Sari la conținut
Home » Animalul de companie bea prea multă apă? Iată când ar trebui să vă faceți griji

Animalul de companie bea prea multă apă? Iată când ar trebui să vă faceți griji

Asigurați-vă că cel mai bun prieten al dumneavoastră are parte de multă apă este una dintre cele mai importante părți ale vieții de părinte de animal de companie. Dar câtă apă ar trebui să bea câinele dumneavoastră zilnic? Medicii veterinari susțin că regula generală de bază este o ecuație simplă.

Acestea fiind spuse, dacă animalul de companie își golește castronul de apă de mai multe ori pe zi sau dacă observați că aportul său a crescut drastic, probabil că ar trebui să urmăriți îndeaproape lucrurile.

De ce unii câini beau foarte multă apă?

Dacă vă îngrijorează faptul că animalul de companie nu primește cantitatea potrivită de apă în fiecare zi, încercați să o măsurați înainte de a o turna în castronul său, astfel încât să puteți evalua exact câtă apă bea în fiecare zi.
Care sunt simptomele deshidratării câinelui?
Atunci când îți duci micuțul la veterinar, probabil că acesta verifică nivelul de hidratare al câinelui tău prin metoda cortului de piele, ceea ce înseamnă că îi ciupește pielea de pe spate și urmărește revenirea la normal. Dacă sunt hidratați corespunzător, acest lucru ar trebui să se întâmple aproape instantaneu. Nu vă recomandăm să vă jucați cu pielea lor tot timpul, dar dacă observați alte semne, poate doriți să încercați această metodă. Aceste alte simptome includ:
Gura și nasul uscate; Salivă groasă; Energie neobișnuit de scăzută; Pierderea poftei de mâncare; Ochi înfundați
gâfâială excesivă.

În timp ce oricare dintre aceste simptome nu înseamnă nimic în sine, dacă le luați împreună, aveți dovezi destul de bune că animalul dumneavoastră se confruntă cu deshidratarea.

De ce îi este mereu sete câinelui meu?

Nu trebuie să vă temeți dacă patripedul dumneavoastră bea brusc mai mult decât de obicei. Câinii tind să se deshidrateze mai repede în timpul vremii mai calde, așa că dacă câinele tău înghite până la ultima picătură de apă la mijlocul lunii iulie, cel mai probabil este din cauză că s-a supraîncălzit în timpul plimbării de după-amiază.

În mod similar, dacă animalul de companie și-a intensificat activitatea recent, cel mai probabil aportul de apă va crește pentru a se potrivi cu noul său nivel de formă fizică. Ar trebui să luați întotdeauna măsuri de precauție cu câinele dumneavoastră atunci când temperaturile cresc. Deshidratarea poate deveni cu ușurință o amenințare pentru viață, așa că nu vă recomandăm să vă lăsați cățelul afară pentru perioade lungi de timp.

Încercați să ieșiți la plimbare în cea mai răcoroasă parte a zilei și păstrați exercițiile fizice intense pentru atunci când căldura este mai puțin intensă.

Medicamentele pot accentua setea

Unele medicamente au efecte secundare precum uscăciunea gurii, deshidratarea și setea excesivă. Dacă cățelul tău ia prednison pentru astm sau alergii, acesta ar putea fi motivul pentru care bea mult mai multă apă în ultima vreme. Furosemidul, un medicament folosit pentru a trata insuficiența cardiacă, poate provoca o urinare crescută, ceea ce înseamnă că câinele tău va fi mai însetat pentru a compensa pierderea atâtor lichide.

În cele din urmă, anumite medicamente pentru convulsii pot provoca o creștere bruscă a apetitului, a setei și a cantității de urină, așa că, dacă cățelul dumneavoastră ia medicamente, asigurați-vă că aveți o discuție aprofundată cu medicul veterinar despre potențialele efecte secundare.

Luați în considerare hrana uscată

Hrana uscată pentru câini conține puțină apă, adesea 10% sau mai puțin. Dacă câinele dvs. mănâncă exclusiv crochete uscate, este posibil să se confrunte cu o sete excesivă în comparație cu câinii care au o dietă bogată în umiditate.

De asemenea, va trebui să verificați conținutul de sodiu din mâncarea câinelui dvs. și încercați să nu-i dați resturi de masă, indiferent cât de mult vă imploră. Prea mult sodiu nu numai că provoacă sete excesivă, dar poate, de asemenea, să vă îmbolnăvească grav câinele.

Dacă credeți că este posibil ca animalul de companie să fi mâncat prea multe resturi de masă în ultima vreme, căutați simptome precum vărsături și diaree, pe lângă creșterea consumului de apă. Deși este rar ca cineva să își hrănească câinii cu suficient sodiu pentru a-i îmbolnăvi, o vizită la veterinar se impune dacă se întâmplă. hrana uscată pentru câini conține puțină apă, adesea 10% sau mai puțin.

În cazul în care câinele dumneavoastră mănâncă exclusiv crochete uscate, poate avea o sete excesivă în comparație cu câinii care au o dietă bogată în umiditate. De asemenea, va trebui să verificați conținutul de sodiu din mâncarea câinelui și încercați să nu-i dați resturi de mâncare, indiferent cât de mult vă imploră. Prea mult sodiu nu numai că provoacă sete excesivă, dar poate, de asemenea, să vă îmbolnăvească grav câinele.

Dacă credeți că este posibil ca animalul de companie să fi mâncat prea multe resturi de masă în ultima vreme, urmăriți simptomele:

Dacă vă gândiți că a mâncat prea multe resturi de mâncare în ultima vreme, căutați simptome precum vărsături și diaree, pe lângă creșterea consumului de apă. Deși este rar ca cineva să își hrănească câinii cu suficient sodiu pentru a-i îmbolnăvi, o vizită la medicul veterinar este necesară dacă se întâmplă acest lucru.

Când este consumul excesiv de apă un motiv de îngrijorare?

În cazul în care câinele dumneavoastră începe brusc să bea în exces, în timp ce vremea și nivelul său de activitate rămân constant, este probabil timpul pentru o scurtă vizită la veterinar pentru câteva teste. Printre afecțiunile de sănătate comune care pot duce la deshidratare și sete la câini se numără cancerul, bolile renale, diabetul, infecțiile și bolile hepatice.

Este posibil ca animalul de companie să fie mai însetat decât de obicei dintr-un motiv perfect benign, dar este întotdeauna mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău atunci când vine vorba de sănătatea puilor tăi de blană. Păstrați castronul câinelui dumneavoastră plin, iar dacă credeți că bea mai mult decât de obicei, este util să măsurați și să notați cât adăugați de fiecare dată în castronul cu apă.

Sănătatea câinelui tău este importantă pentru tine și îți dorești ca prietenul tău blănos să aibă o viață lungă și fericită. Învățând rutinele câinelui dumneavoastră, cât mănâncă și bea de obicei și monitorizându-i producția de urină, veți fi cu un pas înaintea jocului dacă se schimbă ceva.

Chiar dacă pare în regulă și singura diferență este cantitatea de apă pe care o bea, nu vă temeți să vă adresați medicului veterinar. Dacă rămâneți la curent cu cazul câinelui dumneavoastră, s-ar putea să puteți depista o problemă înainte ca aceasta să devină gravă, potrivit pawtracks.com.