Sari la conținut
Home » Anxietatea de separare, o problemă uitată. Învață-ți animalul de companie să stea singur în casă

Anxietatea de separare, o problemă uitată. Învață-ți animalul de companie să stea singur în casă

sursă foto: Canidae Pet Food

Gândul de a vă lăsa noul cățeluș acasă de unul singur poate fi suficient pentru a trimite chiar și pe cel mai rațional părinte de animale de companie într-o suprasolicitare de vinovăție.

Acest lucru este exacerbat odată ce ieșiți pe ușă și auziți scâncetele, urletele și lătratele unui cățeluș care realizează brusc că a fost lăsat singur. Ceea ce urmează nu este nimic mai puțin decât o anxietate reciprocă de separare a caninului și a omului.

Singurătea este un lucru dur pentru un animal de companie

Cățelușii sunt programați să caute conexiuni sociale pentru siguranță și confort. În cele mai multe moduri, preferința câinelui pentru sociabilitate lucrează în favoarea noastră. La urma urmei, ei ne sunt tovarăși devotați de ani de zile și vor lucra alături de noi, ne vor alerta în cazul unor intruși și, în rest, vor fi tot ceea ce se poate spera de la un animal de companie.

Cu toate acestea, această înclinație pentru sociabilitate înseamnă, de asemenea, că trebuie să permitem o adaptare treptată la învățarea de a petrece timp singur. În plus, fiecare câine este un individ și merită să i se ofere tot ceea ce este necesar pentru a învăța într-un mod cât mai lipsit de stres și adecvat temperamentului și experienței sale specifice.

Folosiți timpul de somn în avantajul dumneavoastră

Profitați la maximum de nevoia cățelului dumneavoastră de multă odihnă. Oricât de minunat ar fi să vă îmbrățișați cu cățelul care doarme, încercați să folosiți momentele vitale de somn ca oportunități de a fi separat de dumneavoastră atunci când este probabil cel mai ușor pentru el.

Folosiți jucării puzzle și de mestecat pentru a vă ține cățelul fericit ocupat atunci când nu se joacă cu dumneavoastră. Oferindu-i câinelui aceste opțiuni de mestecat captivante îl va ține ocupat în mod fericit atunci când nu sunteți ocupat cu el.

Exersați cu lesa

Folosiți o lesă de doi metri pentru a vă lega câinele de un obiect stabil din apropiere și oferiți-i două jucării de mestecat pentru a-l ține ocupat. Începeți cu câinele la o distanță de cel mult un metru sau doi și creșteți treptat distanța, păstrând întotdeauna cățelul în raza dumneavoastră vizuală.

În timp ce vă poate vedea și pe dumneavoastră, acest exercițiu vă ajută să împiedicați câinele să devină un „câine cu velcro” și să aibă nevoie să fie chiar lângă dumneavoastră și să vă urmărească peste tot atunci când sunteți acasă.

Acesta este un pas mic care ajută la o tranziție treptată către faptul că, în cele din urmă, cățelul va fi capabil să se odihnească liniștit atunci când nu sunteți acasă.

Practica face ca totul să fie perfect

Ca regulă generală, încercați să petreceți cel puțin 30 până la 50 la sută din timpul în care sunteți acasă cu cățelul dumneavoastră lucrând la abilitățile de autoapărare.

Cantitatea de timp pe care o petreceți exersând depinde de temperamentul câinelui dumneavoastră și de nevoia de experiență de timp singur. Dar continuați să repetați antrenamentul lor pe tot parcursul vieții de cățeluș până când se pot relaxa confortabil atunci când nu sunteți la îndemâna lor.

Aceste sfaturi vă vor ajuta să vă atingeți obiectivul pe termen lung de a vă ajuta cățelușul să devină un câine adult cu abilitățile necesare pentru a putea sta liber în casa dumneavoastră, fie că sunteți sau nu acolo. Dar, puiul tău de câine are nevoie de îndrumarea și ajutorul tău pentru a ajunge în acest punct.

Așadar, oricât de dificil ar fi să vă separați de cățelul dumneavoastră, luați în considerare că este în interesul lor pe termen lung. Eșecul de a vă ajuta cățelul să învețe să petreacă timp singur stă la baza problemelor de separare a câinelui adult greu de rezolvat, care pot fi extrem de stresante pentru câine și pentru familia acestuia.
Pe de altă parte, stabilirea unei baze în cazul cățelușului dumneavoastră pentru a petrece timp singur va avea ca rezultat un câine adult care este bucuros când sunteți acolo și calm și liniștit când nu sunteți.