Sari la conținut
Home » 10 alimente otrăvitoare pentru păsările de companie

10 alimente otrăvitoare pentru păsările de companie

În timp ce împărțirea hranei cu pasărea dumneavoastră este foarte amuzantă și poate fi minunată pentru sănătatea emoțională a animalului dumneavoastră de companie, există multe alimente obișnuite pentru oameni care pot fi dăunătoare sau chiar fatale pentru pasărea dumneavoastră.

Proprietarii trebuie să știe care alimente sunt bune pentru a fi împărțite și care prezintă un risc serios.

Alimente toxice pentru păsări

Ciocolata este un deliciu minunat de împărțit cu membrii umani ai familiei, dar poate fi dăunătoare sau fatală pentru pasărea dumneavoastră de companie. Intoxicația cu ciocolată afectează mai întâi sistemul digestiv al păsării, provocând vărsături și diaree.

Pe măsură ce afecțiunea progresează, sistemul nervos central al păsării este afectat, provocând mai întâi convulsii și, în cele din urmă, moartea. Merele, împreună cu alți membri ai familiei trandafirilor, inclusiv cireșele, piersicile, caisele și perele, conțin urme de cianură în semințele lor.

Plantele care sunt toxice pentru păsări.

În timp ce fructul mărului este bun pentru pasărea dumneavoastră, fiți conștienți de faptul că, pe lângă semințele otrăvitoare, pot exista pesticide prezente pe coaja fructului. Curățați temeinic și curățați de miez orice bucată de măr pe care o împărțiți cu pasărea dumneavoastră pentru a evita expunerea la aceste toxine.

Deși proprietarii responsabili de păsări nu ar visa niciodată să ofere animalului lor de companie o băutură alcoolică, au existat cazuri în care păsările aflate în libertate s-au intoxicat cu alcool, servindu-se cu cocktailuri nesupravegheate. La fel ca în cazul oamenilor, o ingestie prea mare de alcool poate fi fatală.

Alcoolul deprimă sistemele de organe ale păsărilor și poate fi fatal. Ori de câte ori se servește alcool în casa dumneavoastră, păstrați-vă pasărea în siguranță și asigurați-o în cușca ei.

Sare este toxică pentru animalul de companie

Deși toate ființele vii au nevoie de cantități reglementate de sodiu în sistemul lor, prea multă sare poate duce la o serie de probleme de sănătate la păsări, inclusiv sete excesivă, deshidratare, disfuncții renale și moarte. Supravegheați numărul de alimente sărate pe care le consumă pasărea dumneavoastră.

Pielea și sâmburele acestui fruct popular sunt cunoscute ca fiind cauza suferinței cardiace și, în cele din urmă, a insuficienței cardiace la speciile de păsări de companie. Deși există unele dezbateri cu privire la gradul de toxicitate al avocado, în general se recomandă să adoptați o atitudine „mai bine să fiți în siguranță decât să vă pară rău” față de acestea. Păstrați guacamole și alte produse din avocado cât mai departe posibil de păsările de companie.

Ciupercile sunt un tip de ciupercă și se știe că pot provoca tulburări digestive la păsările de companie. Capacele și tulpinile unor soiuri pot induce insuficiență hepatică la animale. Nu lăsați pasărea dumneavoastră de companie să consume ciuperci crude sau gătite.

Frunzele de roșii sunt o gustare bună pentru păsările de companie

Roșiile, la fel ca și cartofii și alte nightshades, au un fruct gustos care este bun ca răsfăț pentru pasărea dumneavoastră. Tulpinile, vița de vie și frunzele, însă, sunt foarte toxice pentru animalul de companie.

Atunci când oferiți păsării un răsfăț de roșii, asigurați-vă că acestea au fost curățate și feliate corespunzător, cu părțile verzi îndepărtate, astfel încât pasărea să evite expunerea la toxine.

Din cauza conținutului lor ridicat de acid, roșiile nu sunt cea mai bună opțiune; există multe alte legume pe care le puteți hrăni pasărea dumneavoastră. Băuturile cu cofeină, cafeaua și ceaiul, sunt populare în rândul oamenilor, dar a permite păsării tale să se răsfețe cu aceste băuturi poate fi extrem de periculos. Cofeina provoacă disfuncții cardiace la păsări și este asociată cu creșterea bătăilor inimii, aritmie, hiperactivitate și stop cardiac.

Sucul de fructe este benefic pentru păsări

În schimb, împărțiți cu pasărea o băutură sănătoasă de suc de fructe sau legume sau un smoothie proaspăt. Acest lucru va satisface atât papilele gustative cât și cerințele nutriționale ale păsării dumneavoastră. În timp ce cantități limitate de ceapă sau usturoi sub formă de pudră ca arome sunt în general considerate acceptabile, consumul excesiv de ceapă provoacă vărsături, diaree și o serie de alte probleme digestive la păsările de companie.

S-a constatat că o expunere prelungită poate duce la o afecțiune a sângelui numită anemie hemolitică, urmată de insuficiență respiratorie și, în cele din urmă, de moarte. Fasolea gătită este un răsfăț preferat al multor păsări, dar fasolea crudă, uscată, poate fi extrem de dăunătoare pentru animalul dumneavoastră de companie.

Fasolea crudă conține o otravă numită hemaglutinină, care este foarte toxică pentru păsări. Pentru a evita expunerea, gătiți bine orice fasole pe care alegeți să o împărțiți cu pasărea dumneavoastră și evitați să lăsați fasolea uscată într-un loc ușor accesibil, potrivit thesprucepets.com.