Sari la conținut
Home » Descoperirea momentului în războiul cu noul virus. Studiile pe hamsteri au demonstrat eficiența

Descoperirea momentului în războiul cu noul virus. Studiile pe hamsteri au demonstrat eficiența

Hamsterii sunt rezistenți la efectele alcoolului

Descoperirea momentului în războiul cu noul virus. Studiile pe hamsteri au demonstrat eficiența

De la declanșarea pandemiei de COVID-19, oamenii de știință au pornit lupta pentru descoperirea unei soluții pentru combaterea virusului. După luni întregi de cercetare, experții din Berlin au făcut un anunț important.

Vaccinare pasivă, antidot pentru COVID-19. Anticorpii se prind de virus și-l împiedică să pătrundă în celule

Oamenii de știință din Germania au extras aproape 600 de anticorpi „extrem de eficienți” diferiți din sângele celor infectați cu COVID-19 și au creat alți anticorpi în mod artificial, iar studiile arată că această descoperire i-ar putea ajuta pe cei care sunt deja infectați, citează Die Welt.

Oamenii de știință urmăresc acum dezvoltarea unei vaccinări pasive, adică vaccinarea cu anticorpi, nu cu virus atenuat. Potrivit lor, anticorpii pot fi administrați pentru a oferi protecție imediată, preventiv sau chiar pentru cei care sunt deja bolnavi, iar specimenele de anticorpi pot fi apoi reproduse artificial, mai ales că anticorpii descoperiți se prind de virus și-l împiedică să pătrundă în celule și să se înmulțească.

Studiile pe hamsteri au demonstrat eficiența. Administrarea preventivă a anticorpilor a făcut ca animalele să nu se îmbolnăvească deloc.

„Dacă anticorpii au fost administrați după infectare, hamsterii au dezvoltat cel mult simptome ușoare ale bolii”, a explicat Jakob Kreye, coordonatorul proiectului de cercetare.