Sari la conținut
Home » Cele mai bune materiale pentru așternutul hamsterului. Opțiunile cele mai sigure

Cele mai bune materiale pentru așternutul hamsterului. Opțiunile cele mai sigure

Ce boli poate să-ți afecteze hamsterul?

Cele mai bune materiale. Pentru ca hamsterul dvs. să fie sănătos și fericit, are nevoie de materiale pentru așternut în care să poată să se ascundă. Aceste materiale absorb urina și oferă o suprafață moale și sigură. Cu toate acestea, găsirea celor mai bune materiale poate dura ceva timp, mai ales dacă sunteți la începutul priereniei cu un hamster.

Deși este logic să căutați opțiuni ieftine, este la fel de important să vă asigurați că cumpărați un produs care este și sigur pentru micuțul dvs. Iată recomandările noastre:

Cele mai bune materiale: Rumeguș de plop

Cele mai bune materiale: Un hamster
Cele mai bune materiale: Un hamster curios care privește prin sticlă

Rumegușul de plop este, probabil, cel mai utilizat tip de material pentru așternutul hamsterului. Rumegușul este o opțiune excelentă și ieftină pentru hamsteri. Iar când cumpărați un pachet mai mare, puteți obține o valoare chiar mai bună.

Este important să folosiți tipul potrivit de rumeguș. Pinul și cedrul nu sunt sigure pentru hamsteri. Acestea sunt, în mod obișnuit, mai dure și pot să rănească animalul de companie. De asemenea, pot irita plămânii hamsterului dvs.

În schimb, utilizați plop. Acesta este sigur pentru hamsteri și, deși nu sunt super moi pentru ascuns, le puteți asocia cu alte materiale moi pentru a face un cuib pentru hamsterul dvs.

Hârtie pentru litere

Hârtia tocată poate furniza un așternut sigur pentru hamster. Dacă vreți să utilizați hârtia tocată, asigurați-vă că nu conține cerneală, deoarece poate fi toxică.

În schimb, utilizați prosoape de hârtie sau hârtie simplă. Mulți hamsteri se bucură de a se ascunde în bucățelele moi de prosoape de hârtie.

Cu toate acestea, hârtia poate deveni mirositoare mai rapid, așa că va trebui să curățați regulat cușca hamsterului.

Cele mai bune materiale: Fânul

Fânul poate fi folosit atât ca material pentru pat, cât și ca gustare. Acesta este inclus în multe formule de hrană pentru hamsteri. Așa că dacă prietenul dvs. pufos decide să mănânce micul dejun în pat, el poate ingera în siguranță acest material de acoperire a podelei.

Fânul nu este însă la fel de absorbant ca unele dintre celelalte opțiuni de materiale pentru pat, dar poate face un cuib moale și este ideal pentru hamsterii care iubesc să se ascundă în pat. De asemenea, poate fi o opțiune ieftină pentru materialele pentru așternut, în special dacă puteți cumpăra un balot de la un fermier local.

Tipuri de materiale de evitat

Deși există multe opțiuni sigure de materiale pentru așternutul hamsterului disponibile, există și unele produse de pe piață pe care ar trebui să le evitați.

Ca de exemplu, materialele parfumate, care sunt destinate să acopere unele dintre mirosurile care vin odată cu posesia unui hamster. Acestea pot fi însă prea puternice pentru nasul sensibil al micului dvs. animal de companie. În plus, sunt pline de chimicale artificiale, care pot duce la probleme respiratorii pentru hamsterul dvs.

Nici nisipul pentru pisici nu este recomandat. Poaet ajuta la reducerea mirosurilor, dar este important să-l acoperiți cu multe materiale moi în care hamsterul dvs. să se poată ascunde. Asigurați-vă că evitați să folosiți nisip pentru pisici parfumat și absorbant. Dacă hamsterul dvs. Îl înghite îi poate provoca blocaje și chiar să-l omoare.

Atebție și la materialele pufoase făcute din fibre artificiale care pot cauza blocaje interne dacă sunt ingerate. Hamsterii se pot încurca, de asemenea, în materialele pufoase, ceea ce îi poate răni, conform pawtracks.com.