Sari la conținut
Home » Patrupezii fugari! Câinii au devenit proprietarii unei case din sectorul 4

Patrupezii fugari! Câinii au devenit proprietarii unei case din sectorul 4

Câinii devenise proprietarii unei case din sectorul 4. câinii sunt acum în conformitate cu legea și nu mai pot părăsi proprietatea pentru a ajunge pe străzi

Patrupezii fugari! Un număr semnificativ de câini care părăseau o proprietate privată insuficient delimitată, situată la intersecția străzilor Odei și Tudor Gociu din Sectorul 4, au provocat un val de nemulțumiri din partea locuitorilor din zonă și a celor care tranzitează zona respectivă.

Acești câini găseau modalități de a părăsi terenul proprietarului prin breșele din gardul acestuia, ajungând astfel pe domeniul public, ceea ce reprezenta o amenințare pentru siguranța trecătorilor.

Patrupezii fugari!

Aceste informații au fost comunicate de Agenția pentru Protecția Mediului și Animalelor (ASPA) printr-un comunicat de presă emis marți seara.

La adresa menționată în sesizare, echipe de intervenție de la ASPA, în colaborare cu polițiștii din cadrul Serviciului Poliția Animalelor din Poliția Locală a Municipiului București, s-au deplasat pentru a investiga situația.

Aici, aceștia au descoperit nu mai puțin de 10 câini adulți, care nu fuseseră sterilizați sau marcați cu microcip. După o verificare amănunțită, proprietarul a fost sancționat pentru condițiile de igienă precare din curtea sa.

Ulterior sancțiunii, proprietarul a luat măsuri pentru a-și aduce curtea la standardele adecvate. A efectuat reparații la gardul de delimitare și a demarat procedurile de sterilizare și microcipare pentru toți cei 10 câini pe care îi deținea.

Câinii sunt acum în conformitate cu legea și nu mai pot părăsi proprietatea pentru a ajunge pe străzi

Aceste operații au fost realizate gratuit, în cadrul unei campanii organizate de Primăria Capitalei prin intermediul ASPA. Astfel, câinii sunt acum în conformitate cu legea și nu mai pot părăsi proprietatea pentru a ajunge pe străzi.

Această intervenție a avut ca rezultat atât îmbunătățirea condițiilor de trai ale câinilor. Cât și asigurarea siguranței comunității locale. Evitând astfel riscurile asociate prezenței animalelor pe domeniul public.

Este un exemplu de cooperare între autoritățile locale și cetățeni pentru a gestiona și rezolva situațiile care pot afecta comunitatea într-un mod eficient și umanitar, potrivit observatornews.ro.