Sari la conținut
Home » Păsări de companie ideale pentru copii-îndrumar

Păsări de companie ideale pentru copii-îndrumar

Copilul v-a cerut un animal de companie cu aripi? Trebuie să luați în considerare mai mulți factori înainte de a aduce o pasăre în casă!  Cerințele de îngrijire și spațiu, nevoile sociale și nivelul de zgomot sunt lucruri de care să țineți cont.

Dar, poate cel mai important, este esențial să alegeți o specie de pasăre care poate coexista bine cu copiii. Treceți în revistă primele șapte specii de păsări care sunt cele mai bune animale de companie pentru copii.

Pasările își mușcă stăpânul
Păsările își mușcă stăpânul ; sursă foto: the parot junkie

Păsări de companie potrvite pentru copii

Finchinii și canarii (un tip de finch) sunt păsări de companie frumoase pentru copii. Necesită o interacțiune minimă și sunt ușor de îngrijit. Copiii mici tind în special să iubească aceste păsări, deoarece sunt fascinante de privit și oferă o „muzică” liniștitoare. Dar aceste păsări nu trebuie scoase din cușcă.

Deși nu sunt o specie care se poate atinge cu mâna, cintezele sunt totuși păsări fermecătoare pe care să le păstrați în casa dumneavoastră. Dacă decideți că finchinii sunt cei mai potriviți pentru copilul dumneavoastră, luați două sau mai multe păsări care să se țină companie una alteia.

Finchinii pot fi adesea găsiți la adăposturile locale de animale și la grupurile de salvare. Au o speranță de viață de trei până la 15 ani.

Porumbelul

Porumbeii sunt cunoscuți pentru dispoziția lor dulce și blândă. Spre deosebire de papagalii cu cioc dur, porumbeii cu cioc moale rareori încearcă să muște sau să facă pagube. Cu toate acestea, este întotdeauna util să folosiți tehnici de socializare calmă și pozitivă.

sursă foto: Country life
un porumbel superb; sursă foto: Country life

Porumbeii pot fi o pereche bună pentru copiii mai mari care înțeleg cum să fie calmi și blânzi. Porumbeii au nevoie și ei de compania păsărilor și se descurcă cel mai bine în perechi. Oglinzile și leagănele din interiorul incintei sporesc activitatea distractivă pentru păsări. Ar trebui să li se permită, de asemenea, timp de zbor liber în afara coliviei. Porumbeii au o speranță de viață între 10 și 25 de ani.

Papagali

Sunt păsări mici și colorate din Australia, care sunt distractive pentru tinerii avicultori. Acestea tolerează destul de bine manipularea, sunt relativ ușor de îngrijit și pot chiar învăța să vorbească.

Au personalități blânde și adesea se leagă destul de puternic de stăpânii lor. Sunt companioni minunați pentru tinerii iubitori de păsări. Papagalii au o speranță de viață mai scurtă, între șapte și 15 ani.

Cockatiel

Cockatielii sunt mai mari decât cintezele și papagalii. Sunt totuși una dintre cele mai bune păsări de companie pentru copii. Ele pot învăța să vorbească, să fluiere și să facă trucuri. Cockatiels se descurcă bine cu copiii mai mari care pot dedica timp pentru a interacționa cu ei.

Ei savurează timpul petrecut în afara coliviei, așa că au nevoie de un pic mai multă muncă de curățenie decât au nevoie finchinii sau papagalii. Așadar, selectați un cockatiel pentru copiii care au cu adevărat dorința de a crește păsări și de a învăța despre ele. Cockatiels au o speranță de viață de 15-20 de ani.

Papagalul Quaker

Papagalul călugăr sau Quaker este de fapt un papagal mic. Dar pentru că sunt doar păsări de mărime medie, curățarea după ele este totuși destul de ușor de făcut. Papagalii călugăr au o speranță de viață de 20-30 de ani.

Puiul Bantam

Silkie este un adevărat pui Bantam, ceea ce înseamnă o rasă mini de păsări de fermă. Sunt animale de companie excelente pentru copii datorită naturii lor dulci, drăgălașe și prietenoase. Penele lor sunt denumite puf. Nu se descurcă prea bine la căldură, dar se dezvoltă bine la frig.

sursa foto – https://en.wikipedia.org

Această pasăre se descurcă cel mai bine în spații mari de izolare, dar îi place și să umble. Silkies au o speranță de viață mai scurtă decât alte păsări de companie: între șapte și nouă ani. Atunci când un animal de companie este pentru un copil, puneți siguranța pe primul loc.

Evitați păsările cu ciocuri puternice și dure. Rănile pe care le pot face papagalii, chiar și din greșeală, pot fi destul de grave. Pot provoca cicatrici permanente pe pielea mai subțire a unui copil. De asemenea, cu cât pasărea este mai mare, cu atât țipă mai tare. Luați în considerare și siguranța auditivă, potrivit thesprucepets.com.