Sari la conținut
Home » Ratonii sunt violenți? Nemții se plâng de atacul animalelor sălbatice

Ratonii sunt violenți? Nemții se plâng de atacul animalelor sălbatice

Ratonii sunt violenți?

Ratonii sunt violenți?  Tot mai mulți localnici sunt supărați și îngrijorați de un fenomen neobișnuit care a lovit comunitatea lor: ratonii beți. Acești rozătoare băutoare au devenit o problemă serioasă în ultima vreme, pe măsură ce populația lor a crescut neașteptat de mult.

Ratonii par să fi dezvoltat o afinitate pentru alcool, făcând ravagii în căutarea acestuia. Ei s-au dovedit a fi adevărați detectivi ai berii, găsind cutii și sticle cu resturi de băutură în gropile de gunoi și în tomberoane.

Ratonii sunt violenți?

Într-un spectacol bizar, aceste creaturi neobișnuite consumă alcool și apoi se aventura în clădirile rezidențiale, provocând haos și panică.

Victimele acestor atacuri se plâng că ratonii beți se comportă agresiv și fac dezordine. Ei nu se opresc aici. Pagubele produse în locuințe sunt adesea semnificative, uneori ajungând la costuri de reparații de până la 10 mii de euro.

Cu toate acestea, situația devine și mai tragică, deoarece aceste rozătoare alcoolizate nu ezită să atace animalele de companie, inclusiv iepuri, hamsteri, porcușori de Guineea și chiar pești de acvariu.

În încercarea de a rezolva această problemă, vânătorii locali au solicitat autorităților să le elibereze permise suplimentare pentru a împușca aceste animale dependente de alcool. Cu toate acestea, oficialii locali au respins această solicitare, preferând să ofere alternative.

Au îndemnat oamenii să-și supravegheze coșurile de gunoi mai atent

Au îndemnat oamenii să-și supravegheze coșurile de gunoi mai atent. Și să le închidă cu lacăt pentru a descuraja vizitele nedorite ale ratonilor.

Această creștere inexplicabilă a populației de ratoni beți este cu atât mai surprinzătoare cu cât, la începutul secolului XXI. Existau mai puțin de 10 mii de astfel de rozătoare în zonă.

Cu toate acestea, în ultimii ani, acești „băutori” s-au înmulțit în mod alarmant, continuând să creeze probleme în comunitatea locală. Această situație neobișnuită și deranjantă a stârnit interesul presei locale și internaționale, cu Der Spiegel raportând pe larg despre această problemă unică, conform gismeteo.ro.