Sari la conținut
Home » Cele mai uimitoare lucruri despre hamsteri

Cele mai uimitoare lucruri despre hamsteri

Câți ani poate să trăiască un hamster?

Cele mai uimitoare lucruri despre hamsteri. Hamsterii sunt mici, dar au inimi mari. Acești adorabili rozătoare sunt printre preferații începătorilor în domeniul îngrijirii animalelor de companie și asta din mai multe motive fascinante.

Dintre toate informațiile interesante despre aceste creaturi, există cinci aspecte esențiale pe care toată lumea ar trebui să le aibă în vedere:

Cele mai uimitoare lucruri despre hamsteri

1. Creaturi nocturne: Hamsterii sunt animale nocturne, ceea ce înseamnă că sunt mai activi pe timpul nopții. Acest lucru poate să-i facă destul de zgomotoși, așa că nu este indicat să-i țineți în dormitor dacă vă pot deranja somnul. Noaptea, ei pot folosi roata de exerciții sau mesteca diferite obiecte, fiind activi în căutarea hranei.

2. Adunători de mâncare: Etimologia cuvântului „hamster” provine din germană, unde înseamnă „a acumula”. Hamsterii au obiceiul de a stoca mâncarea în pungile de obraz de pe ambele părți ale feței pentru a o mânca mai târziu. Aceștia ar trebui hrăniți cu hrană specializată pentru mici mamifere, semințe, nuci și o cantitate limitată de legume și fructe.

3. Animale solitare: Majoritatea speciilor de hamsteri sunt solitare și nu ar trebui ținute împreună în aceeași cușcă. De asemenea, trebuie să-i separați când ating vârsta de 6-10 săptămâni pentru a evita luptele teritoriale, care pot duce la răni grave. Hamsterii de sex diferit nu trebuie ținuți împreună din cauza riscului de reproducere necontrolată.

Hamsterii au nevoie de obiecte speciale pentru a-și toci dinții

4. Dinți în creștere constantă: Dinții hamsterilor cresc în mod continuu, așa că au nevoie de obiecte pe care să le mestece pentru a-și menține dinții sănătoși. Acest lucru poate include blocuri de lemn sau jucării din fân. Trebuie să evitați lemnul de cedru, pin și obiectele din plastic moale, care pot fi dăunătoare dacă sunt înghițite.

5. Necesită îngrijire veterinară: Hamsterii pot avea nevoie de îngrijire veterinară. Dacă observați semne de boală precum diaree, secreții nazale, tremur, probleme ale pielii sau schimbări de comportament, este important să consultați un medic veterinar.

În concluzie, hamsterii sunt animale de companie minunate, dar necesită o atenție specială și îngrijire adecvată pentru a se asigura că duc o viață sănătoasă și fericită, conform fressnapf.ro.