Sari la conținut
Home » Cele mai mici păsări din lume

Cele mai mici păsări din lume

pasăre care cântă; sursă foto: pawtracks.com

Cele mai mici păsări din lume. Păsările variază enorm în mărime și formă. Există o diferență de greutate de 155 de kilograme între cea mai ușoară și cea mai grea pasăre. Și o diferență de 3,7 metri între cea mai mică și cea mai mare anvergură.

De exemplu, struțul poate ajunge până la 2,75 metri înălțime. Dar ce se întâmplă la cealaltă extremă a spectrului? Iată cele mai mici păsări din lume.

Cele mai mici păsări din lume: Colibriul albină (Mellisuga helenae) – 5,5 cm / 1,95 g

Cele mai mici păsări din lume: O pasăre
Cele mai mici păsări din lume: O pasăre micuță care ne zâmbește

Cea mai mică pasăre din lume, Colibriul albină măsoară doar 5,5 cm în lungime (masculii, femelele sunt puțin mai mari, în jur de 6,1 cm). Acest lucru îi face și ceile mai mici vertebrate cu sânge cald. Cântăresc doar 1,95 grame, aproximativ la fel ca o nucă de caju.

Aceste păsări miniaturale se găsesc doar în Cuba și se hrănesc cu nectar de flori. Ei pot fi confundați cu albinele care zboară în jurul florilor preferate, de unde și numele lor.

Esmeraldas Woodstar (Chaetocercus berlepschi) – 6,4 cm

Puțin mai mare este Esmeraldas woodstar, de asemenea, o specie de colibri. Această pasăre cu nume ciudat se găsește doar pe coasta de vest a Ecuadorului.

Este extrem de rară, cu o populație estimată între 1.000 și 2.700 de indivizi maturi. Acest număr este în scădere din cauza pierderii habitatului.

Colibri Calliope (Selasphorus calliope) – 7 cm / 2 g

Colibriul Calliope cea mai mică pasăre nativă a Statelor Unite și Canadei. Cu o lungime de 7 cm de la cioc la vârf, este cam cât o brichetă.

Ca majoritatea colibriilor, dieta sa constă într-o combinație de nectar și insecte mici. Ei sunt numiți după muza greacă Calliope, cunoscută pentru vocea sa frumoasă în extaz. Apelul colibriului nu se ridică la această înălțime, fiind mai degrabă un sunet înalt și ascutit.

Cele mai mici păsări din lume: Colibri Costa (Calypte costae) – 7,6 cm / 3,05 g

Ultimul colibri din lista noastră este, probabil, cel mai spectaculos. Masculii acestei specii au un penaj strălucitor de culoare mov pe cap și gât.

Această pene vibrante sunt folosite în mod spectaculos în timpul ritualurilor lor de curtare, când se aranjează astfel încât soarele să le lumineze, orbind femelele din apropiere. Ei se găsesc în sud-vestul Statelor Unite și în Mexic.

Weebill (Smicrornis brevirostris) – 8 cm / 6 g

Cea mai mică pasăre din Australia, Weebill, are un penaj gri și galben deschis și un cioc foarte scurt. Această pasăre de numai 6 grame are în principal o dietă insectivoră, hrănindu-se cu gândacii și muștele, dar uneori și cu semințe, conform discoverwildlife.