine cu o forță de mușcătură de 500 PSI poate provoca pagube considerabil mai mari decât un câine cu o forță de mușcătură de numai 100 PSI.

Câini sportivi

Câinii sportivi au fost crescuți inițial pentru a ajuta vânătorii să doboare prada mare. Acești câini puternici au instinctul de a ucide și sunt mai predispuși să atace oamenii decât alți câini. Tosa, Kangal și alte rase de câini de luptă trebuie tratate cu prudență și nu trebuie lăsate niciodată singure cu copii sau alte animale de companie.

Cordoba Fighting Dog, Fila Brasileiro și American Bandogge nu sunt la fel de periculoși, deoarece nu sunt crescuți pentru lupte sau protecție. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui câine cu o mușcătură puternică, dar nu neapărat un câine periculos, atunci una dintre aceste rase ar putea fi o opțiune mai bună pentru dumneavoastră.

Câinii cu mușcături puternice pot provoca răni grave sau chiar moartea dacă nu sunt dresați și socializați în mod adecvat. Este important de reținut că orice câine are potențialul de a mușca, indiferent de rasa sau mărimea sa. Toți câinii trebuie tratați cu prudență și respect.

Ce reprezintă unitatea de măsură PSI pentru câini?

Câinii au fost crescuți și domesticiți de secole și, deși utilizările lor s-au schimbat de-a lungul anilor, un lucru rămâne constant: câinii sunt cunoscuți ca fiind cei mai buni prieteni ai omului. Au fost folosiți ca animale de muncă, protectori și tovarăși și și-au câștigat reputația de creaturi loiale și ascultătoare.

Una dintre cele mai cunoscute caracteristici ale câinilor este forța și puterea lor. Câinii sunt animale puternice, capabile să exercite o cantitate semnificativă de forță atunci când mușcă. Unii oameni cred că diferite rase de câini au mușcături mai substanțiale decât altele, dar este dificil de spus cu certitudine care câine are cea mai substanțială mușcătură.
Măsurarea determină forța de mușcătură a unui câine în lire pe inch pătrat sau PSI pentru a măsura cantitatea de presiune exercitată de un obiect.
Când vine vorba de măsurarea forței de mușcătură a unui câine, PSI este cea mai comună unitate de măsură. Există câteva moduri diferite de a calcula PSI-ul unui câine, dar cel mai comun mod este de a folosi o formulă care ia în considerare greutatea și dimensiunea maxilarului câinelui.

Cum se măsoară forța de mușcătură a unui câine ?

Există câteva moduri diferite de a măsura puterea mușcăturilor de câine, dar cel mai comun este de a folosi o formulă care ia în considerare greutatea și dimensiunea maxilarului câinelui.

Cel mai precis mod de a măsura mușcăturile de câine este de a folosi un dispozitiv de testare științifică numit „manșon de mușcătură”. Acesta este o piesă de echipament concepută pentru a fi mușcată și poate măsura cu precizie cantitatea de presiune exercitată de un câine.

Cu toate acestea, utilizarea unui manșon de mușcătură pentru a măsura puterea mușcăturii nu este practică sau fezabilă pentru majoritatea oamenilor. Cei mai mulți proprietari de câini nu ar putea să își provoace animalul de companie să muște o piesă de echipament și, chiar dacă ar putea, ar fi dificil să măsoare cu exactitate cantitatea de presiune exercitată.

Măsurarea forței de mușcătură a unui câine obișnuit trebuie să ia în considerare următoarele lucruri: greutatea câinelui; dimensiunea maxilarului câinelui; tipul de suprafață pe care mușcă câinele; unghiul la care mușcă câinele; duritatea suprafeței. Acești factori afectează cantitatea de presiune exercitată de mușcătura unui câine.