Sari la conținut
Home » Top 5 cei mai frumoși papagali din lume

Top 5 cei mai frumoși papagali din lume

Din cuprinsul articolului

Papagalii sunt cele mai magnifice și mai frumoase păsări. Peste 402 specii de papagali sunt prezente în această lume.

Papagalii sunt cei mai frumoși pentru penajul lor colorat, culori vii și multiple, modele diferite, inteligență, capacitatea de a imita oamenii și de a se îmblânzi. Toate aceste caracteristici îi fac pe papagali mai uimitori. În plus, în penajul lor sunt prezenți diferiți pigmenți de culoare, ceea ce le conferă un aspect viu, strălucitor și frumos.

Culorile, frumusețea, inteligența și rasa lor fac din ei animale de companie adorabile.

Mai mult, diferite rase de papagali au caracteristici speciale și unice. În general, frumusețea papagalilor depinde de caracteristicile lor, cum ar fi culoarea, mărimea, greutatea, inteligența, rasa etc.

Însă, potrivit cercetătorilor, există o listă cu cei mai frumoși 10 papagali din lume, în top 10.

5 dintre cei mai frumoși papagali 

 Nimeni nu poate decide care este într-adevăr cea mai frumoasă specie. Însă, datorită unor caracteristici izbitoare și trăsături unice s-a decis de către anumiți cercetători care ar putea fi cele mai frumoase specii de papagali.

  1. African Grey: 

În mod surprinzător, papagalii gri africani sunt numiți congo grey. Aceștia sunt unii dintre cei mai frumoși papagali din lume. O caracteristică unică a papagalilor gri africani este că sunt cei mai pricepuți imitatori. Sunt papagali de mărime medie și cântăresc aproximativ 400 grame.

Deși numele o arată, papagalii gri african sunt originari din Africa și au colorația gri, având anvergura aripilor între 46cm și 52cm.

Mai mult, au ciocul negru, corpul gri-argintiu într-o culoare mai deschisă și alb în jurul ochilor. Atât masculii, cât și femelele sunt asemănătoare. Sunt o alegere excelentă ca papagali de companie. Mai mult, papagalii, atunci când sunt crescuți de oameni, arată o capacitate uimitoare de a imita oamenii și obiectele zgomotoase, dar în sălbăticie, nu au fost niciodată observați mimând. Acești papagali au o durată de viață lungă și pot trăi mai mult decât stăpânii lor umani. 

  1. Papagalul soarelui:

Papagalul soarelui este una dintre cele mai frumoase și mai atractive păsări din lume. Este o rasă endemică din America de Sud. Pentru că penajul lor fantastic are culori galbene, portocalii, roșii, albastre și verzi, această rasă este unul dintre cei mai colorați papagali. De asemenea, are pete albe în jurul ochilor și semne verzi pe aripi.

În mod similar, la această rasă de papagali, masculul și femela sunt asemănătoare. Papagalii sunt, de asemenea, cunoscuți pentru faptul că imită vorbirea umană. Spre deosebire de adult, puiul de papagal soare are o culoare verde măsliniu. Acesta se transformă într-o pasăre colorată după șase luni.

  1. Macaw Hyacinth Macaw:

În mod surprinzător, Macaw Hyacinth Macaw sunt cea mai mare specie de papagali zburători din lume. Are o deschidere a aripilor de 40 de centimetri în lungime, este o rasă de papagali pe cale de dispariție și este cu siguranță în topul celor mai frumoși papagali din lume. Mai mult decât atât, sunt cei mai iubiți și faimoși papagali de companie. Au un penaj albastru strălucitor, pene lungi la coadă și cioc mare.

În comparație cu alte rase de papagali, Macaw sunt păsări foarte adaptate, inclusiv un cioc mare, puternic și curbat, care poate deschide nuci tari și cuști de lemn. 

  1. Eclectus:

În mod surprinzător, Eclectus este o rasă unică de papagali cu guler. Este originar din Papua Noua Guinee. Această rasă este unică pentru că sunt păsări blânde, grijulii și afectuoase.

Mai mult, papagalul mascul are un penaj verde strălucitor, iar femela afișează o colorație roșie și purpurie strălucitoare. Culoarea ciocului diferă, de asemenea, în ciuda diferenței de culoare dintre masculi și femele. Masculul are o parte superioară portocalie și un vârf galben, dar ciocul este negru în cazul femelei.

În plus, Eclectus este, de asemenea, unul dintre cele mai bune animale de companie, deoarece sunt păsări frumoase și sociabile. Acești papagali arată că comunicarea lor este cu totul diferită față de alte rase. Își ridică penele capului pentru a-și exprima entuziasmul, bucuria sau amenințarea, ceea ce îi face excepțional de drăguți și frumoși.

  1. Macaw Scarlet:

În ciuda tuturor papagalilor frumoși, Macaw Scarlet este cea mai frumoasă și inteligentă rasă de papagali din lume.

Ei sunt originari din pădurile tropicale din America Centrală și de Sud. Scarlet sunt cunoscuți pentru penele lor atractive și colorate. Mai mult, cea mai mare parte a corpului său este de un roșu aprins, cu un spate albastru, semne galbene pe partea superioară a aripilor și o coadă de culoare albastru deschis. Partea superioară a corpului scarletului este albă, iar partea inferioară este neagră. Această specie de papagal inteligent dă dovadă, de asemenea, de excelență în imitarea multor cuvinte și voci. Ei sunt niște învățăcei străluciți.