Sari la conținut
Home » Cei mai deștepți papagali! Care sunt aceștia?

Cei mai deștepți papagali! Care sunt aceștia?

Ce le dăm de mâncare păsărilor exotice?

Cei mai deștepți papagali! Papagalii Macaw sunt cunoscuți pentru penajul lor spectaculos, care poate avea culori precum galben, albastru, portocaliu și roșu. Acești papagali sunt și cei mai mari din lume, atingând o lungime cu coada de până la 98 de centimetri.

Sunt păsări curioase și active care intră ușor în contact cu oamenii și apreciază atenția acordată. Cu o comunicare constantă, dezvoltă repede o atașament puternic față de oameni. Macaw-urile sunt recunoscute pentru inteligența lor și capacitatea de a memora cu ușurință zeci de cuvinte, pe care le folosesc în comunicarea lor.

Cei mai deștepți papagali!

Pot cere mâncare, salută oamenii și răspund la mângâieri, dar își amintesc și de posibilele amenințări și pot reacționa în consecință. Aceste păsări pot stabili legături atât cu oamenii, cât și cu alte animale de companie.

Cacadu-urile sunt papagali veseli și plini de viață, cu arii de răspândire în Indonezia, Filipine, Australia și Noua Guinee. Deși sunt mai mici decât Macaw-urile, cresc până la aproximativ 70 de centimetri în lungime. Aceste păsări au o varietate de culori și sunt cunoscute pentru spectacolele lor de dans în care își ridică creasta pufoasă.

Au ciocuri puternice și pot să muște cu putere în obiectele pe care le roade. Capacitatea lor de a imita sunete diferite variază, dar unele pot memora câteva zeci de cuvinte și câteva fraze simple. Cacadu-urile roz și Inca sunt considerate cele mai bune în ceea ce privește abilitățile de vorbire.

Papagalii, un tip de papagal

Papagalii, din genul Aratinga, sunt păsări cu penaje colorate și dimensiuni mai mici decât cele ale Macaw-urilor. Adulții ajung la o lungime de aproximativ 35 de centimetri și sunt originari din America Centrală și de Sud. Acești papagali sunt sociabili și prietenoși, se antrenează ușor și pot învăța zeci de cuvinte și câteva fraze. Sunt pasionați de jocuri și apreciază o varietate de jucării în cuști.

Budgerigars este un alt papagal deștept

Budgerigars, sau simplu „budi”, sunt printre cei mai mici papagali domestici, având o lungime de până la 23 de centimetri. Acești papagali au origini australiene și se găsesc frecvent cu un penaj verde-galben cu valuri întunecate pe aripi.

Cu toate acestea, variantele crescute de crescători pot avea o varietate de culori. Budi sunt cunoscuți pentru inteligența lor, pot învăța să vorbească și să imite sunete, precum și să memoreze până la 150 de cuvinte. Sunt păsări prietenoase și se pot lega de oameni, mai ales dacă sunt dresați în mod corespunzător.

În concluzie, papagalii, indiferent de specie, reprezintă animale de companie inteligente, veselie și afectuoase care pot forma legături puternice cu oamenii și pot aduce bucurie în casele lor, conform rum.animalefans.com.