Sari la conținut
Home » Frank își caută o casă! Țestoasa abandonată într-o grădină de spanac

Frank își caută o casă! Țestoasa abandonată într-o grădină de spanac

Frank își caută o casă. Broasca țestoasă este destul de mare,  și a fost găsită abandonată într-o grădină de spanac. Dar, Frank the Tank va crește până la dimensiunea unei roabe. Se mișcă în ritmul său propriu și va trăi peste un secol – depășind orice îngrijitor potențial.

Îngrijirea unei broaște țestoase de 35 de kilograme nu este o sarcină ușoară. Motiv pentru care, probabil, Frank a fost abandonat recent într-o grădină de spanac din Columbia Britanică. Acum noii săi îngrijitori încearcă să-i găsească un cămin permanent.

Shelley Smith se afla la intrarea din spate a fermei sale de lângă orașul Richmond când a observat un bolovan care ieșea din rândurile de spanac.

Frank își caută o casă: Pietroiul Frank the Tank

Frank își caută o casă: O broască țestoasă uriașă
Frank își caută o casă: O broască țestoasă uriașă care își caută un nou drum

„M-am gândit: „Ce caută piatra aia acolo? Pentru că nu am mai văzut-o niciodată. Și apoi, dintr-o dată, a prins a se mișca. Nu repede – trebuia să clipești de câteva ori ca să o vezi – dar se mișca.”

„Era pur și simplu atât de frumoasă. Avea niște picioare ca de elefant și pur și simplu se uita la noi. Când fiecare dintre noi vorbea cu el, își întorcea capul și se uita la tine.”

Smith, un vecin dresor de câini, a sunat la adăpostul local de animale pentru asistență.

„Încercau să își dea seama cât de mare era și m-au întrebat dacă era de mărimea unei farfurii de cină. Am râs și am spus că era mai mare”.

Nu se știe de unde a apărut Frank

Broasca țestoasă se află acum la o familie adoptivă până când personalul îi va găsi un cămin permanent.

Originile lui Frank sunt un mister. Dar medicul veterinar Adrian Walton de la spitalul de animale Dewdney a declarat că este relativ obișnuit ca țestoasele să fie abandonate de proprietari copleșiți. Originară din Sahara, specia este acum pe cale de dispariție, dar este adesea ținta contrabandei. Ea are preț bun pe piața speciilor exotice, potrivit theguardian.

„Sunt relativ ieftine – 500 de dolari canadieni [365 USD] – și oamenii le cumpără ca animale de companie. Și ajung la dimensiunea pe care o are el – și rapid devine nedezirabil”, a declarat Walton. Medicul mai spune că oamenii subestimează longevitatea acestor creaturi.